Kim bu cani/caniler?

Geçtiğimiz gün Küçükçekmece Atakent Mahallesi 3. Etap site bölgesinde kesici aletlerle vahşice katledilen15 kedi yavrusu bölge halkının tepkilerine neden oldu.

Özel Haber Yayın: 10 Şubat 2023 - Cuma - Güncelleme: 10.02.2023 21:26:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

 

 

Geçtiğimiz gün Küçükçekmece Atakent Mahallesi 3. Etap site bölgesinde kesici aletlerle vahşice katledilen15 kedi yavrusu bölge halkının tepkilerine neden oldu. Olay sonrası bölgeye gelen polis ekiplerinin yaptıkları incelemesinde bölgede güvenlik kameraların olmaması da güvenlik zafiyetini ortaya çıkarmış. Yaşanan vahşet karşısında sessiz kalmayan Atakent Mahalle Derneği Hayvan dostları Başkanı Tamer Özolcay, yaptığı açıklamasında site yönetimi ve ilgilileri aynı olayların yeniden yaşanmaması için göreve davet etti. Tamer Özolcay yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

 

Güvenlik Tedbiri Alınmamış

 

Hiçbir güvenlik tedbiri almadan, sitelere ait olmayan  kamusal alanların site yönetimlerince bu sitelere ait olmayan kamu alanlarının bölgeleri güvenliksiz şekilde  tellerle kapatılması, bu olayların olmasını meydana getirmektedirler. Bugün kedi yavrularına yapılan canice öldürülmeleri, o kadar aidat ödenmesine rağmen artık bu bölgelerde Güvenliğin bir anlam taşımadığını göstermektedir.

İlgililerin güvenlik tedbirlerini almamış olması Atakent sakinlerimizin gece karanlığında okula giden çocuklarımızdan kaygı duyar hale gelmişlerdir. Bu konuda Küçükçekmece Belediyesi’ne şikayette bulunduk. Ayrıca site sakinlerinden topladığımız imzalarla site yönetimi ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

 

Site Sakinleri de Tepkili

 

Yaşanan üzücü olayla ilgili düşüncelerini dile getiren Atakent Mahalle Derneği Başkanı Türkan Kebeci, çok üzgün ve öfkeli olduğunu söyleyerek “Bunu yapan kişilerle birlikte yaşıyoruz. Belki yakın komşumuz, belki görüştüğümüz biri, bunu bilmiyoruz. Bu zihniyetteki kişiler sadece hayvanlar için değil bütün toplum için tehlikelidir. Çünkü hayvan öldürmekle insan öldürmenin arası sadece bir adımdır,” ifadelerini kullandı. 

Yaşanan olay karşısın da site sakini hayvan severler tepkilerini şu sözlerle ortaya koydular. "Bu ilk değil, kaygılıyız yapılan katliama karşı Atakent Mahallesi'nde bir duyarlılık oluşturarak, herkesin bu konuya sahip çıkmasını istiyoruz”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.