Atilla Yüzgen; Emlakçı Tapu Doktor Bizi Kumpasa Getirilmiş

Kız kardeşi Rana Yüzgen tarafından kendisi ve ailesinin mağdur edildiğini söyleyen Atilla Yüzgen, konuyu adli mercilere taşıyarak yapılan satışın iptal edilerek mağduriyetinin giderilmesini talep etmiş.

Güncel Olaylar Yayın: 25 Ekim 2022 - Salı - Güncelleme: 25.10.2022 00:57:48
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kız kardeşi Rana Yüzgen tarafından kendisi ve ailesinin mağdur edildiğini söyleyen Atilla Yüzgen,  konuyu adli mercilere taşıyarak yapılan satışın iptal edilerek mağduriyetinin giderilmesini talep etmiş. Yüzgen, Doktor Emlakçı ve kardeşinin birlikte hareket ederek akıl sağlığı yerinde olmayan babası Abdullah Yüzgen’e akıl sağlığı yerinde raporu verilerek resmi kurumlar kandırılmıştır. Şeklinde açıklamalarda bulundu.   

 

Aile fertlerinin mağdur olmasına neden olan gayrimenkulün satışı için 30.12.2013 tarihinde tapuya gidildiğinde Bakırköy Tapu Müdürlüğü tarafından intifa hakkından feragat işlemine esas olmak üzere Abdullah Yüzgen’in akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için verilecek raporun yazının ilgi tutularak müdürlüğe gönderilmesi istenmiş. Aynı gün Bakırköy 5 No’lu Aile Sağlığı Merkezi doktorlarından Oya Özden imzasıyla akıl sağlığı yerindedir şeklinde kanaat raporu verilmiş. Bu rapor doğrultusunda da satış gerçekleşmiş. Ancak Dr. Oya Özden’in verdiği rapor öncesinde Sağlık Bakanlığı Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi Psikiyatri tarafından Bakırköy 3. Noterliğinin 26.03.2013 tarihinde kendilerine muayene için gönderilen Abdullah Yüzgen hakkında Psikiyatri Uzmanı Bahar Tezcan tarafından Senil Demans teşhisi konulmuş olup tasarrufa ehil değil raporu verilmiş. E Nabız Kişisel Sağlık Sistemi ve MHRS sisteminde görünür olduğu halde 5 No’lu Aile Sağlığı Merkezi doktorlarından Oya Özden tarafından verilen raporu geçersiz kılmasına rağmen satış gerçekleşmiş. Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesini raporuna ek olarak 07.01.2015 tarihinde özel Doğan Hastanesin de Uzman Doktor Ayşegül Daldal tarafından Abdullah Yüzgen’e Alzheimer tanımlanmamış tanısı sonucu yatalak durumdadır raporu verilmiş.

 

Satıştan Gelen Para Kendi Hesabına Aktarılmış

Atilla Yüzgen’in ifadesine göre olayın daha da vahim olan boyutu o günkü değeri yaklaşık 6-7 Milyon Lira olan gayrimenkul 900 Bin Liraya satılıp, tapuda da 200 bin lira satış değeri gösterilmiş. Annesinin yaşlı ve hasta olması nedeniyle banka işlemlerini yapmak için ortak hesap açan Rana Yüzgen, satıştan elde edilen paranın 450 bin liralık kısmını da kendi hesabına aktarmış. Satışın iptali ile ilgili dava açan Atilla Yüzgen’in verdiği bilgilere göre iki kez mahkemeye ifade vermesi içib davet edilen Dr. Oya Özden, ilk ifadesinde babasının 30.12.2013 günü yapılan hasta muayene listesinde Abdullah Yüzgen’in isminin olmadığını, ikinci ifadesinde yazılı olarak böyle bir rapor verdiğini beyan etmiş. Tapu Müdürlüğü, Dr. Oya Özden, satışa aracı olan emlakçı ve kardeşi Rana Yüzgen tarafından gerçekleşen satışın raporlar doğrultusunda geçersiz olduğunu söyleyen Atilla annesi ve kendisini mağdur eden olayda adı geçen  kişilerle ilgili adli mercilere müracaatını yaparak satışın iptali ile gayrimenkulün rayiç bedeli üzerinden satılmasını veya ilgililerin tazminat ödemesini talep etmiş. Yargı sürecin de yaşananları ve mahkeme kararlarını hep birlikte takip edeceğiz

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.