13 Eylül 2021 - Pazartesi

Bir İşinizi de Doğru Yapın

Yazar - Mehmet Emin Ertekin Muhalefet Gözüyle
Okuma Süresi: 3 dk.
Mehmet Emin Ertekin Muhalefet Gözüyle

Mehmet Emin Ertekin Muhalefet Gözüyle

info@ertekinturizm.com.tr -
Google News

Merhaba değerli okurlarım, siyaset, ticaret ve vakıf işlerimin yoğunluğu nedeniyle yazı yazmaya fırsat bulamadığım zamanlar oluyor. Ancak yazmamam demek Bakırköy’ün sorunlarını görmezden geliyorum demek değildir. Gelişmeleri medyadan ve arkadaşlarımın bana aktardıkları bilgilerden takip ediyorum. En son meclis oturumlarında Ak Parti Grubu Meclis Üyesi arkadaşların verdiği soru önergelerinde ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganıyla yola çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı çalışmalarda her şeyin daha da kötüye gittiğini görüyoruz.


Ak Parti Döneminde İBB Bakırköy’e Yatırımlar Yapmıştır

Her platformda yapılan siyasi konuşmalarda Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yirmi yıldır İBB yönetiminde bulunan Ak Partili kadroların Bakırköy ilçesine hiçbir yatırım yapmadıklarını anlatır durur. Benim de İBB Meclis üyesi olduğum dönemlerde başta Ataköy biyolojik arıtma tesisleri olmak üzere Bakırköy’e birçok altyapı yatırımları yapılmıştır. Doğal olarak alt yapı çalışmalarını insanlar görmediği için yatırım yapılmamıştır algısını yaratmak çok da zor değil.

Bakırköy’e Dev Eserler Kazandırmıştık

Bülent Kerimoğlu, göreve gelmeden önce yaptığı seçim çalışmalarında beş prestij projeden söz ediyordu. Göreve başlayalı yedi yıl geçmiş olmasına rağmen bırakın prestij projeleri Bakırköy’e tek çivi çaktığı dahi yok. Çivi çakmadığı gibi geçmiş dönem kazanımlarını da yok ediyor. Cumartesi Pazarı olarak biline yeri belediye bütçesinden yapmayı beceremeyip birilerine rant sağlıyorsan bu işi bırak bence. On yıl süreyle görev yaptığım Bakırköy belediyesinde hiçbir yatırımımızı yap-işlet-devret modeliyle yapmadık. Bakırköy’e Bülent Kerimoğlu’nun kaybettiği Yeşilköy Huzur ve Yaşam Evi’nin yanı sıra Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi gibi dev eserler kazandırdık.

İş Bilmezlik Ayyuka Çıkmış

İBB meselesine gelince öncelikle Ak belediyecilikten ders almaları gerektiği kanısındayım. Bir işi insan eline yüzüne bulaştırmadan yapamaz mı? Yaptığı işten mutlu olması gereken vatandaşlar da muzdarip. Altı ay içerisinde yenileneceği sözünü verdiği İstanbul ve İncirli Caddeleri aradan geçen iki yıllık sürede tam olarak tamamlanamadığı gibi yapılan yanlışlar da vatandaşı çileden çıkarmış. Tek taraflı yol olan İstanbul Caddesinde trafik şeridini düşürüp kaldırımların genişletilmesi trafik keşmekeşine yol açacağı gibi, itfaiye ve ambulans araçlarının geçişini de zorlaştıracaktı. Ayrıca kaldırımların genişletilmesi esnaftan işgaliye adı altında büyük bir rant kapısına da neden olacaktır. İncirli Caddesi üzerinde yapılan geniş cep parklar nedeniyle trafiğin bazı noktalarda tek şeride düştüğünü de göz önüne alırsak iş bilmezliğinizin ayyuka çıkmış olduğunu görürüz.  

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Köşe Yazıları