Srebnitsa’yı Anma Koşusu Basına Tanıtıldı

Geçtiğimiz yıl başlatılan bu yıl ikincisi düzenlenecek olan geleneksel hale getirilen Srebrenitsa Boşnak Soykırımı Anma Koşusu’nun basın toplantısı, yapıldı.

Güncel Olaylar Yayın: 27 Haziran 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 27.06.2022 21:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Geçtiğimiz yıl başlatılan bu yıl ikincisi düzenlenecek olan geleneksel hale getirilen Srebrenitsa Boşnak Soykırımı Anma Koşusu’nun basın toplantısı,  yapıldı. Yeşilyurt Spor Kulübü sosyal tesislerinde yapılan kahvaltılı basın toplantısının açılış konuşmasını Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sait Babaoğlu yaptı. Babaoğlu’nun açılış konuşmasının ardından mikrofonu alan Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, “unutmayacağız, unutturmayacağız” sloganı ile başladığı konuşmasında

 “Srebrenitsa Boşnak Soykırımı anısına düzenlediğimiz koşunun ikincisi için düzenlediğimiz basın toplantısına katılım sağlayan herkese teşekkür ederim. Bugün çok önemli bir anma için buradayız. Boşnak soykırımının başlangıcı 01 Mart 1992 yılına dayanıyor. 11 Temmuz 1995 Srebrenitsa soykırımı da bunlardan bir tanesi. Doğu Bosna bölgesi bu süreçte yaklaşık 200 bin vatandaşımızın hayatına mal oldu. Biz Bakırköy Belediyesi olarak, bu davada Boşnak kökenli vatandaşlarımızın daima yanında olacağız” dedi.

Dünya Basını İki Yüzlü

Cavit Ganiç’in konuşmasının ardından söz alan Türkiye Bosna Sancak Derneği Başkanı Muhammed Sancaktar, Dünya basınının nasıl ikiyüzlü olduğunu hepimiz görüyoruz şeklinde başladığı konuşmasını “Ukrayna’daki yaşanan olaylara malumunuzdur. Biz geçen sene bu organizasyonun ilkini düzenledik. Kimsenin yapmadığı ve kullanmadığı bir dil kullanarak bu durumu spor dilini kullanarak gerçekleştirdik ve bunun çok doğru bir karar olduğunu geri dönüşlere bakarak söyleye biliriz. Biz düzenlediğimiz bu organizasyonlarla sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Ama şunu söyleyeyim, o gün gerçekleşen soykırım sadece Bosnalılara karşı değil, tüm Müslümanlara yapılmış bir haksızlık olarak algılamalıyız. Bugün Ukrayna’nın yaşadığı duruma hepimiz şahit oluyoruz. Dünya basınının nasıl ikiyüzlü olduğunu hepimiz görüyoruz. Biz kendi sesimizi kendimiz duyuracağız. Bu tarz organizasyonlar bizim gibi haksızlığa uğrayan halklar için gerçekten çok önemli. Koşu için yapılan kayıtlara baktığımızda bu sene katılım daha çok olacak diye düşünüyorum” şeklinde bitirdi. Basın toplantısına katılanlar arsında CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası sorumlusu Şemside Yener, Türkiye Bosna Sancak Derneği Başkanı Muhammed Sancaktar, İstinye Üniversitesi Hastanesi Üroloji Hekimi Prof. Dr. Adem Fazlıoğlu ve bir çok balkan derken başkanı ve temsilcileri yer aldı. 8 bin 372 metrelik mesafeli koşu 03 Temmuz Pazar günü saat 09.00’da Yeşilköy Balıkçılar Meydanı’nda başlayıp Florya’ya kadar koşarak geri dönülüp başlama noktasında son bulacaktır. Katılım sağlayan tüm sporseverlere günün mana ve anlamını taşıyan anı madalyası ve katılım belgesi verilecektir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.