Polisten Hırsızlığa Karşı Öneriler

Güncel Olaylar Yayın: 24 Ocak 2012 - Salı - Güncelleme: 24.01.2012 18:42:53
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bağcılar’da düzenlenen seminere katılan polis memurları, hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görevli polisler, özellikle kısa süreli evden ayrılmalarda, bir lambanın mutlaka açık bırakılmasını ve kapı zillerine ismin ve soy ismin açık yazılmamasını istedi.

 

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü ortak bir çalışma başlatarak, hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirme seminerleri düzenliyor. Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen son seminerde konuşan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görevli polis memurları Tuğrul Tıraş, Neslihan Sert ve Burcu Kaya, vatandaşlara hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek tedbirlere ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

“LAMBANIZI AÇIK BIRAKARAK EVDEN ÇIKIN”

Evden hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve son dönemlerde artan kontör hırsızlığına ilişkin bilgiler veren polis memurları, evlerin birinci ve ikinci katlarındaki balkon kapısı ve pencerelere mutlaka sağlam korkuluklar yapılması gerektiğini söyledi. “Evinizden çıkmadan önce mutlaka kapı ve pencerelerinizin kilitli olup olmadığını kontrol ediniz” diyen polis memurları, kısa süreli dışarı çıkmalarda ise evin bir lambasının açık bırakılması gerektiğini söyledi.

KAPI ZİLİNE TAM İSİM YAZMAYIN

Polislerin en dikkat çeken uyarısı ise kapı zillerine tam isim yazılmaması yönünde oldu. Açık isim yazılmasının hırsızlara davetiye çıkarmak olduğuna değinen polis memurları, posta kutularının da sık kontrol edilmesi ve varsa her hangi bir posta, bu postanın alınması gerektiğini anlattı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.