10 Haziran 2021 - Perşembe

Bülent Kerimoğlu Sata Sata Bakırköy’ü Bitirecek

Yazar - Mehmet Emin Ertekin Muhalefet Gözüyle
Okuma Süresi: 3 dk.
Mehmet Emin Ertekin Muhalefet Gözüyle

Mehmet Emin Ertekin Muhalefet Gözüyle

info@ertekinturizm.com.tr -
Google News

Sevgili Bakırköylüler Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun çocuklarımızın geleceğini satışa çıkaracağından haberiniz var mı? Kerimoğlu, Koru Florya’nın yanında 33 dönüm rezerv alanı olan yüzde onluk imar izni bulunan araziyi satmak için meclisten yetki almış. Üstelik CHP İlçe Başkanı grup toplantısında kamu malının satılması partimizin ilkelerine ters düşen bir durum diyerek karşı çıkmasına rağmen 14 meclis üyesinin oylarıyla yasal anlamda tartışmaya açık bir şekilde yetkilenmiş. On yıl süreyle meclis üyesi olarak görev yaptığım Bakırköy Belediye Meclisinde böylesine şaibeli bir yetki verilmesi durum ne yaşandı ne de görüldü.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Haberi Var mı?

Bülent Kerimoğlu, aldığı yetkiye de yıllardır bitiremediği belediye hizmet binasını mazeret göstermiş. Geç bunları, gerçekten Bakırköy halkına hizmet etmek isteseydin o bina çoktan bitmiş olurdu. Hani İBB ile anlaşmaya varmıştınız Bakırköy belediyesi hizmet binasının kalan kısmını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacaktı. Ne oldu da vaz geçti? Sen Bakırköy halkının geleceğini satıyorsun. İlçe başkanın grup toplantısında kamu arazisinin satışı parti ilkelerimize aykırı diyerek karşı çıktığı bu satıştan, konuşurken mangal da kül bırakmayan “Kamu arazilerini satmak bizim ilkelerimize ters” diyen Genel Başkanın Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanın Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun haberi var mı? Yoksa birlikte mi hareket ediyorsunuz?  

Sattıkça Borçlar Arttı

Benim de görev yaptığım dönemde Belediye Başkanı H. Ateş Ünalerzen, yüz dönümlük araziyi ranta kurban gitmesin diye yeşil alan olarak kalması için Bakırköylüler ve İstanbulluların hizmetine Botanik Park olarak sundu. Gerçi Botanik Park’ın şimdi ki hali de mezbelelik içler acısı. Yedi yıllık görev sürende bizim Bakırköy halkına kazandırdığımız eserlere sahip çıkmadığın gibi belediyeye ait menkul ve gayrimenkulleri satmakta da hiçbir beis görmüyorsun. Bu güne kadar yaklaşık 400 Milyon civarında bir satış gerçekleştirdin ancak satıştan gelen paraların ne olduğu da belli değil. Yatırıma dönüşmediği aşikâr. Bu durumda borçların azalması gerekirken bizim dönemimizden kalan borçları üçe katladın. Ak Partili arkadaşların oylamaya katılmadığı bu satış sevdanda biran önce vazgeçip Bakırköy halkının geleceğini ipotek altına almaman da fayda var.     

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Köşe Yazıları