100. Gazi’nin Şampiyonu Bay Nalçakan Oldu

Türk atçılığının derbisi olarak kabul edilen ve bu yıl 100. Koşulan Gazi Koşusu’nu 2.29.49 derecesiyle 3 boy farkla Emrah Nalçakan’ın sahibi olduğu Bay Nalçakan kazandı.

Spor Yayın: 28 Haziran 2026 - Pazar - Güncelleme: 28.06.2026 17:53:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 55 sn.
Google News

Türk atçılığının derbisi olarak kabul edilen ve bu yıl 100. Koşulan Gazi Koşusu’nu 2.29.49 derecesiyle 3 boy farkla Emrah Nalçakan’ın sahibi olduğu Bay Nalçakan kazandı. Derbinin ikinciliğini Rabavo kazanırken Erselebeyi üçüncü sırada yer aldı. Tabelayı dördünü ve beşinci sırada tamamlayan Robando ve Upamecano isimli safkanlar oldu. 100. Gazi Koşusu şampiyonu olan Bay Nalçakan isimli safkanın sahibine kupasını Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Komiserler Kurulu Başkanı Prf. Dr. Ahmet Güven verdi. Şampiyon safkanın sahibi Emrah Nalçakan yarış ikramiyesi sponsorluk ve bonuslarla beraber yaklaşık 150 Milyon Liralık ikramiyeye sahip oldu. Spor, sanat ve siyaset camiasının da yakın ilgi gösterdiği Gazi Koşusunu izlemeye gelen yarış severler tarihi ana tanıklık etti.   

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.