Kemal Çebi Erzurumlularla Buluştu

Avrupa Yakası Erzurum Dernekleri Federasyonu geleneksel iftar programı Küçükçekmece Belediyesi Nikah Salonu’nda yapıldı.

Güncel Olaylar Yayın: 17 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 17.03.2024 14:21:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Avrupa Yakası Erzurum Dernekleri Federasyonu geleneksel iftar programı Küçükçekmece Belediyesi Nikah Salonu’nda yapıldı. Davetin onur konuğu Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi oldu. Programın açılış konuşmasını yapan Avrupa Yakası Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Osman Nuri Toraman, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar programına katılım sağlayan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Bizler sivil toplum örgütleri olarak toplumun önemli bir parçasını temsil ediyoruz. 12 Mart Erzurum’un kurtuluş günü aynı zamanda da İstiklal Marşımızın kabul edildiği gündür. Her yıl görkemle kutladığımız kurtuluş günümüzü bu yıl ramazan dolayısıyla coşkulu bir şekilde kutlama şansımız olmadı. O nedenle kurtuluş günümüzü, istiklal marşımızın kabulü ile birlikte iftar programında kutlamak istedik. Davetimize katılımınız için hepinize teşekkür ederim. Türkiye’nin hemen her bölgesinde 31 Mart günü yapılacak seçimlerde değişik partilerde görev alacak olan belediye başkanı, il genel meclis üyesi ve meclis üyesi adayı olan arkadaşlarımız var hepsine başarılar diliyorum yolları açık olsun. “ dedi.

STK'ların Önemini Biliyorum

Osman Nuri Toraman’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, havası sert, insanı mert Erzurumlu kardeşlerim hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum sözleriyle başladığı konuşmasını “Sivil toplum örgütlerinin yaptırım güçleri yadsınamaz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş aşamasında yapılan Erzurum kongresinde alınan kararlar önemli rol oynamıştır. Nene hatunların, kara Fatmaların kahramanlıkları Türk kadınına yol gösterici olmuştur. Ramazan ayında sizlerle birlikte olmak aynı sofrada ekmeğimizi suyumuzu paylaşmak benim için çok değerli çok kıymetli. Beni davet eden federasyon başkanı Osman Nuri Toraman’a ayrıca teşekkür ederim. Kendisiyle dostluğumuz geçmiş yıllara dayanır. Değerli Erzurumlular ramazan ayı arınma, dayanışma ve paylaşma, yardımlaşma ayıdır. Sivil toplum kuruluşları, hemşeri derneklerinin bir ilçenin gelişmesinde önemli roller oynadığını biliyor ve inanıyorum. Bunları sizlerin de bildiğine inanıyorum. O nedenle bu tür birliktelikleri ve dayanışmayı sergiliyorsunuz. Ülkemizin gelişmesi toplumumuzun devletimizin demokratikleşmesi açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi çok fazladır. Erzurum derneklerinin en önemli özelliklerinden biri geleneklerini çok daha fazla yaşatmak isteğidir. O nedenle çok daha fazla bir araya gelerek birlik beraberlik ve dayanışma örneği gösteriyorlar. Havası sert, insanı mert dadaşlar diyarı Erzurumlular sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Şimdiden gelecek olan bayramınızı kutluyor hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.