COTTON BOX İHRACAT HACMİNİ YÜZDE 50’YE ÇIKARMAYI HEDEFLİYOR

Güçlü üretim altyapısı, lojistik avantajları ve tedarik pazarlarındaki kayma ve alım adetlerindeki kısa vadeli öngörüler nedeni ile Türkiye ev tekstili sektöründe büyüme devam ediyor. Cotton Box, 2021 yılında yurt içinde yüzde 15, yurt dışında yüzde 25 büyüme hedefinde

Ekonomi Yayın: 27 Aralık 2020 - Pazar - Güncelleme: 27.12.2020 23:55:55
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
Google News

Ev tekstilinde kaliteli üretimi, yenilikçi tasarımları ve geniş ürün çeşitliliğiyle yurt geneline 1.000’in üzerinde, yurt dışında ise 40 ülkede yaklaşık 450 satış noktasıyla tüketiciye ulaşan Cotton Box, 2020 yılında yüzde 35 büyüme elde etti. Markalı ihracat stratejisi ile tasarımı markalaşmanın merkezine koyan Cotton Box, Almanya, Orta Avrupa, Balkanlar ve Körfez Ülkeleri başta olmak üzere yurt dışı pazarlarında ciddi bir büyüme gerçekleştirerek üretiminin yüzde 40’ını ihraç ediyor.  2021’de yılında ihracat hacmini yüzde 50’ye çıkarmayı ve global arenadaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Marka, ihracat pazarlarında büyüme stratejisini ise marka yatırımları doğrultusunda mağaza, e-ticaret ve bayi yapılanmaları olarak belirledi. 

İç ve dış pazardaki aktif ticari faaliyetleriyle Türkiye’de ev tekstili sektörünün en büyük 5 markası arasında yer alan Cotton Box, pandemi döneminde artan yurt içi ve yurt dışı satışlarıyla 2020 yılında yüzde 35 büyüme ile 135 milyon TL ciroya ulaştı. Bebek ve genç grubunda yıllık 300 bin adet ürün satışıyla pazar lideri olan ve her yıl ortalama yüzde 20 büyüme gerçekleştiren Cotton Box, 2021 yılında havlu ve bornoz grubuna yönelik yatırımlarını artırarak ürün çeşitliliğini daha da genişletmeyi planlıyor. Balkanlar, Avrupa, Kafkaslar ve Ortadoğu başta olmak üzere ürünlerini dünyanın dört bir yanına ihraç eden marka, 2020 yılında yurt dışından aldığı yoğun taleplerle global pazarda marka değeri, prestij ve bilinirlik açısından önemli adımlar attı. Cotton Box Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut “Güçlü üretim altyapısı, lojistik avantajları, tedarik pazarlarındaki kayma, kısa vadeli ürün alımları ve belirsizlikler karşısında düşen adetler nedeniyle Uzak Doğu’dan talep Türkiye’ye kaydı. Bu yıl ev tekstili sektöründe ihracat hacmi 3 milyar dolara ulaştı ve 2021 yılında bu büyüme daha da artacaktır. Biz de Cotton Box olarak kalitemiz ve hizmet yaklaşımımızla pastadan ciddi pay alarak birçok yeni müşteri ve pazar elde ettik.” diyor. Cotton Box 2021 yılında ise yurt içinde yüzde 15, yurt dışında yüzde 25 büyüme hedefinde…

Mauritius Adası ve Kolombiya’ya ihracat yapıyoruz

Yurt dışında hızla büyüyerek dünyanın dört bir yanında hizmet vermeyi hedeflediklerini belirten Nuri Turgut; “Hayalimiz, bir gün Avusturalya’da bir Aborjin bebeği Cotton Box‘ın nevresim takımında uyuyacak, Alaska’da bir yerli Cotton Box’ın bornozunu banyosuna asacak. En başından beri bu hayalle hareket ediyoruz. Mauritius Ada’sına bayilik vererek gerçekleştirdiğimiz ihracatla bu hayalimize ne kadar yakınlaştığımızı çok net görebiliyoruz. Bunun yanı sıra Kolombiya’da da bayiliklerimizle faaliyet göstermeye başladık. Kanada ile yakın zamanda yine bayilik anlaşması ile ciddi bir ihracat hacmi yakalayacağız.  Bundan sonraki süreçte de yeni pazarlara girerek, ihracat ağımızı genişletmeye ve farklı coğrafyalarda yer alarak ürünlerimizi tüm dünyaya ihraç etmek istiyoruz.” şeklinde ifade etti. Fas, Tunus, Cezayir, Rusya, Balkan Ülkeleri, Orta Asya ve Ortadoğu pazarlarında marka bilinirliğine sahip olan Cotton Box, önemli ihracat payına sahip bu ülkelerde aynı zamanda mağazalaşarak büyüme sağlıyor. 

