Dost Sohbetlerinin Buluşma Noktası Makriköy

Yaşam Yayın: 03 Şubat 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 03.02.2018 15:54:33
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 17 dk.
Google News
Birçok Bakırköylünün belki de farkında olmadığı bir mekan Makriköy. Türk futbolunda tavşan lakabıyla tanınan FB’li eski futbolcu Mustafa Arabacıbaşı, futboldaki ustalığını lezzet dünyasında da sürdürüyor. Ataköy 4. Kısım çarşısında açtığı işletme müdürlüğünü Ender Özula’nın yürüttüğü Makriköy Et&Kebap tavşan Mustafa’nın futboldaki maharetini gölgede bırakacak nitelikte. 150 kişilik kapalı alana sahip olan mekan yaz aylarında misafirlerine bahçe kısmında da hizmet veriyor.

Bayram Şef Oldukça İddialı

Tavşan Mustafa’nın işletmenin mutfak kısmını teslim ettiği Şef Bayram Cömert, kendisinden o kadar emin ki Makriköy kebabını yemeyen kebap yedim derse alınırım diyor. Lokma ve satır kebabının kendisi için de ayrı bir yeri olduğunu söyleyen şef Bayram Cömert, bununla da sınırlı kalmayıp, kuşbaşı et, minik köfte, nohut ve yoğurtla terbiyelenip zeytinyağlı sosla servis edilen yuvalama çorbasını içmeyenlerin damak zevkinden şüphe ederim demekten de imtina etmiyor. Krema ve soya sosuyla dinlendirilip terbiye edilmiş kekikli dana kontrafile’den yapılan şaşlık başlı başına bir lezzet. Şef Bayram, kebapların yanında her damak zevkine hitap eden soğuk mezelerinde de oldukça iddialı.  Tatlılardaki tavsiyesi ise elde açılan ince hamur, içi Antep fıstığı ve kaymakla fırınlanmış yöresel tatlı katmerle, hamur tatlısı sevmem diyenlerin bile tercihlerini değiştirecek kadar iddialı.

Ünlülerin Uğrak Mekanı

Basın, sanat ve spor camiasından bir çok ünlü ismin de uğrak mekanı haline gelen Makriköy’ün insan kalabalığı ve trafik keşmekeşinden uzak olması işletmeyi daha da cazip hale getiriyor. Hijyen kurallarının ön planda tutulduğu işletme güler yüzlü personelinin verdiği hizmetle tam bir aile ortamı yaratıyor. Günün yorgunluğunu atmak için sıcak bir ortamda sohbetlerin tadına varılan mekan, gün içinde paket servisi hizmetini de sunuyor.

 



#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.