Nanae Mimura Cennette Show Yaptı

Kültür Sanat Yayın: 29 Eylül 2010 - Çarşamba - Güncelleme: 29.09.2010 01:23:53
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Hükm-ü Şerif Sergisi ve Gül&Lale konseriyle Küçükçekmece’de 2010-2011 kültür sanat dönemini açan Cennet Kültür ve Sanat Merkezi “Türkiye’de Japon Yılı” etkinlikleri çerçevesinde önemli bir konsere ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü marimba sanatçısı Nanae Mimura, unutulmaz konserinde performansıyla salondakileri büyüledi.

Türk-Japon dostluğunu geliştirmek ve ilişkileri güçlendirmek amacıyla düzenlenen konser, salonu hınca hınç dolduran Küçükçekmeceliler tarafından büyük alkış aldı. Sanatçıyı dinleyenler arasında Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve eşi Feride Yeniay ile birlikte Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi da bulunuyordu.

Nanae’den Türkçe Şarkı

Yurtdışında kazandığı ödüller ve konserleriyle tanınan marimba sanatçısı Nanae Mimura, konsere klasik müzik aranjmanlarıyla başladı. Şarkı aralarında “marimba” enstrümanıyla ilgili tanıtıcı bilgiler veren sempatik sanatçı, alkışlara Türkçe teşekkür ederek cevap verdi. İstanbul’da çalma şansı bulduğu için çok mutlu olduğunu belirten Mimura, nar suyu ve İskender kebabını çok beğendiğini söyledi.

Muhteşem bir konser veren Nanae Mimura’nın Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi keman öğretmenliği yapan Aslı Bal ile birlikte “Gül döktüm yollarına” ve “Ağlama değmez hayat” şarkılarını yorumlaması dinleyenleri coşturdu. Küçükçekmeceli sanatseverler, Mimura’ya şarkıların sözleriyle eşlik etti.

Yeniay’dan Marimba

Konserin bitiminde ise oldukça renkli anlar yaşandı. Nanae Mimura ve Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi’ye plaket takdimi için sahneye çıkan Aziz Yeniay bir sürpriz yaparak Nanae Mimura ile birlikte marimbanın başına geçti. ‘Ağlama değmez hayat’ şarkısına ilginç bir yorum kazandıran ikili salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Ünlü sanatçıya “Artık size rakip olabilirim” diyerek espri yapan Yeniay, dünyaca ünlü bir sanatçının İstanbul’daki ilk konserini Küçükçekmece’de vermesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, Japonya İstanbul Başkonsolosluğuna’da katkılarından dolayı teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.