 

Markalaşarak yurt içi ve yurt dışında büyüme hedefinde…

Dünyada markalaşarak istikrarlı bir büyüme hedefleyen Cotton Box, yatırımlarını ve mağazalaşma çalışmalarını da bu doğrultuda yürütüyor. İç pazarda markalaşma doğrultusunda yaptığı yatırımları dış pazara da taşıyan Cotton Box, sadece kendi markasıyla ihracat gerçekleştiriyor. Hizmet anlayışı ve girdiği pazarların tüketici alışkanlıklarına yönelik geliştirdiği ürün gruplarıyla yoğun talep gören marka, doğru partnerlerle kurduğu stratejik bağlantılarla yurt dışında markalaşma hedefinde. Aynı zamanda mağazalaşma yatırımlarına da önem veren ve yurt dışında İran, Kazakistan, Tunus, Gürcistan, Ukrayna ve Rusya gibi ülkeler başta olmak üzeri 25 konsept mağazası bulunan Cotton Box, 5 yıl içinde yurt dışı mağaza sayısını 50’ye çıkarmayı hedefliyor. Cotton Box Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, “Her zevke hitap eden ve yılda iki kez yenilenen geniş koleksiyonumuzla yurt içi ve yurt dışında güçlü bir konumdayız. Yıllık 1.000.000 adet ürünümüz Cotton Box etiketiyle paketleniyor ve dünyanın dört bir yanında tüketici ile buluşuyor. Bununla birlikte yurt içi ve yurt dışında mağazalaşma yolunda yaptığımız yatırımlarımızla büyük bir yol kat ettik. 2021 yılında da yeni pazarlar ve yeni coğrafyalar arayışında olmaya devam edeceğiz. Olmadığımız 150 ülke var ve bu ülkelerin tümüne ulaşmak için çalışacağız. Kısa vadede hedef ülkelerimiz arasında Batı ve Orta Avrupa, Almanya, Hollanda, Kuzey Avrupa, Danimarka, Finlandiya, İsveç, Orta Asya, İskandinav Ülkeleri yer alıyor. Fakat özellikle Batı Avrupa ülkelerine girmek oldukça zor. Bu nedenle bu pazarlarda Co Branding stratejimizi devre sokuyoruz. Bu bölgede yaygın olarak tercih edilen zincir gruplarıyla yaptığımız işbirliği neticesinde ürünlerin üzerinde hem o ülkeye ait markanın hem de Cotton Box’ın logosuna yer veriliyor. Uyguladığımız bu strateji bilhassa Batı Avrupa ülkelerine girebilmemiz açısından ilk etapta büyük fayda sağlayacaktır. Ana stratejimiz olan markalı ihracat politikamızdan asla vazgeçmiyoruz. Bu bizim için belki uzun ama garantili ve geleceği çok daha güçlü bir yatırım. Tabii ki bunun bir takım bedelleri de var. Girdiğimiz ülkelerde sadece tescil bedelleri bile ciddi maliyetler yaratıyor. Ancak bu stratejimizin markamızı koruma altına almak ve markamızın gücünü kullanarak büyümek açısından büyük avantaj sağlayacağını biliyoruz. Katma değerli üretim ve karlılığa odaklanmak için marka yatırımları son derece önemli. Çin, Azerbaycan ve İran gibi güçlü ve pazar payımızın yüksek olduğu ülkelerde markamızı taklit ediyor ve bunun için ciddi mücadele veriyoruz. Biz ülke ekonomilerinin yarattığı markalar ile daha da güçlendiğine inanıyoruz.” dedi.

