28 Aralık 2020 - Pazartesi

Kemal Çebi Sol İktidarın Kötü İzlerini Silebilecek mi?

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 5 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Bir süredir Küçükçekmece Belediyesi, Başkan Kemal Çebi, birim müdürleri ve başkan yardımcılarıyla ilgili yazılar paylaşmıştım. Paylaşımlarım sonrası sosyal medya ve telefonlarla birçok eleştiri aldım. Bunların büyük bir bölümü olumlu yönde. Paylaştığım yazıları neden yazdığımın daha iyi anlaşılması, olumsuz eleştiri yapan ve başkan Çebi’yi bir yıl öncesinde paylaştığım kendisini nelerin beklediğiyle ilgili konuya dikkatini çekmek için 17 Temmuz 2019 yılında paylaştığım bir yazıyı yeniden gündeme getirme gereksinimi duydum. 19 Temmuz’da paylaştığım yazının uzunca bir yazı olması nedeniyle yalnızca Kemal Çebi ile ilgili bölümünü paylaşıyorum.  Nurettin Şen döneminde rüşvetin ayyuka çıktığı, Halidun Özbatur döneminde Küçükçekmece’nin tam bir duraklama dönemi yaşadığını, Aziz Yeniay dönemin de Belediyecilik anlamında Küçükçekmece’nin Nirvana’ya ulaştığını konu alan yazının tamamını okumak için linke tıklayabilirsiniz. 
http://www.yontemgazetesi.com/haberdetay.asp?bolum=1422&uyeid=0

Kemal Çebi Sol İktidarın Kötü İzlerini Silebilecek mi?

SHP ve DSP ile 15 yıl sol iktidarın hakim olduğu, 15 yıl süreyle Ak Partinin yönetiminde olan Küçükçekmece ilk kez CHP’li bir belediye Başkanıyla yönetilmeye hak kazandı. 30 yıllık belediyecilik geçmişine baktığımızda yeni seçilen Kemal Çebi’nin işi oldukça zor görünüyor. Ertuğrul Tığlay döneminde yaşanan parti içi çekişmeler, Nurettin Şen döneminde gündeme bomba gibi düşen rüşvet olayları, Aziz Yeniay dönemin de zirve yapan çalışmalar çok iyi analiz edilmeli. Yeri gelmişken yalnızca Küçükçekmece’yle sınırlı kalmayıp CHP’li başkanlar tarafından yönetilen komşu ilçelerden de örnekler vereyim ki Kemal Çebi, işinin ne kadar zor olduğunu görebilsin. Avcılar Belediye Başkanlığına CHP’den seçilen Handan Toprak Benli, göreve başladıktan kısa süre sonra belediyeyi kendi inisiyatifiyle değil çok yakınlarından birinin yönlendirmesiyle yürüttüğü medyada yer almıştı. Yanlış yönetimi sonunda partisi tarafından yeniden aday gösterilmedi. Sınır komşularımızdan biri olan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, halk tarafından sevilmeyen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da karşı çıktığı, ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun kırmızı çizgim dediği Bülent Kerimoğlu’nun yanlışlarını da örnekleyeyim. Beş yıllık görevi süresinde Bakırköy’e tek eser kazandırmamıştır. Cem Evi ve Kültür Merkezi belediye bütçesinden yapılmadı. Kumar oynarken yakalanması ulusal medyada yer aldı. Yanında çalışanını dövmekle gündeme geldi. Ulusal ve yerel medyada hakkında onlarca yolsuzluk haberleri yer aldı. Benim gündeme getirdiğim başkan yardımcısı Erkan Kılıç, ulusal basında 25 milyonluk yolsuzluk haberiyle gündeme bomba gibi düşmüştü. Yine benim yayımladığım rüşvet pazarlığı vidosu nasıl bir yönetim olduğunu ortaya koymuştu. Bunun yanında yüzlerce bankamatik çalışanı, yakınlarını koruyup kollamak ve gereksiz yere işçi çıkartmaları da basından yer alan başlıca haberlerdir. Bakırköy’de yüzde 70’ler de olan CHP oylarını başarısız yönetimi sonrasında ikinci kez aday gösterildiğinde yüzde 56’lara düşürmüştür. Bu örneklemeler sonrasında akıllara ister istemez Küçükçekmece Belediyesi sol iktidarın kötü yönetimleriyle mi gündeme gelecek sorusunu getiriyor. Neden bu soru derseniz, Küçükçekmece’de ilk sinyalleri sosyal medya da yer alan çöp haberleri ve Kemal Çebi’ye birinci dereceden yakın olan kişilerin Küçükçekmece Belediyesinde bir takım huzursuzluklar yaratmasıdır.

Önerimdir ; Sakin bir yapıya sahip olduğunu bildiğim Kemal Çebi, kendisine ve mensubu olduğu partisi CHP’ye zarar verebilecek oluşumlarda yer almamalı. Bunun ilk kuralı da çevrendeki insanları iyi kontrol etmendir. Yakın çalışma arkadaşlarını belirlerken, eş, dost, akraba, partizanlık değil liyakat dikkate alınmalı. İlk dört aylık sürede yüksek beklentiler olmaz. Ancak görev yaptığınız sürece medya mensuplarınca yakinen takip edileceğinizi ve günü geldiğinde de yazılacağını bilmenizi isterim.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları