Duayene Yakışan Veda

İş ve spor dünyasının önde gelen isimlerinden olan 2004-2014 yılları arası iki dönem CHP’den Bakırköy Belediye başkanlığı yapan bir süredir tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün hayata veda eden H. Ateş Ünal Erzen, “Cumhuriyet rüyası” söylemiyle inşa ettirdiği Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle Bakırköylülere veda etti.

Yaşam Yayın: 25 Kasım 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 25.11.2023 04:47:44
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

 

 

İş ve spor dünyasının önde gelen isimlerinden olan 2004-2014 yılları arası iki dönem CHP’den Bakırköy Belediye başkanlığı yapan bir süredir tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün hayata veda eden H. Ateş Ünal Erzen, “Cumhuriyet rüyası” söylemiyle inşa ettirdiği Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle Bakırköylülere veda etti.   

 

BAKIRKÖY BABASINI KAYBETTİ

Çok sayıda kişinin katılımıyla Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde yapılan törende konuşan eşi Doç.Dr. Meltem Ünal Erzen, Bakırköy Babasını kaybetti cümlesiyle başladığı konuşmasında ” Ateş zeki, çalışkan, beyefendi, gustosu olan zarif bir insandı Türkiye önemli bir duayeni yitirdi. Sosyal belediyeciliğin duayeni, siyasete kalite getiren, örnek bir başkan, örnek baba, örnek bir eş, Atatürkçü, çağdaş, kadın haklarına ve kadına saygılı, tanıdığım en centilmen insandı” dedi. Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin Ateş Başkan için ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Meltem Ünal Erzen, “Ateş, bu eserin projesinden son tuğlasına kadar gece gündüz inşaatın başında beklediğini biliyorum. Kendisi sanatı ve sanatçıyı çok seven biriydi. En büyük hayallerinden biri de Bakırköy Filarmoni orkestrası kurmaktı.” Dedi. Meltem Ünal Erzen, Onsuz hayat nasıl geçer bilmiyorum. Seni çok seviyorum Ateş” diyerek göz yaşları içinde konuşmasına son verdi.

 

CHP’nin GENÇ BAŞKAN’ından DUYGU DOLU KONUŞMA

Gençlik Kolları’ndan gelerek son kongrede CHP Bakırköy İlçe Başkanı seçilen Gizem Başaran Arslan, gençlik kollarındayken kendisini  Ateş Ünal Erzen’le çalışma fırsatı bulan şanslı insanlardan biri olarak gördüğünü söyleyerek, o dönemde sadece Bakırköy’ün değil, bir çok ilçenin etkinliklerinin belediyeleri tarafından ne isterlerse diye düşünmeksizin yapıldığını belirtti. Ateş Başkanın kendilerini can kulağı ile dinlediğini, sonrasında kendi vizyonunu da yansıtarak düşüncelerini aktardığını sözlerine ekleyen Başaran Arslan,  “Bu gün burada, bu kürsüde ilçe başkanı olarak kendisinden öğrendiğim vizyonla sesleniyorum. O dönem yol arkadaşlarım ve benden önceki gençlik kollarımızın da kürsüde konuşma hakkı olsaydı eminim benden fazlasını anlatırdı. Tüm genç arkadaşlarım adına, hem Bakırköy’e hem de bize kattığı babacan vizyonuna binlerce kez teşekkür ediyorum. Türk siyaseti, gerçekten çok vizyoner, önemli, kibar ve nafi birini kaybetti ama bıraktığı eserleriyle onu sonsuza dek yaşatacağız” diyerek konuşmasına son verdi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’da, Bakırköy’e büyük hizmetleri olan Ateş Ünal Erzen’e rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Törenin ardından Erzen’in Türk bayrağına ve Galatasaray bayrağına sarılı tabutu, sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına konularak, Teşvikiye Camii’ne uğurulandı. Öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Ateş Ünal Erzen’in cenazesi, önceki yıl hayatını kaybeden oğlu Cem Ünal Erzen’in ve sevdiği gazetecilerden olan Hıncal Uluç’un yanına Zincirlikuyu Mezarlığına defin edildi.

DÖNEMİN TÜM ÇALIŞANLARI CENAZEDEYDİ

Törene eşi Meltem Ünal Erzen, oğulları Erin ve Emir Ünal Erzen, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray’ın eski başkanlarından Faruk Süren, Ali Dürüst, Turgay Kıran, Aykut Derken, Merih Tüzün, Muharrem Baltacı, Dusun Hançer, Ferhan Arslan, Abdullah Nebioğlu, Şevket Altuğ, CHP İl Başkanı Özgür Çelik, eski il başkanı Canan Kaftancıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü GençKartal Belediyesi eski Başkanı Altınok Öz, CHP eski Milletvekili Mehmet Sevigen, Yılmaz Ateş, Erdal Aksünger, Bihlun Tamaylıgil,  İYİ Parti İl BaşkanI Yücel Coşkun, Yardımcısı Alper İnanç, Dati Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ulvi Süvarioğlu, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ile Ateş Ünal Erzen'in başkanlık döneminde birlikte çalıştığı tüm birim müdürleri, çalışanları ve meclis üyeleri tam kadro katıldı.

CENAZE NAMAZINI KILDIRAN İMAM BÜYÜK TAKDİR TOPLADI

24 Kasım Öğretmenler Öğretmenler Günü'ne denk gelen cenaze töreninde, namazı kıldıran imamın Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını başta olmak üzere, Bakırköy'e öğrettikleri için Ateş Ünal Erzen'e minnet ve şükranlarını iletmesi büyük takdir topladı. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.