Yahya Göktaş; Hukuka Uymayan İşe Bulaşmam

Özel Haber Yayın: 18 Mayıs 2017 - Perşembe - Güncelleme: 18.05.2017 16:53:57
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 34 dk.
Google News

 

Geçtiğimiz günlerde İncirli Caddesi üzerinde yıkımı gerçekleştirilen ÇAPARİST isimli mekan sahibinden kafaları karıştıran bir açıklama duyduk. Kent Yaşam Gazetesi’nde Selvi Sarıtaç imzasıyla yer alan haberde işletme sahibi Ahmet Aykut’a işletme ruhsatı almak için Bakırköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi Yahya Göktaş kendisine yardımcı olmak için söz vermiş. İddiasını bir adım daha öteye taşıyan Aykut, ruhsat alabilmek için el altından birilerine de para vermiş. Bakırköy’ün en popüler, en medyatik, en hayırsever, en çok sevilen vatandaşın her zaman yanında yer alan sorunların çözülmesi için canla başla çalışan meclis üyelerinden biri olan Yahya Göktaş, verdiği sözünü de tutmuş ve Ahmet Aykut’u Bakırköy Belediyesinde ruhsat alabilmesi için ilgili kişilerle tanıştırıp ruhsatın alınmasına vesile olmuş. Tüm bu uğraşılar sonunda da ruhsat alınmış.

RUHSAT VERİLDİ İŞLETME YIKILDI

Bakırköy Belediyesi işletmeye ruhsat verdikten bir süre sonra hukuksuz yapılaşma gerekçesiyle ihbarda bulunmaksızın yıkıma gelmiş. Ahmet Aykut yıkım ekipleriyle beraber gelen Başkan Yardımcısı Mehtap Zeynep Zeytin’e el altından bir sürü para aldınız. 184. Maddeyi (184. Madde imar kirliliğine neden olma) kaldıracağınızı söylemiştiniz. Önce ruhsat verdiniz şimdi neden yıkıyorsunuz? Şeklinde tepkilerini dile getirince Mehtap Zeynep Zeytin, size kim söz verdiyse ona gidin işlerinizi o düzelsin şeklinde bir açıklama yapmış. Sonrasında da yıkımı gerçekleştirmiş. 184. Maddenin birinci fıkrası ; Yapı ruhsatiyesi  almadan veya ruhsata aykırı şekilde bina yapan kişiler bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır der.  Başkan Yardımcısı Zeytin’e sormak lazım, inşaat süresince Yahya Göktaş’ın Ahmet Aykut’un tanışmasına vesile olduğu belediye yetkilileri ya da mıntıka mühendisleri inşaat süresinde hiç mi denetleme yapmadılar? Çaparist’le ilgili hiç mi tutanak tutmadılar? İşletmeye tebligat yapmadan neden direkt yıkıma geldiler.

GÖKTAŞ’TAN ZORUNLU AÇIKLAMA

Yıkım esnasında işletme sahibi tarafından ismi gündeme getirilen Yahya Göktaş, zan altında kaldığını düşünerek, Kent Yaşam Gazetesi’ne bir açıklama yapmış. Hukuksuz hiçbir işe karışmayacağını ifade eden Göktaş, böylesine bir yanlış anlaşılmayla karşı karşıya kalıp gündeme gelmekten duyduğu derin üzüntüyü dile getirmiş. Göktaş, açıklamasında işletme sahibinin mensubu olduğu partili olması sebebiyle, ortak dostları olan Kamber Doğan ve Oğuz Güney’in ricası üzerine Aykut’u yalnızca ilgili kişilerle tanıştırdığını, sonrasında da kendisiyle hiçbir şekilde irtibatının olmadığının altını çizmiş.  Sayın Göktaş , madem hukuka karşı bu kadar saygılı bu kadar duyarlıydınız neden “KOÇ GİBİ YOLSUZLUK” haberi çıktığında da aynı duyarlılığı  göstermediniz de haberde adı geçenler hakkında soruşturma açıldı.

 

SORU : Konudan haberdar olan Bakırköylülerin merak ettiği gibi benimde kafama takıldı. Çaparist’e ruhsat verilme sürecinde Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nın haberi var mıydı, yok muydu? Yoksa önce ruhsat sonra yıkım işlemi gelecekte Belediye Başkan adaylığını düşündüğü söylenen Yahya Göktaş’ı karalama operasyon algısı mı?

 

YORUM HABER : Yılmaz BACACI

FOTOĞRAF : Sosyal Medyadan Alıntı

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.