Dünya Şampiyonu Milli yüzücüler zorda

Bakırköy Belediyesi tesisi olan Osmaniye Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde yer alan yüzme havuzu bakıma alınıyor.

Röportaj Yayın: 27 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 27.06.2024 14:43:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Bakırköy Belediyesi tesisi olan Osmaniye Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde yer alan yüzme havuzu bakıma alınıyor.

Gazetemize gelen ihbar üzerine konunun detaylarını öğrenmek için Bakırköy Ataspor Kulüp Müdürü Yusuf Garip ile bir araya gelerek yaşananları konuştuk.

Sayın Yusuf Garip, havuzun bakıma alınacağı doğru mu?

Evet genel bir bakım ve daha modern bir tesis haline getirmek için yaklaşık 6 aylık bir süre bakım ve onarım amaçlı havuz hizmet dışı kalacak.

Tadilat bitince Ataspor ve diğer kulüpler yeniden havuzu kullanabilecekler mi?

Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde Ataspor kulübü ve diğer kulüplerimiz havuzu şimdi kullandığı şartlarda değil de kısıtlı bir şekilde kullanabileceğimizi söylediler. 05-12 yaş arası çocukların sabah 06;00-08:00 saatleri arasında antrenman yapabilecekleri gerekirse kulüplerin kursiyer sporcularına havuz tahsisi yapılmayacağını da belirttiler. Gerekirse Bakırköy Belediyesi spor kulübü kurarak kursiyerleri kendi bünyelerinde yetiştirecekleri de gündemlerinde olan bir konu. Sanırım havuzun tadilata alınması gerektiği talebini açan arkadaşlar belediye başkanımız Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’na eksik bilgi aktarmış olabilirler. İlk ve ortaokul seviyesinde bir çocuğun sabah 06:00-08:00 saatleri arası neredeyse imkansız gibi. Bu çocuklar ebeveynleri tarafından antrenmana getirilen çocuklar. Bu durum hem çocuklarımızı zorlayacaktır hem de çalışan velilerimizi zor durumda bırakacaktır.

Bu durumda Bakırköy belediyesi yıllardır siz ve diğer kulüplere verdiği desteğini geri mi çekiyor demek lazım?

Desteğini tamamen çekiyor demek yanlış olur. Destek çekilir se bu daha da büyük yanlış olur. Ataspor ve diğer kulüplerimiz Bakırköy belediyesinden aldığı destekle Türkiye ve Dünya genelinde su ve sualtı sporunda önemli başarılar kazanmasına etken olmuştur. Şampiyonları yetiştirmek kolay iş değildir. Çocuk yaşlarda eğitmeye başlıyorsunuz, yıllarca emek vererek onların birer şampiyon olmaları için çaba sarf ediyorsunuz. Dolayısıyla minik sporcularımızın antrenman saatlerinin daha uygun zaman diliminde olması gerekir. Yetişkinlerde böyle bir sorun yaşanmaz. Onlar günün her saati antrenman yapabilirler. Maddi imkansızlıklarla boğuşan amatör spor kulüplerinin Dünya şampiyonları yetiştirmesi her ne kadar o kulübü tanınır hale getirse de Türkiye’nin ve kulübün yer aldığı ilçenin Dünya genelinde tanınmasında önemli bir etkendir. Bakırköy Ataspor Kulübü olarak Dünya genelinde Türkiye ve Bakırköy’ün tanınması anlamında önemli başarılara imza atığımıza inanıyoruz. Belediye başkanımız Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu kulüplere olan desteklerini sürdürdüğü sürece de şampiyonluk ve Dünya rekorlarının daha da artarak Türkiye ve Bakırköy olarak su ve sualtı sporlarının Dünya genelinde ilk sıralarında yer alacağına inancımız tamdır. Milli takıma çok sayıda sporcu veren kulübüz. Belki iddialı bir söz diyeceksiniz ancak bizim branşlarımız da Türk spor tarihinde bizden fazla şampiyon çıkaran rekorlar kıran kulüp yok. 25 Dünya şampiyonluğu kazanıp 3 rekor kırmak kolay kolay bir iş değil.       

 

Bu durumda Ataspor kulübü ile birlikte yaklaşık on spor kulübünün rekortmen ve milli olan sporcuları ne yapacaklar?

 Ataspor Kulübü olarak yaklaşık yedi yıldır havuzun bakım onarım ve tedariklerini kulüp olarak biz karşılıyorduk. Havuzun bakıma alınmasıyla birlikte her kulüp kendi imkanları çerçevesinde sporcularının antrenman yapabilecekleri yeni havuz arayışına girdiler. Ne yazık ki Bakırköy sınırlarında İBB ve Bakırköy belediyesine ait başka yüzme havuzu yok. Bazı özel okulların havuzları var. Kulüplerimizin büyük çoğunluğu bunlardan yararlanmak için girişimlerde bulundular. Ataspor kulübü olarak bizde özel bir okulun yüzme havuzunu kullanacağız. Sizin de bildiğiniz gibi kendi branşlarında dünya şampiyonları ve rekortmenleri yetiştiren bir kulübüz ve sıklıkla uluslararası yarışmalara katılan sporcularımız var. Derin Toparlak üç farklı branş ve kategori de rekorlar kırarak şampiyon olan bir sporcumuz. Deniz Kayadelen, 6400 metre yükseklikte Everest’in tepesinde soğuk su dalışında rekor kırarak Guinness’e giren bir sporcumuz. Dolayısıyla zirvede kalabilmek için sürekli antrenman yapmak durumundalar ve biz kulüp olarak sporcularımızın bu sorunları yaşamalarını istemiyoruz.

 

RÖPORTAJ : Yılmaz BACACI       

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.