Yüzücüler madalya rekoru kırdı

Geçtiğimiz gün Fransa Aix-en Provence de yapılan kulüpler arası dünya şampiyonasında Türk yüzücüler kendi alanlarında madalya rekoru kırdılar.

Spor Yayın: 26 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 26.02.2024 15:12:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

Geçtiğimiz gün Fransa Aix-en Provence de yapılan kulüpler arası dünya şampiyonasında Türk yüzücüler kendi alanlarında madalya rekoru kırdılar. 90 kulübün katıldığı yarışmada Türkiye takımı büyük bir başarıya imza atarak takım halinde ikinci oldu. Bakırköy Ataspor Kulübü sporcusu Dünya şampiyonu Derin Toparlak 1500 metre su üstü yarışında altın, 400 metre su üstü yarışında da gümüş madalyanın sahibi oldu. Derin Atman, Yunus Cenkay Yılmaz , Murat Şenel ve Derin Toparlak’dan oluşan 4x100 büyük erkekler takımı da yarışmada Dünya 3. Oldu. Derin Atman’ın Dünya ikincisi olduğu 50 metre dip büyük erkekler yarışında Adasu Ramazanoğlu 800 ve 400 metre su üstü yarışlarından ikincilikle ayrıldı. Görkem İpek Özay, Irmak Doğruel, Sudenaz Gökkaya Adasu Ramazanoğlu’ndan oluşan  4X100 genç kızlar bayrak yarışında ikincilik kürsüsünde kendilerine yer buldular. 4X100 genç erkekler yarışından da 3. Lük kazanan sporcularımız göğsümüzü kabarttı. Ataspor Kulübü kurucu başkanı Sait Babaoğlu’nun kafile başkanlığını yaptığı şampiyonada yer alan sporcuların antrenörlüğünü de şampiyon sporcular yetiştiren Canberk Babaoğlu ve Özkan İlhan yaptı. Sporcu kafilesinin Fransa’ya ayak bastığı an itibariyle kendilerini hiç yalnız bırakmayan Türkiye’nin Marsilya Başkonsolosu Sait Evren Güner, sporcu ve yöneticilerin en büyük destekçilerinden biri oldu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.