Yargı Bakırköyspor Vakfı’nı Haklı Buldu

2017 yılında gece yarısı hukuksuz bir şekilde dönemin belediye başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından yıkım kararı verilerek yıkılan Bakırköyspor Vakfı mahkeme tarafından haklı bulundu.

Güncel Olaylar Yayın: 19 Temmuz 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.07.2024 21:41:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

 

2017 yılında gece yarısı hukuksuz bir şekilde dönemin belediye başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından yıkım kararı verilerek yıkılan Bakırköyspor Vakfı mahkeme tarafından haklı bulundu. İstinaf mahkemesi alına kesin kararla Bakırköyspor Vakfının haklılığını tescil etmiş oldu. Mahkeme kararı sonrası Vakıf Başkanı Dr. Kemal Naci Ekşi yazılı bir açıklama yaptı. Bakırköyspor Vakfı'na kurulduğu günden yıkıldığı güne kadar Dr. Yıldırım Aktuna, Ali Talip Özdemir, Ahmet Bahadırlı, Ateş Ünalerzen görev süreleri boyunca Vakfa Başkanlık yapmışlardır. Bülent Kerimoğlu başkanlık yapmamıştır.
 

Neler Yaşandı Hatırlayalım

Bakırköy Belediyesi ve Bakırköyspor Vakfı arasında yaşanan süreçte neler oldu kısaca hatırlayalım; 1988 yılında dönemin belediye başkanı Dr. Kemal Naci Ekşi ve 23 kişilik kurucu mütevelli heyetiyle hayata geçirilmişti. Kuruluş amacı gelirinin büyük bir bölümünü Bakırköyspor’a vererek kulübün kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürmesini sağlamak, muhtaç çocuklara omurilik felçlilere v.b insanlara da kurumsal katkıda bulunmaktı.

Bakırköyspor Vakfı’nın kullandığı arazi Emlak Bankası tarafından Bakırköy Belediyesine yalnızca spor ve sosyal tesis yapmak sportif faaliyetlerde bulunmak şartı ile devredilmişti. Arazi üzerinde ki tüm yapılaşmalar Bakırköy belediyesi denetiminde ve iznine bağlı olarak yapılacaktı. 2003 yılı sonrasında yapılan tüm ek tesisler tamamen Bakırköy belediyesinin olurlarıyla (Yap işlet devret) sisteminde alt kiracılara yaptırılmıştır. İşin ilginç yanı tüm denetim ve yapım izini yetkisi Bakırköy belediyesindeyken kaçak yapı tutanağının tutulmuş olmasıydı. Hatta rekor denecek şekilde Bülent Kerimoğlu döneminde 387 bin liralık ceza da kesilmişti. Bu durum bir anlamdan yapım ve denetim yetkisi kendisinde olan Bakırköy belediyesinin kendi görevini yok sayması anlamını taşır.

Gece yarısı yıkım yapıldı

Kuruluşundan Bülent Kerimoğlu’nun belediye başkanlığı dönemine kadar sorunsuzca faaliyetlerini sürdüren Bakırköyspor Vakfı gece yarısı ansızın yapılan yıkımla yerle bir edildi. On binlerce sporcu ve şampiyonlar yetiştiren, onlarca öğrenciye burs sağlayan, Bakırköy halkının büyük bir bölümünün anıları olan tesis kaçak yapılaşma var gerekçesiyle hukuksuz bir şekilde yıkıldı. İşin ilginç yanı Bakırköy belediyesi encümeni tesisin tamamına değil bazı bölümlerine kaçak raporu tutmuştu. Ancak yıkım tüm tesisi kapsadı. Yapılacak yıkım işleminin hukuksuz olacağını bilen belediye yönetimi durdurma kararı alınabilir düşüncesiyle Bakırköyspor Vakfı’na Cuma günü saat 16:30 da yıkım tebligatı gönderdi. Bu durum vakfın avukatlarından Osman Şencan tarafından “Normal bir zaman diliminde karar tebliğ edilmiş olsaydı haksız karara itiraz edip iptal ettirilirdi”  şeklin de dile getirilmişti. Bu süreçte Bakırköy Belediyesi vakfın işletme ruhsatını da iptal etmişti. Ancak vakıf iptal davası açarak iptal işlemini kaldırmıştı. Kısacası Bakırköyspor vakfı ve Bakırköy Belediyesi arasında yaşanan tüm hukuki mahkemeye taşınan konuların sonuçları Bakırköyspor vakfının haklılığı ile sonuçlanmıştır.   

 

Yaşanan süreçle ilgili açıklama yapan Dr. Kemal Naci Ekşi’nin açıklaması aşağıda ki şekildedir

Bakırköy Spor Vakfı 1988 yılında zamanın Belediye Başkanı Dr. Kemal Naci EKŞİ ve arkadaşları tarafından kurulmuştur. Mütevellileri o zaman parti ayırımsız Bakırköy Milletvekili olanlar mütevelli üyeleridir. Bakırköy Kaymakamı Bakırköy Belediye Başkanı görevler dolayısı ile görev süreleri boyunca seçme ve seçilme hakkı olan Mütevelli’lerdir.

İlçe genlik ve spor müdürü de aynı statüden Mütevelli üyedir.

Vakıf kurucuları ve mütevellilerinin vakıftan hiç bir nam altında herhangi bir maddi çıkarı olmadığı gibi içtikleri çayın bile bedelini ödemek zorundadırlar. Ayrıca gerektiğinde Vakfa maddi katkılarda bulunmak da görevleridir. Nitekim Vakıf Tesislerinin aniden yıkılıp vakfın elinden alınması dolayısı ile Vakfın var olan ve sonradan oluşan TÜM BORÇLARI Vakıf yöneticileri tarafından ödenmiştir.

VAKFIN AMACI gelirinin %80’nini Bakırköyspor kulübüne vererek kulübün kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürmesini sağlamak, muhtaç çocuklara omurilik felçlilere v.b insanlara da kurumsal katkıda bulunmaktır.

Kurulduğu 1988 tarihinden bu yana Bakırköy Spor Kulübüne katkılarının yanında binlerce çocuğumuza ve gencimize sporun her branşında en kaliteli eğitimini vermiş Basketbol da Voleybol da ŞAMPİYON sporcular yetiştirmiştir.

Bakırköy belediyesi personelinin çocukları her branşta ücretsiz spor eğitimi almışlardır.

Mühim nokta; Vakfımız Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sıkı denetimine tabidir. Vakıf amaçları konusunda yapılan ve yapılması gereken çalışmalar takip edilmektedir.

Önceki Belediye Başkanı tarafından uğratıldığımız mağduriyet dolayısı ile açtığımız bütün davalar LEHİMİZE SONUÇLANMIŞTIR.

Bu davaları açma zorunluluğumuz Vakıflar idaresinin isteğinden kaynaklanmaktadır.

VAKFIN MENFATLERİNİ KORUMA KONUSUNDA MECBURİYETİMİZ vardır.

Hem dava açmak hem de kazanılmış davaların gereğini yapmadığımız takdirde yasal olarak sorumlu durumuna düşüyoruz.

Yaptığımız her girişim ve uygulama yasal görevlerimiz olması dolayısı iledir. Bir husumet ve hesap sorma meselesi değildir.

Saygı ile bilgilerinize sunarım.

Dr. Kemal Naci Ekşi

 

HABER : Yılmaz BACACI

Bakırköyspor Vakıf Başkanı

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.