Ali Fatinoğlu’ndan Ovalıoğlu’na nezaketsizlik göndermesi

Bakırköy Ak Parti Meclis Üyesi Ali Fatinoğlu, kürsüden isim vermeden belediye başkanı ve belediye yönetimini siyasi nezaketsizlikle suçladı. Saat 16:00’da başlaması gereken meclis toplantısının bir saat 45 dakika gecikmeli olarak 17:45’de başladı.

Özel Haber Yayın: 03 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 03.09.2024 02:15:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

 

Geçtiğimiz günlerde Ak Pati İlçe Başkanı ve beraberinde ki heyet Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’na nezaket ziyareti için gittiklerinde 45 dakika bekletildiğini içeren bir yazı paylaşmıştım. O yazının içeriği 02 Eylül 2024 günü yapılan Bakırköy belediyesi meclis toplantısına damga vurdu. Yaşananların siyasi bir nezaketsizlik olduğunu ve süreci Bakırköy Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Ali Fatinoğlu, kürsüden isim vermeden belediye başkanı ve belediye yönetimini siyasi nezaketsizlikle suçladı. Saat 16:00’da başlaması gereken meclis toplantısının bir saat 45 dakika gecikmeli olarak 17:45’de başlamasına tepki gösteren Ak Parti grubu toplantıyı terk etti. Ak Parti grubunun meclis salonunu terk etmesinin ardından kürsüye gelerek yapılan suçlamalara CHP Grup Başkan Vekili ve Belediye Başkan Yardımcısı olan Av. Uğur Dündar yanıt verdi. Her iki konuşmacının açıklamaları aşağıda ki şekildedir.   

Yapılan Siyasi Nezaketsizliktir

Son derece önemli konular vardı. Biri Bakırköy’ün kentsel dönüşümünün nasıl olması gerektiğini içeren bir konu. Bir kat verdim iş bitti gibi popülist yaklaşımlar doğru yaklaşımlar değildir. Bakırköy’ün kentsel dönüşüme ihtiyacı merkez mahallelerde değil Yeşilköy, Yeşilyurt, Şenlikköy ve Ataköy gibi mahalleler için de geçeli olmalı. Ataköy 2.3.4. kısımlara giderseniz depreme dayanıksızlıkla ilgili sorunlar orada çok net görürsünüz.  Dayanıksızlığı ile ilgili sorunları da orada duyarız bütün bunları içeren bir konuşma yapacaktım. Ama öyle bir şey yaşandı ki

98 yılından beri Bakırköy siyasetin içindeyim bir yerel gazetecinin yaptığı bir haberim bu kadar güçlü etkili ve genel merkez nehrinde ne oluyor orada dedirtecek kadar bir haber okudum ve bu haber beni çok üzdü. Yılmaz beyi yaptığı haberden dolayı tebrik ediyorum. Bakırköy’de ki yerel medyanın varlığını ortaya koymuştur. Bir randevu verildiğinde o randevuya zamanında gidilir. Bir randevu verilmişse o saatte kapı açılır misafirler içeri alınır. Ola ki randevu uzayacaksa kapı açılır misafirler konuyla ilgili bilgilendirilir. Bu siyasi bir nezakettir. Ak Parti ilçe başkanı, meclis üyeleri, kadın kolu başkanı, gençlik kolu başkanı, vesaire ben gitmedim. 5 dakika bekletilmişler, 5 dakikada demiyorum, 15 dakika demiyorum, 45 dakika bekletilmişler. Olmaz siyasi nezaket de böyle bir şeyi kaldırmaz. Bugün sayın Ekrem İmamoğlu bir dakika bekletmez kapıda. Özgür Özel iki dakika bekletmez. Kemal Kılıçdaroğlu bir tek gün iki dakika dahi beklettiğini görmedim. Deniz Baykal kapıda karşılaştılar. Bu olmadı, hiç olmadı. Bizi çok üzdü bu siyasi nezaketsizlikten dolayı da yaptığım yanlıştı diyerek özür dileyin, istiyorsanız özür dilemeyin.

Fatinoğlu; İnsanlara Saygısızlık Yapamazsınız

 Bu nezaketsizliğin devamı da geldi. Kendi meclis üyelerinize. Bana değil Ak Partiye değil Ak Partiye bir şey olmaz TBMM’yi yönetiyor. Kanun diyor ki üç gün evvel gündem maddelerini meclis üyelerine yollayacaksınız değil mi? siz ne yapıyorsunuz? Bu insanlar partiyi temsil ediyorlar, hiç kimse kimsenin elemanı adamı falan değil, maaşlı adamı değil. Üç gün öncesinde ilan edilen meclis gündemi toplantı saatini bir saat 45 dakika sonra başlatıyorsunuz. Bu meclis toplantısını izlemeye gelen Bakırköylülere ve kendi meclis üyelerinize de yapılan bir saygısızlıktır. Grup toplantınızı bir saat iki saat öncesinde yapar, meclis üyelerinize ve sizleri dinlemeye gelen insanlara da bu saygısızlığı yapmazsınız.

Av. Uğur Dündar Yanıt Verdi

Ali Fatinoğlu’nun konuşmasının ardından yapılan konuşmalara cevap vermek için kürsüye gelen CHP Meclis Grup Başkan Vekili ve Belediye Başkan Yardımcısı Av. Uğur Dündar, Ak Parti grubunun meclisi terk etmesine gönderme yaparak, beni rahatsız eden konuşmasını ve sataşmasını yaptıktan sonra verilecek cevabı da dinleme nezaketinde bulunsalardı şeklinde başlayan konuşmasını “Gönül arzu ederdi ki sayın Fatinoğlu, ve Ak Parti Grubu üyeleri konuşmasını ve sataşmasını yaptıktan sonra verilecek cevabı da dinleme nezaketinde bulunsalardı, burada kalsalardı. Şimdi birkaç noktaya değindi ben hepsine tek tek cevap vermek istiyorum. Dediğim gibi kayıtlara girmesi bakımından AK parti ilçe yönetimi belediyemizi ve belediye başkanlığınızı ziyarete geldiğinde önceden bir hukukumuz olması vesilesiyle öncelikle benim odama gelmişlerdir. Ben onları ağırladım güzel bir sohbet ettik. Daha sonra yukarıdan da haber geldiğinde benim odamdan çıkarak doğrudan başkanımızın odasına git tik. Güzel bir sohbet oldu çıkışta yine aynı şekilde görüştük.  ne kadarını belirttiler görüşmede aynı havada geçti daha sonra mesleği üzerinden işte grup başkan vekili ve Ramazan bey ile de defalarca oturdum görüşmenin ne kadar güzel geçtiğini ne kadar mutluluğu geçtiğini Bakırköy için güzel şeyler yapacağımızı düşündüklerini sadece kürsülerde değil birebir konuşmalarımızda da bize söylediler ve en ufak bir serzenişleri de bugüne kadar olmadı bugüne kadar olmadı. Başkanımız bazen o 45 dakika meselesini net bir şekilde böyle bir şey olmadığını söyleyebilirim. 5 dakika olur 10 dakika olur bu durumda son derece doğaldır. Ak Partili yöneticiler salonda beklemedi. Zaten planlarında öncesinde beni ziyaret ederek benim odamdan başkanın odasına geçmek vardı. nitekim benim odamda ağırladım kahvelerimizi içtik ve benim odamdan başkanımın odasına gittik. Bu şekilde belirtmek isterim.

Uğur Dündar; Samimiyetsizliğin Altını Çiziyorum

Meclisin geç başlaması bu dört ya da beşinci meclis biz AK parti grubunun beklediğimizi de ben çok net bir şekilde hatırlıyorum. Grup toplantıları devam ettiği için burada çok büyük bir çoğunluğa sahip olmamıza rağmen onu hiçbir şekilde sorun etmedik belediye başkanımızda diğerleri üyelerimiz de AK Parti'nin grup toplantısının bitirmesini bekledik ve meclisi ilan ettiğimiz saate bakmaksızın grup toplantıları bittikten sonra her zaman başlattık. Nitekim bugün de 16 maddelik bir gündemimiz var. Doğal olarak grup toplantılarımız uzun sürdü ama yine fark ettiyseniz biz buraya geldikten on dakika sonra Ak Parti grubu buraya geldi. Burada ki samimiyetsizliğin altını çizmek istiyorum” şeklinde sürdürdü.  

Kim Samimi Kim Nezaketsiz?

Yapılan konuşmalar ve açıklamalara bakıldığında CHP Meclis Grup Başkan Vekili ve Belediye Başkan Yardımcısı Av. Uğur Dündar’a hatırlatmakta yarar var. Bir saat 45 dakika geç başlayan meclise Ak Parti Grubunun 10 dakika geç katılması, mecliste yapmaları gereken konuşmadan hemen sonra salonu terk etmelerinin bir anlamda tepki protestosu olduğunu anlamışsınızdır sanırım. Gelelim belediye başkanının bekletme meselesine. Sanırım Uğur Dündar Ak Parti grubunun salonda bekletilmesinin oluşabilecek olumsuzluklara set koymak için kendilerini odasında ağırladı. Öyle ya Ak Parti grubu sizin odanızdan çıkıp belediye başkanını ziyaret ettikten sonra ikinci kez sizin odanıza teşekkür etmek için mi geldiler bilemedim.

 

YORUM HABER: Yılmaz BACACI  

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.