Bakırköy Ataspor’un Altın Çocukları

Sualtı sporları, dalış, paletli yüzme gibi branşlar da milli takım düzeyinde son dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren Bakırköy Ataspor Kulübü sporcuları rekor ve altın madalyalara doymuyor.

Spor Yayın: 17 Temmuz 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.07.2024 23:01:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

 

Sualtı sporları, dalış, paletli yüzme gibi branşlar da milli takım düzeyinde son dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren Bakırköy Ataspor Kulübü sporcuları rekor ve altın madalyalara doymuyor.

Son bir aylık süreçte üç farklı ülke ve şehirde yapılan uluslararası şampiyonalar da hem Avrupa hem de Dünya şampiyonluğu kazanan Bakırköy Ata Spor Kulübü sporcuları tarihi bir başarıya da imza attı.

Kurulduğu günden bu yana yaklaşık 15 bin öğrenci yetiştiren ve uluslararası turnuvalarda Ataspor Kulübü Baş Antrenörü (Aynı zamanda Milli Takım Antrenörü) de olan Canberk Babaoğlu ile birlikte ülkeye madalya ile dönen Bakırköy Ataspor Kulübü yüzücüleri, bir başarıya daha imza attı. Geçtiğimiz günlerde Litvanya’da yapılan Paletli Yüzme Avrupa Gençler Şampiyonası’ndan birincilik ve üçüncülükle, CMSA 14. Serbest Dalış Dünya Şampiyonasından ise genç kızlar ve erkeklerde birinci, ikinci ve üçüncülük madalyası ile Türk Spor tarihinde bir ilki de başarmış oldular.

Hafta sonu da Sualtı Sporları Federasyonu’nun programı içinde yer alan Belgrad CMSA 14. Serbest Dalış Dünya Şampiyonasına katılan kafilede yer alan Bakırköy Ataspor’un beş yüzücüsü, müsabakalar sonucu dünya birincisi, ikincisi ve üçüncüsü oldu.

Belgrad'da yapılan ‘Havuz Apneası’ yarışlarında kazanılan madalyalar ise şu şekilde:

Adasu Ramazanoğlu

8x50m Speed Apnea Dünya 1.'liği

4x50m Speed Apnea Dünya 1.'liği ve dünya rekoru

2x50m Speed Apnea Dünya 1.'liği ve Dünya Rekoru,

Asya Ceren Yılmaz

8x50m Speed Apnea Dünya 3.'lüğü

4x50m Speed Apnea Dünya 3.'lüğü

2x50m Speed Apnea Dünya 3.'lüğü,

Ege Kerem Yamanoğlu

8x50m Speed Apnea Dünya 2.'liği

4x50m Speed Apnea Dünya 3.'lüğü

2x50m Speed Apnea Dünya 2.'liği madalyalarını kazandılar.

Türk spor tarihinde ilk kez kızlarda 3 defa kürsüye 2'şer sporcuyla çıkıldı.

Canberk Babaoğlu; Başarının sırrı sistemli çalışmadır

Bakırköy Ataspor baş antrenörü unvanı ile kulüpte sporcuları yetiştiren ve milli takımlar baş antrenörü de olan Canberk Babaoğlu, başarının sırrının yıllara dayanan sistemli bir çalışma olduğunu vurguladı. Başarının asla bir tesadüf olmadığını belirten Babaoğlu,  yine kulüp hocalarından olan Özkan İlhan ile bazı zamanlarda sabahın 5.30'unda antrenmana başladıklarını ve hedeflerine ulaşmak için yorucu da olsa yılmadan usanmadan 15-20 kilometreyi bulan çalışmalar yaptıklarını söyledi.

“Başarı ne kadar zor kazanılırsa o kadar değerlidir mantığıyla yola çıktık” diyerek devam eden Canberk Babaoğlu "Biz iyi biliyoruz ki ay yıldızlı bayrağı göndere çektirmek ve ulusal marşımızı söyletebilmenin her zaman büyük bedelleri vardır. Sporcularımızla biz buna hazırdık,  Özkan İlhan ve Nilüfer Volkan hocalar, yöneticiler, sualtı sporları federasyonu ve de velilerimizin destekleriyle üç dünya şampiyonluğu ayrıca üç dünya rekoruna imza attık" dedi.

Sait Babaoğlu; Sporcularımız tarih yazdı

Bakırköy Ataspor Kulübü kurucu başkanı beden eğitimi öğretmeni Sait Babaoğlu’da, 26 yıl önce kurdukları kulübün su sporlarında 4 ayrı branşta dünyada tarih yazdığını, başarıdan başarıya koştuğunu söyleyerek, sporcuları Deniz Kayadelen'in  Guiness Rekorlar kitabına girdiğini hatırlattı.

Son üç yılda milli takım düzeyinde ve kulüplerarası dünya şampiyonalarında aldıkları altın madalya sayısının 30 'u geçtiğini, ayrıca altı dünya rekoruna da sahip olduklarını belirten Sait Babaoğlu, sporcuları Adasu Ramazanoğlu'nun altın madalyalarını sayamadıklarını, üç haftada üç ayrı milli takımda yer alıp beş altın madalya kazanıp üç dünya rekoru kırarak tarihi bir başarı elde ettiğini söyledi.

Sait Babaoğlu, Adasu Ramazanoğlu’nun iki milli takım (Paletli Yüzme Gençler Milli Takımı, Havuz Apneası Gençler Milli Takımı, Paletli Yüzme Büyükler Milli takımı) yarışını tamamladığını, bu haftaki Paletli Yüzme Büyükler Şampiyonası'nda da altın madalya için yüzeceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.