Kocasinan’ın Baş Pehlivanı Sezgin Oldu

Spor Yayın: 04 Ağustos 2008 - Pazartesi - Güncelleme: 04.08.2008 02:28:17
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bahçelievler Belediğesinin geleneksel olarak düzenlediği Kocasinan Yağlı Güreşlerinin bul yıl ki baş pehlivanı finalde rakibi Ziya Ünlü’yü tuşla yenen Sezgin Yüksel oldu.

Geleneksel 15. Kocasinan Yağlı Güreşlerinin açılışında konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu “ Bin yıllık geçmişi olan ata sporumuzu bu yıl da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ata sporumuza gönül veren halkımızın da yoğun katılımla destek verdiği ve Tarihi Kırkpınar Güreşlerimizin ardından İstanbul’daki en kapsamlı Yağlı Güreş organizasyonlarından biri haline gelen Geleneksel Kocasinan Yağlı Güreşlerimize ilgi her geçen yıl artıyor. Sporun her dalına olduğu gibi Ata yadigarı güreşlerimize desteğimiz bundan böyle de sürecek” dedi. 

 

Kocasinan Güreş Ağası değişmedi

Kocasinan Yağlı Güreşleri’nde; Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde de güreşen başpehlivanların yanı sıra 500’e yakın pehlivan çeşitli kategorilerde kispet giyerek birbirleriyle kıran kırana mücadele etti. Güreşlere, Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Kocasinan Güreşleri Ağası Necati Göksu’nun yanı sıra, Bahçelievler Kaymakamı Turhan Ayvaz, Güreş Federasyonu Yürütme Kurulu Başkanı Metin Başdemir, 648. Tarihi Kırkpınar Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, 647. Tarihi Kırkpınar Güreş Ağası Mehmet Cadıl ile çeşitli illerden gelen güreş ağaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.Kocasinan güreşlerinde en centilmen sporcu Ertuğrul Dağdeviren, en teknik güreşçi Semih Özdemir, en iyi peşrev çeken ise Erkan Berdan seçildi. Öte yandan, Bahçelievler Geleneksel Kocasinan Yağlı Güreşleri’nde 4 yıl üst üste Güreş Ağası olan Necati Göksu’ya Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu tarafından kupa hediye edilirken gelecek yıl yapılacak güreşlerin de ağası olmasına karar verildi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.