D. Nazlı Vesek; Bakırköy’ü Enerji Merkezi Yapacağım

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Bakırköy Belediye Başkan Adayı Dilber Nazlı Vesek’le Bakırköy’ü ve neden aday olduğunu konuştuk

Röportaj Yayın: 08 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 08.02.2024 00:07:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

 

 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Bakırköy Belediye Başkan Adayı Dilber Nazlı Vesek’le Bakırköy’ü ve neden aday olduğunu konuştuk. BTP İlçe Başkanı Fikret Taç’ın da bize eşlik ettiği söyleşimizde D. Nazlı Vesek, kadın elinin değdiği her ortamın ambiyansının olumlu yönde değiştiğini söylediği konuşmasında, oldukça iddialı projeleri ve işinin uzmanı kadrolarla birlikte yapacakları çalışmalarla kısa sürede Bakırköy’ün çehresini değiştireceğini belirtti. Atatürk çizgisinde siyaset yapan bir partinin adayı olmaktan gurur duyduğunu belirten Jeoloji Mühendisi ve iyi bir hayvan hakları savunucusu olan Vesek, tüm Bakırköylüleri Bakırköy’ü birlikte yönetmeye davet etti.

 

Neden aday oldunuz?

Yıllardır Yeşilyurt’ta ikamet ediyorum 8 yaşında oğlum burada doğdu ve burada büyüyecek. Bakırköy’ün İstanbul’un en elit ilçelerinden biri olduğunu görmemek mümkün değil. İnsan profiliyle, eğitim seviyesiyle, kültür-sanata bakışıyla elit bir ilçe olmasına rağmen kötü yönetim nedeniyle son yıllarda oldukça geri kalınmışlık var. Bakırköy halkının hak ettiği hizmeti alamadığı durum söz konusu. Bu eksikleri gördüğüm için belediye başkanlığına aday oldum.

 

Bu olumsuzlukları giderecek Bakırköy’ü yaşanır kılabilecek projeleriniz var mı?

Elbette var. Bakırköy’ü İstanbul’un kültür sanat-merkezi haline getirmek önemli projelerimden biridir. İlçemizde yer alan Avrupa standartlarında Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezimiz var. Ne yazık ki yıllardır atıl bırakılmış neredeyse işlevini kaybetmek noktasına gelmiş durumda. Geçmiş yıllarda yapılan uluslararası festivallerimiz vardı. Bakırköylüler bunlardan da mahrum bırakıldı. İnsanlar opera izlemek için Bakırköy dışına gitmek zorunda kalıyorlar. Bu hem ekonomik hem de zaman açısından insanlara önemli bir maliyet getiriyor. Ben bunları da önlemek istiyorum. Bakırköylü hiçbir sanatsever izlemek ve ya dinlemek istediği hiçbir sanat etkinliği için kendi ilçesi dışında çıkma gereği duymayacak. Bunları yaparken de kar marjı asla düşünülmeyecek. Kısacası Bakırköy halkı özlediği açık hava sinemaları, festivaller, her tür sanatsal etkinliklere benim başkanlığım döneminde sahip olacaklar.

 

Kültür sanat dışında ne tür projeleriniz var? Bakırköylülere neler vaat ediyorsunuz?

En önemli projelerimden biri Bakırköy’ü enerji merkezi haline getirmek. Ekip arkadaşlarımın yaptığı çalışmalar ve hazırladığı proje ile Bakırköy bir enerji merkezi haline gelecek. Çok yüksek maliyetli olmayan bu proje elektrik üreten panellerin binaların çatısına yerleştirmekle mümkün. Bu sistemi hayata geçirdiğimiz an itibariyle vatandaşlar kendi enerjilerini kendileri üretecekler. Daha da önemlisi üretilen enerjiyi satarak maddi gelir de kazanabilecekler. Sadece çatı panelleriyle sınırlı kalmayacağız. Çok ilginç gelebilir ancak insanlar cadde ve sokaklarda yer alan banklara oturduklarında o banklardan elde edilen elektrikten telefonlarını şarj etme şansına sahip olacaklar. Okullar, AVM’ler hatta yeraltına döşenen sistemle kalabalık alanlarda elektrik enerjisi üretme alanları kapsamına alınarak daha çok üretim yapılması, insanların ekonomik olarak da rahatlamasına neden olacaktır. Dolayısıyla Bakırköy halkı bu sistemle hiçbir zaman enerji kesintisi de yaşamayacak. Bu proje hayal değil, bizimle gerçek olacak. Bakırköy belediyesinin bütçesi bu tür bir projeler için oldukça yeterlidir.

