CHP’de Adaylık Başvuru Süreci Tamamlandı

Bakırköy’de iki dönemdir görev yapan mevcut belediye başkanı Bülent Kerimoğlu’nun aday olmayacağı neredeyse kesin gibi. Kendisi İBB aday adayı olduğunu açıklamıştı. Bugüne kadar Bakırköy CHP ilçe Başkanlığı’na başkan aday adaylığı için 18 dosya verildi.

Politika Yayın: 06 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2023 23:52:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

Bakırköy’de iki dönemdir görev yapan mevcut belediye başkanı Bülent Kerimoğlu’nun aday olmayacağı neredeyse kesin gibi. Kendisi İBB aday adayı olduğunu açıklamıştı. Bugüne kadar Bakırköy CHP ilçe Başkanlığı’na başkan aday adaylığı ile ilgili dosya verenlerin sayısı 18 meclis üyeliği sayısı da 140 oldu. Kimileri sesiz sedasız dosyasını verdi, kimileri taraftar gruplarıyla birlikte ilçeye gelerek dosyasını verdi. Adaylara baktığımızda müdavim olanlar da var, ilk kez adaylık müracaatında bulunan CHP gençlik kollarında yetişen partinin değişik kademelerinde yer almış gençler de var.  

Hepsi Bakırköy Sevdalısı

Müracaatlar süresinde adaylar tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında neredeyse klişe hale gelen “Bakırköy’ü Bakırköylü yönetmelidir, Bakırköy’e hizmet için adayım,” söylemlerini duyduk. Genel olarak aday adaylarının tümü Bakırköy dışından atamayla gelecek bir başkan adayı istemedikleri yönünde. Durum böyleyken hiçbir aday adayının “Madem hepimiz Bakırköy sevdalısıyız Bakırköy’e hizmet için adayız, atamayla gelecek adaya karşıyız, neden kendi aramızda mutabakata varıp ilçe örgütünün de desteğini alarak hep birlikte tek aday üzerinde üst kurullarla görüşmeler yapmıyoruz) söylemini resmi olarak duymadık.

İlçe Başkanı Bakırköylü Aday da Israrlı ve Kararlı Görünüyor

Ayrım gözetmeksizin her aday adayına aynı mesafede yaklaşan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, aday adaylığı tanıtım toplantılarında yaptığı konuşmasında sürekli gündeme getirdiği “Bakırköy’ü; Bakırköy’ü bilen, tanıyan, ilçe örgütü ve Bakırköy halkını kucaklayan, bizden biri yönetmelidir. Bu söylemlerimizi de üst kurullarımızla paylaşıyoruz” sözü aday adaylarınca tek aday da mutabakat sağlamak adına dikkate alınmalıdır.

 

Belediye Başkanı Adaylığına Talep Açanlar

1- Ali Rıza Akyüz

2- Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu

3. Behçet Elbistanoğlu

4- Cavit Ganiç

5- Cem Özbey

6- Halim Kızılırmak

7- Hamza Kaya

8- Hatice Selli Dursun

9- Hüseyin Özkahraman

10- İsmail Taş

11- Mehmet Akyüz (Başkan danışmanı değil sadece isim benzerliği)

12- Süleyman Nadir Ataman

13- Nurdan Erdiş Başbay

14- Mehmet Sait Yücel

15- Şebnem Yükeb

16- Sedat Yalçınkaya

17- Yüksel Hoş

18- Ziya Disanlı

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.