Sporda Şiddet Her Ligde Var

1877 Alemdağspor ve Bakırköyspor arasında oynanan süper amatör ligi maç sonunda Elmadağspor taraftarları Bakırköysporlu oyunculara yumruk-tekme ile değil taşlarla saldırdı.

Spor Yayın: 12 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 12.12.2023 21:45:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

 

Türkiye’de sporda gündem MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca’nın Ankaragücü Rizespor maçının orta hakemi Halil Umut Meler’e yumruk atması yer aldı.

Faruk Koca’nın hakemi yumruklamasından sonra yandaşları tarafından yerde yatan hakeme tekmelerle vurmaya devam edildi. Maçın süper lig olması nedeniyle medyaya yansıması sonrası Cumhur Başkanı ve birçok bakan ve milletvekilinin olayları kabul edilemez gördüklerini bildiren mesajlarını okuduk/dinledik. Yaşanan olay sonrası açıklama yapanlara sormak lazım, 1877 Alemdağspor ve Bakırköyspor arasında oynanan maç sonu yaşanan olaylarla ilgili hanginiz bir açıklama yaptınız? Bakırköysporlu oyuncuların ölümden döndüğünden hanginizin haberi var? Yaşanan olay sonrası hangi yetkili Bakırköyspor kulüp başkanı ya da yetkililerini arayıp geçmiş olsun dileklerini iletti?

Bakırköyspor maçında neler oldu?   

 

1877 Alemdağspor ve Bakırköyspor arasında oynanan süper amatör ligi maç sonunda Elmadağspor taraftarları Bakırköysporlu oyunculara yumruk-tekme ile değil taşlarla saldırdı. Kafası yarılan, burnu kırılan, kaşı patlayan sporcuların suçu neydi? Yaşanan olaylar sonrası açıklama yapan Bakırköyspor Kulüp Başkanı Emre Erzurumluoğlu, ölümden döndüklerini söyleyerek “Burada yaşananları şiddetle kınıyorum. Spor barış ve kardeşlik demektir. Ne yazık ki deplasmanda oynadığımız rakip takımın taraftarları beklenmedik anda, hunharca saldırıda bulunmuşlardır. Yapılan saldırı sonrası futbolcularım önemli derecede yaralar almışladır. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Saldırıyı gerçekleştirenlerin, kulüp başkan ve yöneticilerinin, takımların ceza almaları için bizlerin ölmesi mi gerekir. Bu şiddetin bir an önce durdurulması için gereken önlemlerin alınması gerekir. Bugün bizim yaşadıklarımızı yarın bir başka takımların yaşamayacağının garantisi yok. Yetkililere çağrımdır; zaman kaybetmeden gerekli önlemleri alınız” dedi.   

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.