Su Sporlarının Gururu; Bakırköy Ataspor

Su ve sualtı sporları alanında faaliyetlerini sürdüren Bakırköy Ataspor son beş yılda çıkardığı dünya şampiyonları ve sporcularının kırdığı rekorlarla adını tüm Dünya’ya duyurdu.

Özel Haber Yayın: 27 Eylül 2024 - Cuma - Güncelleme: 27.09.2024 16:10:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

 

 Su ve sualtı sporları alanında faaliyetlerini sürdüren Bakırköy Ataspor son beş yılda çıkardığı dünya şampiyonları ve sporcularının kırdığı rekorlarla adını tüm Dünya’ya duyurdu.

 

1997 yılında Bakırköylü sporsever gönüllülerin bir araya gelerek kurdukları Bakırköy Ataspor kulübünün çatısında Triple Crown Unvanı olan Deniz Kayadelen ve Derin Toparlak gibi sporcuların son yıllarda yakaladığı yükseliş grafiğini kulüp müdürü Yusuf Garip’den dinledim. Yusuf Garip, yaşanan tüm olumsuz şartlara rağmen yakalanan başarının Türkiye ve Bakırköy Ataspor kulübü adına gurur verici olduğunu söyledi. Yusuf Garip, ülkenin ve Bakırköy ilçesini dünya genelinde tanınmasının haklı gururunu yaşadıklarının da altını çizdi.  

Sayın Yusuf Garip, nedir bu Bakırköy Ataspor Kulübünün başarısı?

Azim, inanmak ve disiplinli bir şekilde çalışmak başarıyı getirir. 2019-2024 yılları arasında geçen süreçte sporcularımız uluslararası yarışmalarda 68 madalyaya ulaşarak büyük bir başarıya imza atmışlardır. Sporcularımız kulüp olarak ve milli takımda bireysel olarak katıldıkları Uluslararası yarışmalarda 19 Dünya Şampiyonluğu, 14 Dünya ikinciliği, 19 Dünya üçüncülüğü elde ederek kendilerini kanıtlamışlardır. Bu başarıların yanı sıra 3 Avrupa Şampiyonluğu, 7 Avrupa ikinciliği ve 4 Avrupa üçüncülüğü alarak büyük bir başarıya imza attılar. Bu süreçte sporcularımız 5 dünya rekoru kırarak tüm Türkiye ve Bakırköy halkına ayrı bir mutluluk yaşattılar.

Bireysel başarılar dışında takım başarıları var mı?

Kulübümüz sporcuları takım halinde katıldıkları kadınlar, erkekler ve karışık bayrak yarışmalarında 2 Dünya Şampiyonluğu, 1 Dünya İkinciliği ve 3 Dünya üçüncülüğü elde ettiler. Bu sonuçlara göre Bakırköy Ata Spor Kulübü paletli yüzme ve sualtı sporlarının değişik kategorilerinde katıldıkları yarışmalarda Dünyanın pek çok ülkesinde Türk Bayrağını göndere çektirip İstiklal Marşımızı okutmanın gururunu Ülkemize yaşatmanın onur ve mutluluğu içindeler.

Başarıya giden yolda sizleri destekleyenler oldu mu?

27 yıllık bir kulübüz, bugüne kadar sporcularımızın pek çok başarılarına şahit olduk ama özellikle son beş yılda Dünya üzerinde az sayıda amatör kulübün elde edebileceği başarıları bize yaşatan tüm antrenör, sporcu ve bizleri yalnız bırakmayan sporcularımızın ailelerine çok teşekkür ediyoruz. Bu beş yıllık süreçte Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında 68 adet madalya ve 6 kupa alarak erişilmesi zor bir başarıya ulaştılar. Şu anda bile 3 sporcumuz milli takım ile yurtdışında bizleri temsilen bulunuyor, onlara ve milli takımımıza da başarılar diliyoruz.  Bu süreçte sporcularımız çok çalıştılar, çok emek sarfettiler ve bu sonuçlara ulaştılar fakat sayacağımız kurum ve kişilerin desteği olmadan başarıların gelmesi o kadar kolay olmazdı. Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlükleri, Bakırköy Belediyesi, Bakırköy İş İnsanları Dernek Başkanı Ahmet Salim Yılmaz, Ulusal Spor Haber Ajansları, yönetim kurulumuzda bulunan çok değerli üyelerimiz ve burada ismini sayamayacağım çok sayıdaki destekçilerimize saygı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kazanılan başarı sizlerin katkılarıyla hayata geçmiştir.

Sizin dışınızda başka kulüpler de var. Bakırköy ilçesi yeteri kadar tesise sahip mi? Sporcularınız çalışmalarını yapabiliyor mu?

Bu aralar Bakırköy İlçesinde tüm yüzme kulüplerinin yaşadığı gibi antrenman yapmak için uygun havuz bulunmaması nedeniyle zor bir süreçten geçiyoruz ama tüm zorluklara rağmen aynı inanç ve motivasyon ile çalışmalarımıza devam edip Ülkemize ve Bakırköyümüze yeni başarılar elde ederek gurur yaşatmaya devam edeceğiz. Bugün itibariyle Fransa’da devam eden Dünya Şampiyonasında milli takımda bulunan sporcularımızdan Derin Toparlak 5000m açıksu yüzme yarışmasında üçüncü olarak ülkemize bronz madalya, 3000m açıksu yüzme yarışmasında Berk Yavuzaslan gümüş madalya kazandırmıştır. Bu madalyalar ile uluslararası yarışmalarda kulübümüz sporcularının kazandığı madalya sayısı 68 olmuştur.

Söyleşi; Yılmaz BACACI

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.