Yeni Oluşan Kent Konseyi İlk Toplantısını Yaptı

Geçtiğimiz günlerde Bakırköy belediyesinin çağırışı ile yapılan genel kurul da oyların tamamını alarak başkan seçilen Aziz Koçal, ilk toplantısını yaptı

Güncel Olaylar Yayın: 20 Temmuz 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 20.07.2024 18:58:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

 

 

Geçtiğimiz günlerde Bakırköy belediyesinin çağırışı ile yapılan genel kurul da oyların tamamını alarak başkan seçilen Aziz Koçal, ilk toplantısını yaptı. Bakırköy İş İnsanları Derneği salonunda yapılan toplantıda kadın, gençlik, çocuk ve engelli meclisinin yanı sıra mahalle meclislerinin de hayata geçirileceği duyuruldu. Toplantı da üyelerin önerileriyle çalışma grupları belirlendi.

 

Kent Konseyi Başkanı Aziz Koçal, yürütme kurulu üyeleriyle yaptığı ilk toplantısın da öncelikle durum değerlendirilmesi yapıldı. Mevcut başkan Halim Kızılırmak’ın doğal akış içerisinde devir teslim töreni yapılmaması toplantının kent konseyi bileşenlerinden olan Bakırköy İş İnsanları Derneğinde yapılmasına neden oldu.

Halim Kızılırmak’ın hala ‘Kent Konseyi Başkanı’ titrini kullanmasından duyulan rahatsızlığın dile getirildiği toplantıda konuşan Aziz Koçal, Belediye başkanı’nın yaptığı genel kurul çağrısına karşılık demokratik bir seçim olması amacıyla kendisinin adaylığını açıkladığını söyledi.

 

Kendisini Hala Başkan Sanıyor

Aziz Koçal “Keşke Halim bey de aday olsaydı” diyerek başladığı konuşmasın da

“Halim bey, çağrı yapma yetkisinin kendisinde olduğunu, ayrıca görev süresinin bitmediğini gerekçe göstererek itiraz etti ve yürütmeyi durdurma kararı aldı. Hemen ertesinde belediye de emsal kararları koyarak yürütmeyi kaldırttı ve seçim yapıldı. Halim bey yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına da itiraz etti ancak mahkeme itirazını kabul etmeyip reddetti. Mahkeme red verdi ancak dava süreci devam ettiği için Halim bey hukuki süreci bekleyeceğini söylemiş. Bu yüzden de Kent Konseyi Başkanı titrini kullanmaya devam ediyor” dedi.

Aziz Koçal, Başkan Ovalıoğlu’nun 436 dernek, 59 vakıf, 42 meslek odası, 21 siyasi parti, 19 spor kulübü, 15 muhtarlık, 7 sendika, 1 üniversite, 2 baro ve noter odasına genel kurul daveti gönderdiğini, Kent Konseylerinin de kamu kurumları, siyasi partiler, meslek odaları, dernekler, sendikalar, vakıflar, spor kulüpleri temsilcileri ile muhtarlardan oluştuğunu, yapılan seçimde oluşturdukları yürütme kurulunun dahi bu mozaiği oluşturduğunu ifade ederek şöyle devam etti.

Kimseyle Derdimiz Yok

Kimseyle kapışmak gibi derdimiz yok. Geçmiş dönemin son günlerinde Ken Konseyi’ne Yaşam Köyü içerisindeki bina tahsis edildi. Gönül isterdi ki usule uygun bir devir teslim olsun ve Bakırköy için çalışmak isteyen arkadaşlar olarak birlikte çalışalım. Belediye yetkilileri kendisini aramış ancak Bodrum’da olduğunu ve döndüğünde belediye başkanımızla görüşeceğini söylemiş. Dolayısı ile bize devir yapılan bir alan olmadığı ve de çalışmak için illede bir yer olsun beklentimiz olmadığı için, bileşenimiz olan BİAD’ın toplantı salonunda ulaşımı da çok rahat olduğu için ilk toplantımız yapmaya karar vererek alternatifler üreterek çalışmalarımıza başladık.

Genel kurul sürecinin bu şekilde olmasını istemezdik. Keşke Belediyenin çağrısı üzerine yapılan genel kurulda Halim bey de aday olsaydı ve demokratik yarış sonrası kazananın kaybedeni tebrik edip, destek verdiği bir süreç yaşansaydı. Burada önemli olan Bakırköy, Bakırköy’ün dinamikleri ve ilçe halkının beklentileri. Kent Konseyleri ilçenin dinamikleri ile kent halkının beklentilerini projelendirerek, belediye ile köprü görevini üstlenir. Dolayısı ile eski yönetimin süreci uzatması Bakırköy’e zarar.

Devir Teslim Yapılmalı

Aziz Koçal, şu anda kendileriyle birlikte Türkiye’de bir çok konseyin takip ettiği bir süreç yaşandığını söyleyerek, geçmiş dönem çalışmaların var ise Bakırköy Kent Konseyi Arşivi, sosyal medya hesaplarının yönetimi ve alan devri konusunda bir devir yapması gerektiğini ve sürecin uzatılması durumunda haksız yere kullanımın söz konusu olabileceği için de bu tür süreçlerin Bakırköye zarar vereceğini belirtereki,  “Kent Konseyimizin çalışmalarına engel oluşturur. Umarım bunların hiçbirine gerek kalmaz ve ortak amacımız olan Bakırköy için uzlaşarak çalışmalarımıza devam ederiz” dedi.

Bakırköy Kent Konseyi’nin mevcut da 3 yönergesi olduğunu ve aynı şekilde devam edeceklerini sözlerine ekleyen Koçal, yönetmeliğe göre belediye başkanının kent konseyi sekreteri için isim önermesi gerektiğini, bir sonraki toplantılarında genel sekreterin belirlenmiş olacağını ifade ederek, Kent Konseyleri yönetmeliğine göre Belediyenin ayrıca Kent Konseylerine birde normal çalışan tahsis ettiğini, Kent konseyi çalışmaları için belediye bütçesi hazırlanırken bütçe ayırmasını da yönetmelikte hüküm altına alındığını belirtti.

Geçmiş Dönem Yok Sayılamaz

Geçmiş dönem konseyin oluşturduğu yönergeyi yok saymayacaklarını söyleyen Kent Konseyi Başkanı Aziz Koçal, Kadın, Gençlik, Çocuk ve Engelli Meclisi oluşturacaklarını söyledi. Yönetim kurulu üyelerinin önerisi ile ‘Engelli’ yerine, ‘Dezavantajlı’ tanımlamasını kullanma kararı alan Bakırköy Kent Konseyi, oluşturacakları çalışma guruplarını da şu şekilde belirledi.

1-Emekli ve yaş almışlar çalışma grubu
2-Kent Kültürü ve Kültürel miras çalışma grubu

3-Hukuk ve İnsan hakları çalışma grubu

4-Tüketici hakları çalışma grubu
5-Afet ve acil durum çalışma grubu
6-Çevre sorunları ve halk sağlığı çalışma grubu

7-Hayvan hakları çalışma grubu
8-Kent yoksulluğu ile mücadele çalışma grubu

9-Kültür ve sanat çalışma grubu
10-Emek Çalışma grubu
11-Kentsel dönüşüm çalışma grubu
12-Bilişim teknoloji çalışma grubu
13-Kent ve tasarım çalışma grubu
14-Ulusal ve uluslar arası ilişkiler çalışma grubu

15-Tarım gıda ve su ürünleri çalışma grubu

Toplantının sonunda, ihtiyaç halinde veya gelen talepler doğrultusunda çalışma gruplarının sayısını arttırabileceklerini, ikinci yürütme kurulu toplantısında yeni önerilerin değerlendirileceğini de sözlerine ekleyen Bakırköy Kent Konseyi Başkanı Aziz Koçal, “Yürütme kurulu ayda bir kez olmak üzere, her ayın ilk Perşembe günü toplanacak olup, toplantımız tüm bileşenlerimiz, Bakırköy halkı ve basına açıktır. İsteyen herkes toplantılara katılım sağlayıp çalışmalar ile ilgili görüş ve önerilerini sunabilir” diyerek konuşmasını tamamladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.