Tükon-Tükoder ve Özbekistan arasında iş birliği

Tüketiciler Konfederasyonu (TÜKON) ve Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) arasında uluslararası düzeyde bir işbirliği görüşmesi gerçekleşti.

Güncel Olaylar Yayın: 10 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 10.09.2024 00:09:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tüketiciler Konfederasyonu (TÜKON) ve Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) arasında uluslararası düzeyde bir işbirliği görüşmesi gerçekleşti. Türkiye adına heyete TÜKODER ve aynı zamanda Bakırköy Kent Konseyi Başkanı da olan Aziz Koçal başkanlık etti.

Türkiye ve Özbekistan’da tüketici hakları bozukluğu oluştuğunda tüketici örgütlerinin tüketiciler için nasıl fayda ve çözümler sağladığı hususlarında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda karşılıklı olarak çözüm örnekleri de gündeme getirildi.

2024 Şubat ayında imzalanan protokol çerçevesinde Özbekistan Tüketici Haklarını Koruma Dernekleri Federasyonu, Namangan eyaletinin bölgesel birliği heyeti TÜKODER’in davetlisi olarak Türkiye’ye geldi. Tükoder Bakırköy Şube Başkanı Oya Erakıncı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmeye Bakırköy Belediyesi lojistik destek sağladı. Görüşmeler süresinde en dikkat çeken noktalardan biri Özbekistan’da tüketici derneklerine üye olan tüketiciler mahkemelerde masraf ödemiyor, üye olmayanların da ciddi masraf ödüyor olmasıydı. Türk yetkililer bu uygulamanın da kısa sürede Türkiye’de uygulamaya geçirilmesi temennisinde bulundu.

Türkiye ye gelen Özbekistan Tüketici Haklarını Koruma Dernekleri Federasyonu, Namangan eyaletinin bölgesel birliği heyeti, Tüketiciyi Koruma Derneği TÜKODER heyeti ile birlikte, ikili görüşmeler sonrası Bakırköy Belediyesine ziyarette bulunarak Belediye Başkan Yardımcısı Av. Uğur Dündar'dan tüketici hakları ve yerel yönetimler çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bunun yanında Özbekistan da olan uygulamalar hakkında kısa bilgilendirme yapıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.