Bakırköy’ün Sevilen Yüzü; M. Emin Ertekin

Bakırköy siyaseti ve Bakırköylülerin sempatik tavırları ve sevecenliği ile yakinen tanıdığı Ertekin, vakıflar meclisi asil üyeliğine ikinci kez seçildi. M. Emin Ertekin meclis üyeliği dönemlerinde Bakırköy Belediyesinin birçok kararına karşı dik durmuştu

Güncel Olaylar Yayın: 29 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 29.12.2023 15:29:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bakırköy siyaseti ve Bakırköylülerin sempatik tavırları ve sevecenliği ile yakinen tanıdığı Mehmet Emin Ertekin, ikinci kez vakıflar meclisi asil üyeliğine seçildi. M. Emin Ertekin meclis üyeliği dönemlerinde Bakırköy Belediyesinin birçok kararına karşı dik duruşu ve Bakırköylüler yararına yaptığı çalışmalarda adından sıklıkla söz ettiren bir isimdi.  

Ak Partinin Bakırköy’de yerel yönetimlerde hafızalarda kalan ismi Mehmet Emin Ertekin, 4 no’lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 698 ve 700. Maddeleri gereğince 07.12.2023 günü gerçekleştirilen VI dönem vakıflar meclisi üye seçiminde mülhak vakıflardan vakıflar meclisi asil üyeliğe ikinci kez seçildi. İki dönem Bakırköy Belediyesi ve İBB meclis üyesi olarak görev yapan Mehmet Emin Ertekin, 2014 yılında Bakırköy Belediyesi Ak Parti başkan adayı olarak seçimlere girmişti. Emin Ertekin belediye meclis üyeliği dönemlerinde yaptığı çalışmalarla Ak Parti dışında diğer partililer ve STK’ların da beğenisini toplayan yapıya sahip biri. Ak Parti Bakırköy ilçe başkanlığı ve belediye başkan aday adaylarının sessizliğe büründüğü şu dönemlerde Ak Parti’nin üst kurulları neden Emin Ertekin gibi birini görmezden gelir. Ak Parti aday belirleme kurullarının vakıflar ve STK’larla olan sıkı ilişkilerini de göz önünde bulundurarak Mehmet Emin Ertekin isminin yerel yönetimlerde değerlendirilmesin de yarar olacağı aşikar. Hatırlatmakta yarar var bakırköylülerin klasik bir söylemi var "Bakırköy'ü Bakırköy'ü bilen, liyakatli, halkı kucaklayan, Bakırköylü biri yönetmeli" diyorlar. 

Yorumlar (1)
Suat oktay
30.12.2023 00:34
Emin başkanım çok çalışkan , gayretli ve tutuğunu koparan ayrıca Bakırköy’ümüzün tanıdığı entellektüel birisidir. Meclis üyeliği yaptığı zamanda Bakırköy’e ve Bakırköy insanına dokunmuştur. İlçede meziyetler değil parti hizipçiliği ön plandadır
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.