Küçükçekmece Sanatsal Etkinliklere Doyuyor

Kültür Sanat Yayın: 07 Ocak 2011 - Cuma - Güncelleme: 07.01.2011 03:33:44
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Küçükçekmece Belediyesi, Ocak ayında da kültürel ve sanatsal faaliyetlere devam ediyor. Tiyatro, söyleşi ve birçok sanatsal etkinliğin olduğu Kültür ve Sanat Merkezleri bir ay boyunca birbirinden renkli programlara ev sahipliği yapacak.

 

Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde bulunan kültür ve sanat merkezleri Ocak ayı boyunca yoğun etkinlere sahne olacak. İstanbul Devlet ve Şehir Tiyatroları ile özel tiyatroların eşsiz örnekleri Küçükçekmeceli sanatsevetler için perde diyecek. 

BU PARA BAŞKA PARA

Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu tarafından sahneye konan ve daha önce de büyük ilgi gören Bu Para Başka Para oyununa Halkalı Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak. Muhasebeci rolündeki Küçükayvaz'ın, içi para dolu bir çantanın başka bir çantayla karışmasıyla başlayan oyunda, para için verdiği mücadele ve karışıklık komik bir dille anlatılıyor. Cengiz Küçükayvaz, oyundaki performansı ve yaptığı taklitlerle izleyicileri kahkaha tufanının içine çekiyor.

YENİDEN RACHEL CORRİE

16 Mart 2003’te Filistinli bir ailenin evini yıkımdan korumaya çalışırken bir İsrail buldozerinin altında kalarak can veren Amerikalı barış gönüllüsü Rachel Corrie’nin günlüklerinden derlenen tiyatro oyunu Benim Adım Rachel Corrie, bu kez de Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde  sahnelenecek. Turgay Kantürk'ün yönetmenliğini yaptığı oyun, izleyicisine farklı pencerelerden bakma imkanı sunuyor.

KRALİÇE LEAR YILDIZ KENTER

Kanadalı yazar Eguene tarafından yazılıp Fatma Leyla Kenter Tepedelen tarafından Türkçeye çevrilen Kraliçe Lear, yaşlanmak, bunun çeşitli bedelleri, kuşak farklarından çıkan çatışmalar ve beraberinde getirdiği komik ve dokunaklı durumları anlatıyor. Yıldız Kenter’in genç oyuncu Sedef Şahin ile birlikte rol aldığı oyun temelinde kadın ve yaratıcılık olan sıcak bir dostluk öyküsü ve bir aşk hikayesine vurgu yapıyor.

“KARŞI BAKIŞLA” LEVENT ÜZÜMCÜ

İsrailli yazar Ilan Hatsor  tarafından yazılan, Taner Barlas tarafından yönetilen Maskeliler, Filistinli üç erkek kardeşin, İsrail-Filistin Savaşı’nın ortasında, birbirleriyle yaşadıkları hesaplaşmayı konu alıyor. Ünlü oyuncu Levent Üzümcü oyunda muhteşem performansı ile öne çıkıyor. Oyun, savaşın, kardeşlik bağlarını bile koparabilecek baskın gücünü, insanları nefret ve şiddet içinde birbirlerinden uzaklaştıran yıkıcı etkilerini “karşı bakışla” gözler önüne seriyor.

Birbirinden eğitici ve eğlendirici çocuk oyunlarıyla, çocukları da unutmayan Küçükçekmece Belediyesi ilçede sahnelenecek 8 farklı oyunla miniklere güzel vakit yaşatacak. Bu oyunlardan çocukların masal kahramanları Heidi, Pinokyo, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler adlı oyunlar öne çıkıyor.

USTA YORUMCULARDAN KONSER

Kasım ayı için birbirinden usta sanatçıları ağırlayacak Küçükçekmece Belediyesi gerek özel etkinliklerle gerekse konserlerle ilçe halkına müzik dolu keyifli saatler yaşatacak. Ocak ayının ikinci haftasında‘Erkan Uğur ile İsmail Hakkı Demircioğlu’ konseri müzikseverlerle buluşacak. Sonrasında ise usta yorumcu Bülent Ortaçgil Küçükçekmecelilerle buluşacak.

BİLGİLENDİREN SEMİNERLER

Seminer programlarıyla da göz dolduran  kültür sanat etkinlikleri, gündemdeki olayları takip eden alanlarında uzman isimlerle Küçükçekmecelileri bir araya getiriyor. Prof.Dr. Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu, Yavuz Bahadıroğlu, İsmet Özel, Turgay Güler, Deniz Arcak ve Levent Ülgen gibi profesyonel isimler Ocak ayı etkinlik ajandasında yer alıyor.

Cennet, Sefaköy ve Halkalı Kültür ve Sanat Merkezlerindeki program akışını http://www.kucukcekmece.bel.tr/kucukcekmece/resimler/yayinpdf/6256.pdf linkinden takip edilebilinir.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.