27 Aralık 2020 - Pazar

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kırmızı çizgisi DAHİ ÇOCUK Bülent Kerimoğlu

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kırmızı çizgim dediği ve ısrarla savunarak ikinci kez Bakırköy Belediye Başkanı Adayı gösterdiği Bülent Kerimoğlu, meğerse dahi çocukmuş. 15 yaşında girdiği üniversite sınavını kazanarak 1985–1991 yılları arasında 6 yıl eğitim gördüğü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Tıp Doktoru olarak mezun olmuş. Dahi olmak başka bir meziyet tabi. Tıp Fakültesinden mezun olunca girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sınavında da aynı başarısını göstererek 1992 – 1997 yılları arasında İstanbul Yedikule Göğüs Cerrahisi ve Koşuyolu Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi’nde ihtisasını tamamlayıp Op. Dr. unvanına sahip olmuş. 1992-1997 yılları arasında ihtisasını yaparken bir yandan da Bakırköy’de özel bir hastanede doktor olarak görev yapmış. Dahi çocuk, hiperaktif yerinde duramıyor. Hırslı, azimli, tutuğunu koparır cinsten olunca da başarılar ard arda geliyor. Kolay değil tabi 6 yıllık Tıp Fakültesi okuyacaksın, hemen ardından da 5 yıl ihtisas yapacaksın yeter mi, yetmez. Asistanlık döneminde General Medical Council (UK)’ın deniz aşırı ülkelere verdiği bursu kazanarak, 16 ay İngiltere Leeds Klingbeck Hospital Pediatric Kalp Göğüs Cerrahisi Merkezi’nde "research fellow" araştırma görevlisi olarak çalışmış. 1999 yılında da Diyarbakır’da askerlik hizmetini tamamlamış. Kerimoğlu’nun başarılı eğitiminde ki hız başımı döndürdü, bir anda abandone oldum. Kafamda da cevaplayamadığım sorular oluştu. Kendi kendime sordum cevap bulamadım. Cevap bulamadığım soruları paylaşayım belki birileri cevaplarını bulur, kim bilir belki de Bülent Kerimoğlu kendisi cevap verir.

Cevap Bulamadığım Sorular

İlk okula kaç yaşında başladığı

İlk okul 5 yıl, orta ve lise eğitimini 3 yıl süreli devlet okullarında mı okudu (4 yıllık Anadolu Lisesi veya Kollej) eğitimi aldı mı?

1992-1997 yılları arasında ihtisasını yaparken kazandığı (16 aylık İngiltere Leeds Klingbeck Hospital Pediatric Kalp Göğüs Cerrahisi Merkezi’nde) "research fellow" araştırma görevlisi olarak askerden önce mi sonra mı çalıştı? Yoksa ihtisasını yaptığı sürede mi İngiltere’de çalıştı?

Askerlik hizmetini kısa dönem mi yoksa yedek subay olarak mı yaptı?

Bu denklemi çözemedim. Çözümleme yeteneği ve IQ’sü yüksek dahi arkadaşlar beraberce çözümleyelim. Çözümleyelim de sonrasında dahi başkan siyasette neler yapmış konusunu yazayım. 

NOT : Bakırköylüler çok şanslı, 5 yıldır Bakırköy’e tek çivi çakmayan dahi bir belediye başkanına sahipler.        

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları