Bahadıroğlu Küçükçekmeceliler'e Osmanlıyı Anlattı

Bahadıroğlu, Küçükçekmece Belediyesi, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde halkla buluştu. Bahadıroğlu’nun Osmanlı Devleti hakkında bilinmeyenleri anlattığı seminere yoğun ilgi vardı.
"Tarihi Sevdiren Adam" olarak bilinen Yavuz Bahadıroğlu, Osmanlı Devleti’nin kuruluş amacını ve bu amaç doğrultusunda yapılanları anlattı. Bahadıroğlu, "Osmanlı Devleti'ni kuranların bir amacı, bir hedefi vardı. Osmanlının Anadolu'ya ve tüm dünyaya yayılış amacı, müslümanlığı tüm dünyaya yayma isteğidir. Bu amaç uğruna Yavuz çölleri geçmiş, Fatih İstanbul’u fethetmiştir. Biz de bu uğurda kendi üzerimize düşeni yapmalıyız." dedi.
Başarının Sırrı Köklü Aile Yapısı
Osmanlıdaki aile yapısına değinen Bahadıroğlu, ailelere de çeşitli tavsiyelerde bulundu. Osmanlı Devleti’nin başarılı olma sırrının, köklü aile yapısından kaynaklandığını söyleyen ünlü yazar, "O zamanlar aile muhabbetleri çok fazlaydı. Bunun da nedeni o devirde televizyonun olmamasıydı. Aileler akşamları kitap okuyor, birbirleriyle fikir alışverişinde bulunuyorlardı. Günümüzde ise aileler çocuklarına yeterince vakit ayırmıyor. Boşa televizyon seyretmek yerine çocuklarıyla ilgilenmeliler. Çünkü bu noktadan sonra bu ülke, Osman Gazileri yeniden üretmek zorundandır. Aksi halde sonumuz hayrolmaz. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’ni iyi koruyup onun üzerine vicdan devleti inşa etmemiz lazım ve bunu başarabiliriz. Bunu yapacak gücümüz de var" diyerek ailenin önemine vurgu yaptı.
Seminerler Artmalı
Bu tür seminerlerin artması gerektiğini dile getiren Bahadıroğlu, "Kültürel etkinlikleri kültürden nasibi olan belediye başkanları yapıyor. Aziz Yeniay da bunlardan bir tanesi. Başkan Aziz Yeniay'ın bu seminerlerimi sadece bir aya değil diğer aylara da yayması, benim anlatmaya çalıştığım insan yetiştirme konusuna katkıda bulunacak. Bana bu fırsatı verdiği için kendisine sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. Seminerin sonunda Yavuz Bahadıroğlu, konuklara kendi kitaplarını imzalarken, hatıra fotoğrafı çektirdi.