Sultangazi’de 7 Hamsi Festivali

Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Rizeliler Derneği’nin düzenlediği festivalde vatandaşa 2 ton hamsi dağıtıldı.

Güncel Olaylar Yayın: 21 Ekim 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 21.10.2024 16:16:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Anadolu Kültür Festivali Sultangazililere memleket havası aldırmaya devam ediyor! Rize’nin birbirinden lezzetli yiyecekleri Sultangazi’ye taşındı. Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Rizeliler Derneği’nin düzenlediği festivalde vatandaşa 2 ton hamsi dağıtıldı. 81 ilin mozaiği olan Sultangazi’de Anadolu Kültür Festivali heyecanı yaşanıyor. Bu kez Rize’nin birbirinden lezzetli yiyecekleri ve müzikleri Sultangazilerle buluştu.  Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Rizeliler Derneği’nin düzenlediği Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu.  Festivale, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun, Rize Dernekler

Federasyonu Başkanı Hasan Başça, Sultangazi Rizeliler Dernek Başkanı Osman Kişmir, Kırkpınar Ağası

Ufuk Ünlü, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Birlik Beraberlik Festivali Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Anadolu Kültür Festivali bizim için önemli. Yöresel lezzetlerin yer aldığı festivalde, hemşehrilerin bağları güçleniyor. Bir ve beraber olmak için bu tarz etkinlikler çok önem taşıyor. Biz vatandaşımızın ve Sultangazi’nin bir olması için hareket ediyoruz. Birlik ve beraberliği başarırsak, her konuda çok daha güçlü olabileceğimize inanıyorum. Örf ve adetlerimizi geliştirmeyi, gelenek göreneklerimizi yaşatıp yaymayı ve memleket özlemini gidermeyi hedefliyoruz. Bu etkinliğe katılan tüm herkesi mutlu edebildiysek, Sultangazi olarak mutlu oluyoruz. Anadolu Kültür Festivalimiz başka şehirlerimizle devam edecek. Vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Sultangazililer her şeyin iyisine layık

Sultangazi’de kaliteli ve huzurlu bir yaşam için 7/24 çalıştıklarını belirten Başkan Dursun; Sultan Şehrin güzel insanları her şeyin en güzeline layık… Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını kendi ilçesinde giderebileceği bir şehir için çalışıyoruz. Gayretimiz hep daha iyisini yapmak, hep daha güzelini

komşularımızla buluşturmak… Bir ihtiyaç sahibi varsa onun eli olmak, bir sorun varsa onu hızlıca gidermek, bir dertli varsa derman olmak için gayret gösteriyoruz. Şehri bir uçtan bir uca hizmetle doldurmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel; “Sultangazili hemşehrilerimizi gönüldenselamlıyorum. Bu güzel ortama ev sahipliği yaptığı için Sayın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hamsi Ekmek Kuyruğu

Konuşmaların ardından alana kurulan stantların başına geçen Başkan Dursun, vatandaşa hamsi ekmek ikram etti. Festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı. Hamsi yemek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.