Öküz Öldü Ortaklık Bitti mi?

Özel Haber Yayın: 01 Kasım 2018 - Perşembe - Güncelleme: 01.11.2018 13:14:26
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Haber başlığında kullandığım sözü severim. Aktif olarak siyasetin içinde olan CHP’li arkadaşlar ilçe kongresi öncesi yaşananları çok iyi hatırlar. Bülent Kerimoğlu’nun destek verdiği söylenen sarı listenin karşısına Selçuk Biber başkanlığında beyaz liste yer aldı. Bu hareket Selçuk Biber’in bireysel olarak aldığı bir karar mı? Tabi ki değil. Bakırköy’ün menfaatlerini düşünen birkaç gurubun birlikte hareket ederek almış oldukları ortak kadardı. Bu karar alınırken de Selçuk Biber, ileriye dönük düşüncesini de açıkça beyan ederek ben belediye başkan adaylığını düşünüyorum demişti. Bu kadar açık ve net olmasına rağmen birlikte hareket ettiği gurup arkadaşları tarafından ikna edilerek ilçe başkanlığı görevine getirildi. O gün Bakırköy menfaatlerini düşünenler bu gün kendi menfaatlerini mi düşünüyorlar ki tek kalemde Selçuk Biber’i silip bireysel olarak hareket etme kararı aldılar?

Birlikten Kuvvet Doğar

Herkesin ortak düşüncesi olan “Bakırköy’ü Bakırköylü yönetmelidir” sözünü söylüyor ve Bülent Kerimoğlu’ndan Bakırköy halkının memnun olmadığını düşünerek belediye başkan adaylığı için dosya veren arkadaşların verdikleri kararı tekrar gözden geçirmelerinde yarar var. Mademki tek düşünce Bakırköy menfaatini korumak, o halde ilçe başkanlığı seçimlerinde olduğu gibi neden tek aday üzerinde uzlaşma sağlayamadınız? İlçe Başkanlığı seçimlerinde olduğu gibi tek aday üzerinde konsensüs sağlayıp Genel Başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu’na giderek Bülent Kerimoğlu’nun Bakırköy’de istenmeyen başkan olduğunu, beş yılda Bakırköy’e bir tek çivi çakmadığını, belediyeyi borç batağına sürüklediğini anlatmayı düşünmüyorsunuz?

Nedir Bu Siyasi Hırs?

Belediye başkanı aday adayı arkadaşlara baktığımız da birileri ilçe örgütü üzerinden prim yapma peşinde bazıları ilişkilerini CHP Genel Merkezi üzerinden yürütmenin peşinde. Kendince doğru yaptıklarını düşünen arkadaşlar, gün gelir neden konsensüs sağlamadık da hepimiz devre dışı bırakıldık derse şaşırmam. Bakırköy’ün menfaatini düşünüyor ve erkek adaylar arasında konsensüs sağlayamıyorsanız, adaylar arasında bu işi yapabilecek kadın adaylarda var. Belediye meclis üyeliği süresince deneyimlerini geliştiren Mimar Esin Hacıalioğlu neden ortak aday olmasın? Tıp Dr. Ayşe Tansel Gülmezoğlu, beş yıldır Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi olarak Bakırköy halkının haklarını gücü nispetinde aslanlar gibi savunuyor. Meclise gelen her türlü olumsuzluk karşısında ret oyu veriyor. Ranta yönelik değil halka yönelik hizmet anlayışını her platformda savunuyor. Neden ortak adayınız olmasın? Kadın adaylar içinde bakıldığında siyasi (geçmiş) background anlamında Nurdan Erdiş bir tık daha fazla görünüyor. Muhtelif aday adaylıklarının yanında Diyarbakır milletvekili adayı olarak seçimlere girmişti. İş insanı olmasının yanında CHP Genel Merkezi ile siyasi olarak yakın ilişkiler içerisinde olduğu da biliniyor. Aynı zamanda Bakırköylüler Dernek Başkanı olarak halkla olan ilişkilerini sıcak tutan Erdiş, son dönemlerde yaptığı TV programlarıyla da gündeme geliyor. Madem Bakırköy değişim istiyor neden köklü bir değişime giderek Bakırköy’de kadın bir adayla seçime gitmek için beyaz listede birlikte hareket ettiğiniz Nurdan Erdiş kadın belediye başkan adayınız olmasın? Bakırköy'ün menfaatlerini düşünen arkadaşlar gün bu gündür, beş yılın heba olmasını istemiyorsanız iyi düşünün.

 

ANALİZ YORUM : Yılmaz BACACI

Hatırlanacağı gibi bir önceki yazımda başkan aday adaylarıyla ilgili görüş ve analizlerimi paylaşacağımı yazmıştı. Şimdilik Bülent Kerimoğlu dışında dokuz aday adayını alfabetik sırayla ismen tanıyalım. Bir sonraki yazımda da isimler üzerinden analizlerimi sizlerle paylaşırım.

İnşat Mühendisi Ali Rıza Akyüz

Tıp Dr. Ayşe Tansel Gülmezoğlu

Mimar Esin Hacıalioğlu

Tıp Dr. İbrahim Akbulut

İş İnsanı Nurdan Erdiş

Mimar Selçuk Biber

İş İnsanı Serdal Kılavuz

Avukat Taner Kazanoğlu

SMMM Ziya Disanlı

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.