Bakırköy Belediye Meclisinde İlk Basın Açıklaması

Özel Haber Yayın: 13 Mart 2018 - Salı - Güncelleme: 13.03.2018 16:24:51
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 19 dk.
Google News

Şeffaflık olmazsa olmazımız düşüncesiyle halkla iç içe, halkla birlikte, halkın yararına olan her projenin destekçisi olacaklarını söyleyen Biber, ilk kez meclis CHP gurup toplantısı sonrası konu hakkında halkı bilinçlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Mart ayında yapılan ilk meclis toplantısında gündeme gelen Galatasaray Tesisleri karşısındaki belediye ye ait 3.6 dönümlük arazinin satışının da söz konusu olduğu yetki talebi, müdürlüğüne iade edilmişti. 08 Mart günü yapılan meclis oturumunda yeniden gündeme gelen konu, gurupta yapılan görüşme sonunda Belediye Başkanı ve Encümen üyelerine yetki vermek yerine konuyla ilgili gelişme ve hukuksal işlerin takibi için komisyon kurulmasına karar verildi.

Selçuk Biber Her Tür Soruya Açığım

Meclis toplantısı başlamadan basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Selçuk Biber, her türlü soruya açıklıkla cevap vereceğini söyleyerek başladığı açıklamasında  “Bundan sonra her şey şeffaf ve basının önünde olacaktır. Bakırköy’ün menfaatine olmayan hiç bir şeye onay verilmeyeceği gibi guruptan oy birliği ile geçmeyen hiç bir karar da uygulanmayacaktır. İmara açılması planlanan Galatasaray ve Emlak Konut’a ait yaklaşık 600 bin dönüm arazinin imara açılmasıyla ilgili planlara Bakırköy Belediyesi’nin itirazları var. Hukuki süreç bitmeden, afaki bir şeye yetki vermenin de anlamı yoktur. Böyle bir arazinin belediyeye ait olduğu yeni öğrendik. Tescillenen yaklaşık 3.6 dönüm arazi emlak ve istimlak müdürlüğüne getirilen uzman tarafından fark edilmiş. Üzerinde yol olan ve şu anda kamuya hiç bir faydası olmayan 2 parsel halinde toplamda 3600 metrekare bir alandan bahsediyoruz. Buranın belediyeye ait olduğunu bilmek için de ayrıca uzman olmaya gerek yok. Ana arterler hariç tüm yollar zaten belde belediyelerine aittir. Yapılması planlanan uygulamaya göre belediyemiz kadastral yollardan oluşan hakkını tescillemiştir” dedi.

Planlar Henüz Onaylanmadı

Konuyla ilgili açıklamalarını sürdüren İlçe Başkanı Biber, toplamda 3600 metrekare belediyeye ait alanın dışında, bir kısmı Galatasaray’a, diğer bir kısmı da Emlak Konut’a ait olan arsalar üzerinde de TOKİ’nin bir çalışma yaptığını kaydetti. Söz konusu alanla ilgili henüz onaylanmış bir plan ya da projenin olmadığını da sözlerine ekleyen Selçuk Biber, “Dava süreci sonuçlanır ve bu alan imara açılırsa, sosyal donatı alanları dışında yaklaşık 40 bin metrekare alan imara açılacak. İmara açılırsa eğer, belediyemizin de 2300 metrekare imara açık alanı olacak” diyerek açıklamalarını sürdürdü. Söz konusu durumun da gurup içi anlaşmazlık değil, belediyeye ait arazinin nasıl değerlendirileceğiyle ilgili fikir alış verişi olduğunu söyledi.

Hukuki Süreci Takip Edeceğiz

Selçuk Biber’in yaptığı basın açıklamasına katılan CHP Bakırköy Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Avukat Taner Kazanoğlu, konuyla ilgili sanki söz konusu arazinin hukuki işi bitmiş, planı projesi yapılmış gibi satışının da dahil olduğu genel bir yetki istenmişti şeklinde başladığı açıklamasını “5393 sayılı belediye kanununun 69. Maddesine göre belediyelerin zaten düzenli kentleşmeyi sağlamak ve ilçenin ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı alt yapılı arsalar geliştirmekle mükelleftir. Bizde bu arazi gelişsin, imar çalışmaları tamamlansın, hukuki süreci bitsin ki, masada da söz hakkımız olsun dedik. Yasanın 69. Maddesine göre bizde araziyi geliştirelim. Söz konusu alan imara açılırsa, yapılacak plan projede Galatasaray Spor Kulübü, Bakırköy Belediyesi ve Emlak Konut’un söz hakkı olacağını ve hakkın olması içinde öncelikle hukuki sürecin bitmiş olması gerekir” şeklinde sürdürdü.

Rafet Yıldırım’ı Tanımam

Selçuk Biber her türlü konuda soru sorabilirsiniz açıklaması sonrasında kendisine sorulan ‘İş hanınızı otele çevireceğiniz ile ilgili söylentiler var. Hatta bununla ilgili bir haberde çıktı. Konuyla ilgili bir açıklama yapar mısınız?’ şeklinde ki soruyu cevapladı. “Belediye başkanıyla bu konuyla ilgili yani otele çevirmekle ilgili ne konuştum ne de ricada bulundum. Rafet Yıldırım isimli bir arkadaş haber yapmış. Kendisini tanımam bile. Belediye başkanına dedim ki Rafet diye biri böyle bir şey yazmış senin üçüncü katta oralarda bir yerlerde oturuyormuş. Belediye Başkanı bana “Danışmanların katında oturuyor ahlaksız terbiyesiz son zamanlarda benim hakkımda da yazıyor” şeklinde bana böyle bir açıklama yaptı. Benim yerim ticaret artı hizmet konumunda olan bir yer. Dershane olarak hizmet veriyordu. Burada konut dışında her tür iş kolu faaliyet gösterebilir. Bunu yazan adam cahil, konuyu bilmiyor okumuyor. Ticaret artı hizmetin fonksiyonlarını okusun neler yapılır diye öğrensin. Ben işyerimi kiraya verdim. kiracım istediği faaliyetlerde bulunabilir. Ruhsatını alabilirse otel de yapabilir.” Şeklinde cevapladı.

 

Yılmaz BACACI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.