E-ticaret yatırımlarımızla tüm dünyaya yayılacağız…

Dijitalleşmenin yaygınlaşması, pandemi sürecinde mağazaların kapanması ve bu dönemde evde geçirilen zamanın artmasıyla ev tekstili sektöründe e-ticaret farklı bir boyut kazandı. Tüm dünyada eve dair alışveriş oranlarında ciddi bir artış söz konusu.  Online satışta özel tasarımları ve geniş ürün çeşitliliğiyle ev tekstilinde tüketici beklentilerini karşılayan ve alışverişi keyifle buluşturan Coton Box, pandemi dönemindeki yoğun talep artışıyla e-ticarette yüzde 200 büyüme gerçekleştirdi. Bu alanda yaptığı yatırımlarıyla tüm dünyada ulaşılabilir olmak isteyen marka, bu sayede ev tekstili sektöründe sahip olduğu pazar payını kısa sürede artırmayı hedefliyor. E-ticaret satışlarında elde ettikleri artışın ileri dönük bazı projelere de ilham kaynağı olduğunu belirten Nuri Turgut, “Sektör iç pazarda her yıl ortalama yüzde 15 büyüyor. Pandemi süreciyle birlikte birçok sektörde olduğu gibi ev tekstili sektöründe de e-ticaret satışlarında büyük bir yoğunluk yaşandı. Eve kapanma nedeni ile tüketici alışkanlıklarının değişmesi salgından çok etkilenen bazı harcama kalemlerinden paranın evsel tüketime kayması ile e-ticaret cirolarında artış söz konusu. Tüm sektörlerde 5 yıl sonra ulaşılması gereken hacme ulaşıldı.  Bu anlamda pandeminin en büyük öğretisi global pazarlarda büyüme stratejisinde e-ticaretin büyük bir atak sağladığı yönünde oldu. Tüketicinin kısa sürede edindiği bu tüketim alışkanlığı artarak devam edecektir. Biz de bu doğrultuda e-ticaret yatırımlarımızı daha da yoğunlaştırarak yeni projelere adım atmayı planlıyoruz. Bu sayede dünyanın dört bir yanında var olarak ihracat ağımızı Orta Avrupa’dan Amerika’ya kadar genişletmeyi, yurt içi ve yurt dışında büyüme hızımıza yeni bir ivme katmayı hedefliyoruz.” dedi. Marka, bu süreçte yurt içi ve yurt dışı online satışlarda toplam 15 milyon TL ciroya ulaştı.

 

Ev tekstili sektöründe tasarım kavramını ön plana çıkarmak istiyoruz

Uzun yıllardır hizmet verdiği ev tekstili sektöründe kalitenin yanı sıra tasarım kavramını ön plana çıkarmayı amaçlayan Cotton Box, üniversite öğrencilerine yönelik tasarım yarışması düzenliyor. Türkiye genelinde lisans ve ön lisans öğrencilerinin katılacağı “Tasarıma Değer” yarışmasında katılımcılardan “Yeni Dünya” temasıyla nevresim deseni tasarlamaları isteniyor. “Tasarıma ve tasarımcıya değer” yaklaşımı ile üniversite öğrencilerinin kariyerlerine katkı sağlamayı ve ev tekstili sektöründe tasarımcı işbirliklerini ön plana çıkarmayı amaçladıklarını belirten Cotton Box Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, “Düzenlediğimiz “Tasarıma Değer” yarışmamız ile ülkemizdeki genç yetenekleri gün yüzüne çıkarmak ve onları yeni şeyler üretmeye teşvik etmek istiyoruz.  Bu yıl ilkini düzenlediğimiz tasarım yarışmamızı geleneksel hale getirerek birçok öğrencinin hayatına dokunmak için heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde ifade etti.

 

Ev tekstili sektörünün güçlü markası…

Kaliteli ve sağlıklı üretim anlayışıyla ev ekstili sektöründe hizmet veren Cotton Box, pamuklu ev tekstili alanında; nevresim takımı, yorgan-yastık grubu, havlu-bornoz grubu, yatak örtüsü ve abiye grubunda yaklaşık 300 çeşit ürünle sektörde güçlü bir konuma sahip. Yenilikçi ve özgün desenleriyle yılda iki kez koleksiyon hazırlayan marka, baskı ve boyama aşamalarında insan sağlığına zararlı hiçbir madde kullanmıyor. Nefes alabilen kumaş ve doğal yapısı sayesinde kullanıcılarına sağlıklı ve konforlu uyku deneyimi yaşatan Cotton Box, trendleri yakından takip eden tasarımlarıyla ev tekstilinde moda algısını da güçlendiriyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.