28 Nisan 2024 - Pazar

Ayşegül Ovalıoğlu Ne Kadar Şeffafsınız Görelim?

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun adaylık süresinde yaptığı konuşmalarında şeffaflık ve birlikte yönetmekten sıklıkla söz ettiğini hatırlamayan yoktur sanırım.

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun adaylık süresinde yaptığı konuşmalarında şeffaflık ve birlikte yönetmekten sıklıkla söz ettiğini hatırlamayan yoktur sanırım. Göreve başladığı günden bu yana yaptığı çalışmalara bakılırsa oldukça hevesli ve iyi şeyler yapmanın peşinde olduğu aşikar. Muhtarlarla toplantı yapıp mahallelerinin sorunlarını dinleyip çözüm aramak, kırık dökük kaldırımları, kısmen çökmüş olan yolların düzeltilmesi, en önemlisi de son zamanlarda oldukça bakımsız ve mezbelelik bir hale gelen BOTANİK Park ile yakinen ilgilenmesi ve ara vermeden düzenleme çalışmalarına başlamış olması oldukça yerinde ve doğru bir karar.

Şeffaflık Önemli

Göreve başlayalı henüz bir ay dolmadan yaptıklarına bakıldığında iyi şeyler yapacağı izlenimi bırakıyor. Merak ettiğim Ovalıoğlu söz verdiği gibi gerçekten şeffaf olacak mı? Bülent Kerimoğlu’nun ifadesine göre borçsuz bir belediye devretmiş. Oysa kesin hesap ve performans raporlarının görüşüldüğü meclis oturumunda dönemin meclis üyelerinden Ak Partili İBB ve Bakırköy Belediyesi meclis üyesi Halit Cebeci kesin hesaplar üzerine kürsüde yaptığı konuşmasında Bakırköy Belediyesinin 858 Milyon Lira borcu olduğunu söylemişti. Bu rakamın gelir-gider tablosunda da yer aldığını ifade etmişti. 31.01.2024 tarihine kadar da bu rakam güncelliğini koruyordu. Ne hikmetse Şubat 2024 tarihinde yapılan meclis oturumunda ek bir bütçe gündeme geldi ve onaylandı. Bülent Kerimoğlu da görevini devir ederken borçsuz bir belediye devretmenin gururunu yaşıyorum demişti. 31 Ocak 2024 tarihinden sonra ek bütçeye sihirli bir değnek mi dokundu bir anda borçsuz bir belediye oldu Bakırköy bilemedim. En doğrusu bunu yeni başkan Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’na sormak lazım. Sayın başkan Bakırköy belediyesini sıfır borçla mı devraldınız? Sıfır borçla devraldıysanız bunu şeffaflık adına bir pano hazırlayıp halka ilan edebilir misiniz? Malum Ak Partiden CHP’ye geçen birçok belediyenin bıraktığı borçlar çarşaf, çarşaf sosyal medyada paylaşılıyor. Nedendir bilinmez bazı belediyelerde mevcut adaylar gösterilmeyip yine CHP adayının kazandığı belediyelerin gelir gider tabloları yayımlanmıyor. Örneğin Şişli, Kadıköy, Avcılar, Sarıyer, Ataşehir v.s. İyi biliyor olmanız lazım borçsuz belediye övünç kaynağıdır. Sayın Ovalıoğlu, siz nasılsa borçsuz bir belediye devraldınız. Şeffaf olmak adına öncülük yapın Bakırköy Belediyesinin kesin hesap tablolarını yayımlayın? Bundan CHP’de gurur duysun Bakırköylüler de. Ne dersiniz?   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları