23 Haziran 2021 - Çarşamba

Bülent Kerimoğlu’na Dur Diyecek Kimse Yok mu?

Yazar - Mehmet Emin Ertekin Muhalefet Gözüyle
Okuma Süresi: 3 dk.
Mehmet Emin Ertekin Muhalefet Gözüyle

Mehmet Emin Ertekin Muhalefet Gözüyle

info@ertekinturizm.com.tr -
Google News

Sevgili Bakırköylüler medyadan takip etmişsinizdir. Bülent Kerimoğlu’nun 33 dönümlük arazinin satışıyla ilgili aldığı tartışmalı yetki sonrasında Zeytinlik Halk Pazarı gündeme bomba gibi düştü. Gördüğüm kadarıyla Kerimoğlu, Bakırköy’ü dünya kenti yapmaya değil yok etmeye gelmiş. Tutturmuş yap, işlet, devret. Bakırköy Belediyesine ait ne kadar arazi varsa bul sat Bakırköylülerin geleceğini yok et. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla yapılan Cemevi ve Kültür Merkezi dışında Kerimoğlu tarafından yapılan bir tek eser gören var mı? Göremezsiniz çünkü Kerimoğlu, yapmakla değil yıkmakla, satmakla meşgul.

Neler Satılmış Hatırlayalım

Ateş Ünalerzen döneminde Milli Emlak tarafından Bakırköy Belediyesine şartlı verilen arazi üzerine yapılan Yeşilköy Çiroz’da bulunan halk arasında Huzurevi olarak bilinen yer Kızılay’a devredildi. Karşılığında 18 Milyon 500 bin lira tutarında 415 metre kare arsa alındı. . Ataköy de tır garajı olarak bilinen yerde ki arazi 60 Milyona liraya bir Üniversiteye satıldı.  Osmaniye Mahallesin de üzerinde yıllardır hizmet veren bir okulun da bulunduğu arazinin tümü Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne olan 83 Milyon 529 Bin Lira borcuna karşılık maliye hazinesine devredildi. Mülkiyeti Bakırköy Belediyesinin olan İncirli Metrosunun orda ki arazi 220 Milyon Liraya Ulaştırma Bakanlığına satıldı. Yaklaşık 400 milyon liralık satış var. Ortada yapılan tek eser olmadığı gibi, belediyenin neredeyse milyara yaklaşan rekor seviye de borcu var.

Kemal Kılıçdaroğlu’na Sesleniyorum

Bakırköy’de yapılan tek eser olmadığı gibi arsa satışları, yap-işlet-devret devam ediyor. 33 dönüm rezerv arsa satış yetkisi sonrası Zeytinlik Halk Pazarı esnafının tahliye etmesi için ihbarname gönderilmiş. Belli ki burası birilerine peşkeş çekilip, Bakırköylüler yok sayılacak. Zeytinlik Halk Pazarı sonrasında halen mezbelelik halde olan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi ve Botanik Park satılığa çıkarsa şaşırmayın. Tüm yaşanan bu olumsuz gelişmeler sonrası CHP’li belediyelerin başarılı çalışmalarından, dürüstlüklerinden, ilkelerinden dem vurup ahkâm kesen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu ne aymazlıktır? Bakırköy’ün parsel, parsel değil dönüm, dönüm satıldığından haberin var mı? Basında sayfa, sayfa çıkan haberlere, STK’ların, Bakırköy halkının sesine kulak tıkayıp, 15 Temmuz gecesi evine konuk olduğun Bülent Kerimoğlu’na diyet borcunu mu ödüyorsun?

  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Köşe Yazıları