Ferhat Pusa; At Yarışı Kumar Değil Tutkudur

Yarışçılık camiasının önde gelen at yarışı yazarı ve tahmincisi aynı zamanda “At Yarışı” kitabının da yazarı olan Ferhat Pusa, sosyal medya hesabından paylaştığı “Geceye Not” başlıklı yazısın da önemli noktalara parmak basmış

Güncel Olaylar Yayın: 05 Eylül 2024 - Perşembe - Güncelleme: 05.09.2024 18:54:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

Yarışçılık camiasının önde gelen at yarışı yazarı ve tahmincisi aynı zamanda “At Yarışı” kitabının da yazarı olan Ferhat Pusa, sosyal medya hesabından paylaştığı “Geceye Not” başlıklı yazısın da önemli noktalara parmak basmış. At yarışı oyuncularının olayı yaşamlarının merkezinde değil, hobi olarak değerlendirilmesine dikkat çekmiş. Ferhat Pusa halk arasında “at yarışı bir kumardır” sözünü at yarışı oyuncusunu kumarbazdan ayıran onların atlara olan tutkusu olduğu sözünün altını çiziyor. Duayen Ferhat Pusa’nın X hesabından yaptığı paylaşım aşağıda ki gibidir.

 

Geceye not:

Bir atın kazanması için 10 bin neden buluyorsa, Kaybetmesi için de 100 bin neden olabilir. Hiçbir atın kazanabileceğinin garantisi yoktur. Bütçe aşılarak kazanılan ikramiye kısa vadede tatmin etse de uzun vadede zarar kaçınılmaz olur. ‘’At yarışı oynayanlar, at yarışlarını hayatlarının merkezi haline getirmemelidir.’’ Hobi olarak, rekreatif bir faaliyet olarak değerlendirilmelidir. At yarışı oyuncusunu kumarbazlardan ayıran fark ‘’tutkusu’’dur. Tutku; yarışları keyifle takip etmeyi, koşuları analiz etmeyi ve de kaybedildiğinde üzmeyecek bir meblağla ile müşterek bahise iştirak etmeyi sağlamalı. Zira ‘’at yarışı kısa yoldan para kazanma yeri değildir.’’ Belli bir bilgi birikimi yoksa, şansın deneneceği bir mecra değildir, hatta bu şekilde para kaybetmenin en kolay yoludur. Bir de hırs yaparak kaybedilen parayı kazanmalıyım şeklinde bir reaksiyon gösterilirse bu da kaybetmenin kısır bir döngüsüne sokar ki, ne yarışlardan ne de hayata dair bir başka şeyden keyif alınması mümkün olmaz. Zaten kişi kazanma ihtimalinden ziyade, kaybetme riskini yaşadığı için ‘’adrenalin bağımlısı’’ olur. Dolayısıyla dirayetli olunarak bütçe aşılmadan oyun oynanırsa, bağımlılık azalır, daha az at yazmanın dezavantajı da daha rahat tercihte bulunmayla tolere edilir. Kaybedilirse bile yaşanılan heyecan kâr olarak kalır, kazanılırsa da ekstradan mutluluk sağlar. Unutulmamalıdır ki, hiçbir güç insanın kendi iradesine hakim olabilmesi kadar etkili değildir.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.