27 Aralık 2020 - Pazar

Bülent Kerimoğlu Nüfuzunu Kötüye Kullanmış.

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 2 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Bülent Kerimoğlu nüfuzunu kötüye kullanarak kabadayılık yapmış. Mahkemenin verdiği karara bakılacak olursa, Bülent Kerimoğlu, Alper İnanç ve Yusuf Cici’ye hakaret etmemiş, direkt yaralamaya teşebbüs eylemini gerçekleştirmiş. Üstelik bu eylem yaparken de kamu görevlisi nüfuzunu kötüye kullanarak gerçekleştirmiş. Bakırköy 12. Asliye Ceza Mahkemesi Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu nüfuzunu kullanarak kasten yaralama suçu eylemine 5237 sayılı kanunun 82/6 maddesi uyarınca suçun işleyiş şekli göz önünde bulundurularak 4 ay hapis cezası vermiş. Kamu görevlisi olduğundan nüfuzunu kötüye kullanarak eylemini gerçekleştirdiği anlaşılan Kerimoğlu’nun cezası tck nın 86/3-d maddesi gereğince 1/2 şeklinde de artırarak cezasını 6 aya çıkarmış. Mahkemede gösterdiği tutum ve davranışlar Kerimoğlu’nun cezasında 1/6 oranında indirim almasına etkili olmuş. Aynı suçu farklı kişilere (Alper İnanç ve Yusuf Cici) uygulayan Bülent Kerimoğlu, ayrı ayrı 5’er ay olmak üzere nüfuzunu kullanarak adam yaralamaya tam teşebbüsten 10 ay ceza almış. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kırmızı çizgim dediği 15 yaşında tıp fakültesini kazanan dahi çocuk gerçekleştirdiği bu eylem sonrasında sanırım Kılıçdaroğlu’nun gönlünde yerini iyice pekiştirmiştir.

NOT : Bakırköylüler, rahat bir nefes almıştır. En azından belediye başkanları Bülent Kerimoğlu 5 yıl süreyle adam yaralama suçunu işlememek için elinden gelen azami gayreti gösterecektir.   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları