Sandıktan Burak Ergin Çıktı

Yeni Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı yoğun bir katılımla gerçekleşti. 2099 üyenin oy kullandığı seçimin galibi 1713 oy alan kurucu ilçe başkanı Burak Ergin oldu.

Politika Yayın: 27 Eylül 2026 - Pazar - Güncelleme: 27.09.2026 21:20:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Yeni Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı yoğun bir katılımla gerçekleşti. 2099 üyenin oy kullandığı seçimin galibi 1713 oy alan kurucu ilçe başkanı Burak Ergin oldu. Burak Ergin’in rakibi Erdal Yolcu seçimde kullanılan 368 oyun sahibi oldu.

Demokrasi Havasında Seçim

Sefaköy Kültür Merkezi’nde Saat 10.00’da başlayan oy verme işleminde Kurucu İlçe Başkanı Burak Ergin ve Erdal Yolcu ilçe başkanlığı için üyelerin karşısına çıktı. Her iki adayın kürsüden üyelere yaptığı konuşma alkışlarla karşılandı. Saat 18:00’de sona eren oy kullanma işleminin ardından yapılan sayımda ipi göğüsleyen Burak Ergin oldu. İlçe protokolünün yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve binlerce YENİ Parti üyesinin katılım sağladığı seçimler demokrasi şöleni havasında geçti.  

Özgür Özel’e Yoğun İlgi

Balıkesir Karesi’deki programının ardından saat 14.30 surlarında Sefaköy Kültür Merkezi’ne ulaşan Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin kapıda karşıladığı Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, salon girişinde alkışlarla adeta sevgi seliyle karşılandı. Başkan danışmanlarından Eda Ateş Adıyeke Özel’e nezaket çiçeği takdim etti. Salonda bulunan üyelere hitap etmek için kürsüye gelen Özgür Özel, partiyi kurarken verdikleri parti içi demokrasi sözünü hatırlatarak başladığı konuşmasında “"Partiyi kurarken bir söz vermiştik. 'Yeni nesil bir siyaset yapacağız. Siyasetin işletim sistemini ve mimarisini değiştireceğiz. Temsili demokrasiyi terk edip, doğrudan demokrasiyi hayata geçireceğiz. Söz, yetki ve karar üyelerde olacak' demiştik. Bugün işte onu Küçükçekmece'de hayata geçiriyoruz. YENİ Parti, Türkiye’ye vaat ettiğini iliklerine kadar hissediyor ve parti içi demokrasiyi en yukarıya taşıyor." Dedi.  Özel ayrıca, Burak Ergin ve Erdal Yolcu’ya başarılar dileyerek, sandıktan kim çıkarsa çıksın kazanan adayın tüm üyeleri kapsayan bütünleştirici bir yönetim sergilemesi gerektiğinin altını çizdi.

Özgür Özel’den Sert Tepki

Konuşmasında ülke gündemini de değerlendiren YENİ Parti Lideri Özel; emeklilerin, esnafın, çiftçinin ve gençlerin yaşadığı derin ekonomik krizlere dikkat çekti. Partisinin "mahkemede adalet, gelirde adalet, vergide adalet ve sosyal yaşamda adalet" ilkesiyle hareket ettiğini vurguladı. Gazetecilere, akademisyenlere ve gençlere yönelik sosyal medya erişim engellerini eleştiren Özel, eleştiri ve ifade özgürlüğünün güvence altına alınması gerektiğini savundu.

Erken Seçim Çağrısı

Gündeme dair en çarpıcı iddiasını borsa ve finansal işlemler üzerinden dile getiren Özgür Özel, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve ailesinin borsa işlemlerinin derhal araştırılması gerektiğini söyledi.

Söz konusu finansal hareketlere ilişkin iddialarını sürdüren Özel, şu ifadeleri kullandı: Bu kadar yalan, iftira attılar ama bir kör kuruş bulamadılar. Sadece Fatma Betül Sayan Kaya’nın üzerinden 2 milyar lira çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulunan YENİ Parti Lideri, finansal piyasalardaki iddialara ilişkin iktidarın kamuoyuna şeffaf bir açıklama yapması gerektiğini belirterek erken seçim talebini yineledi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.