KADİGER'in Konuğu Ekrem İmamoğlu Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) Eylül ayı kahvaltı toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Güncel Olaylar Yayın: 19 Eylül 2024 - Perşembe - Güncelleme: 19.09.2024 20:15:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) Eylül ayı kahvaltı toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

KAGİDER'in; sektör liderleri, akademisyen veya ekonomistleri, alanında uzman konukları konuşmacı olarak ağırlandığı, geleneksel kahvaltı toplantılarının Eylül ayı konuğu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Toplantıya Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra AK Parti Adana Milletvekili, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı, KAGİDER Kurucu üyelerinden Sunay Karamık ile İBB Meclis Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar, İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Enif Yavuz Dipşar, İBB İstanbul Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Banu Saraçlar katıldı.

BEZİRCİOĞLU: KADIN GİRİŞİMCİLERİN TEŞVİK EDİLMESİ ÖNEMLİ

Yaklaşık 200 KAGİDER üyesinin katıldığı kahvaltı toplantısında açılış konuşmasını KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu yaptı.

İBB’nin kadın istihdamını artırmak için önemli adımlar attığını söyleyen Esra Bezircioğlu, Belediye tarafından yürütülen projelerin; özellikle teknoloji, dijital hizmetler ve yeşil ekonomi gibi geleceğin sektörlerinde kadınların daha fazla yer almasını sağladığını vurguladı ve “Bu adımlar sadece kadınların iş gücüne katılımını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda yaratıcı sektörlerde de kadınların etkili roller almasını teşvik ediyor” dedi.

Kadınların yerel yönetimlerde ve karar alma süreçlerinde daha fazla yer alması için atılan adımların, daha eşitlikçi bir toplumun inşasında hayati öneme sahip olduğundan bahseden Bezircioğlu, şöyle konuştu: “Satın alma ve ihale süreçlerinde kadın girişimcilerin teşvik edilmesi ve dezavantajlı konumlarına karşı fırsat eşitliğinin sağlanması, hem iş dünyasında hem de kamusal alanda kadınların daha güçlü bir şekilde yer almasına olanak tanıyor. Belediyelerin bu alandaki destekleri ve teşvikleri, kadın girişimcilerin iş hayatında daha aktif yer alabilmesi için büyük bir itici güç olabilir.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.