Bakırköy’ün en önemli sorunlarından biri de kentsel dönüşüm. Bununla ilgili neler planlıyorsunuz?

Son dönemlerde bazı kişilerin yaptıkları açıklamalara baktığımızda kentsel dönüşümden çok işin rant bölümüyle alakalı afaki kat artışlarından söz ediliyor. 2-3 kat artışı vermek insanların mülkleri üzerinden birilerine rant sağlamasının ötesinde bir şey değildir. Bu sistemde daha akıllıca hareket ederek insanları mağdur etmeden, yerinde dönüşümle ilçenin dokusuna zarar vermeden hayata geçirmek lazım. Konuyla ilgili ekip arkadaşlarımızın bilimsel ve çözüm odaklı çalışmaları var. Yapılabilecek küçük imar değişiklikleriyle kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz.

Sosyal yaşam projeleriniz var mı?

Yaşlılar, sağlık ve hayvanlarla ilgili hayata geçirmek istediğim projelerim var. Sizin de bildiğiniz gibi Bakırköy yaş ortalaması oldukça yüksek bir ilçe. Yalnız yaşayan bakım ihtiyacı olan yaş almış insanlarımız var. Ne yazık ki bu insanların barınabilecekleri yaşlı bakım evlerimiz yok edildi. Bunları yeniden Bakırköy halkına kazandırmak öncelikli projelerimden biridir. Yaş almış insanlarımızın sağlık sorunlarıyla yakinen ilgilenmek onlara daha sağlıklı bir yaşam sunmak için mevcut olan sağlık tesisimizi daha işlevsel hale getirmekle birlikte buna mahallelerde hizmet verecek sağlık kabinlerini de ekleyerek insanlarımızın ihtiyaçlarına karşılık vereceğiz. Bunun yanında patili dostlarımızı da unutmadık. Sokakta yaşayan dostlarımızın daha sağlıklı yaşayabilmeleri için modern bir hayvan sağlığı ve rehabilitasyon merkezi de projelerimiz arasında. Bunlarla birlikte tarım ve hayvancılık projelerimiz var. Aracısız organik ve sağlıklı ürünleri halka ucuz sunmak için yatırımlar yaparak hayata geçireceğiz. Bunları yapmak için Bakırköy sınırlarında yeterli araziler olmadığını biliyoruz ancak yakın çevremizde yer alan il ve ilçelerde bu tür arazileri kiralama yöntemiyle projelerimizi hayata geçirerek halkın hizmetine sunacağız.  

Belediyenin rutin görevlerinden olan temizlik ve park bahçe bakımı sorunları da oldukça üst düzeyde bunları proje olarak sunmak yersiz olur, ancak şunu söyleyebilirim ki Bakırköy temizlik alanında yapacağımız çalışmalarla örnek ilçe olacaktır. Kadının elinin değdiği her yer daha temiz, daha hijyenik daha yaşanılır olur. Tüm bu projelerimizi Atatürk çizgisinde yürüyen, inandığı doğrularından asla taviz vermeyen Genel Başkanımız Hüseyin Baş’ın destekleriyle uygulamaya geçireceğiz.   

 

RÖPORTAJ ; Yılmaz BACACI

 

 

 

   

 

 

     

   

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.