Kemal Çebi’den Muhalefete Ders Niteliğinde Cevap

11 Ekim Cuma günü yapılan Küçükçekmece Belediye Meclis olağan oturumunda Belediye Başkanı Kemal Çebi muhalif meclis üyelerine ders niteliğinde cevap verdi.

Güncel Olaylar Yayın: 15 Ekim 2024 - Salı - Güncelleme: 15.10.2024 15:16:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

11 Ekim Cuma günü yapılan Küçükçekmece Belediye Meclis olağan oturumunda Belediye Başkanı Kemal Çebi muhalif meclis üyelerine ders niteliğinde cevap verdi.

Beş yıllık kalkınma ve stratejik planlarıyla bütçe görüşmelerinin yapıldığı meclis oturumunda Kemal Çebi yapılan eleştiriler üzerine kürsüye gelerek eleştirilere cevap verdi. Beş yıllık görevi süresinde hiçbir polemik yaratan konuşmalara cevap vermediğini söyleyen Çebi, yapılan haksız eleştirilere de sessiz kalmadı. Muhalif meclis üyelerinin belediyede ki personel artışına cevap veren Çebi, beş yılda 752 kişilik artış var. Görevi devraldığımızda 2632 olan personel sayımız bugün itibariyle 3790 dır. Ancak bu artışın nedeni beş yılda yapılan kreş, kütüphane, gençlik merkezleri gibi 40’a yakın hizmet binasının halkın hizmetine sunulmuş olmasından kaynaklandığını bilmek lazım. Aşevi, park ve bahçe mobilyaları, seracılık gibi ihale edilmesi gereken işleri kendi personelimizle yaparak belediye bütçesine katkı sağlıyoruz. Spor alanlarına yaptığımız yatırımlarla 39 ilçe arasında birinci olduk. Hayvan barınağının sıfırdan başlayarak tamamının bizim dönemimizde yapıldığını da hatırlatmak isterim. 752 kişilik artışın içinde maaşını İş Kur’dan alan sonrasında belediye kadrolarına kattığımız çalışanlarımız var. Eleştiri yaparken konuyu iyi irdelemek lazım. Hizmet yok, yatırım yok demek haksızlık olur.

Halk Memnun Olmasa Yeniden Seçmezdi  

Ak Partili meclis üyesi arkadaşlarımız kürsüye çıktıklarında geçmiş dönemde yapılan hizmetlerden dem vurarak son 5 yılda hiç hizmet yapılmadığını ve vatandaşın memnuniyetsizliğini söylüyor. Bu talihsiz bir açıklama ve yersiz bir eleştiri. Halkın memnuniyetini 31 Mart seçimlerinde sizler de gördünüz. İttifak yapmadan girdiğimiz seçimlerde bir önceki seçimlerden daha çok oy alarak seçildik. Biz işimize bakıyoruz geçmiş dönemde yapılanlara da saygı duyuyoruz. Ancak geçmiş dönemlerle ilgili ne cadde24 ne de göl kenarında cıvıl cıvıl çocukların oyunlar oynaması gerek yere dikilen ucube binaların eleştirisini yapmıyoruz. Olumsuz ya da yapıcı eleştiri elbette olacak ancak içi boş söylemlerle değil.     

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.