27 Aralık 2020 - Pazar

PLAN TADİLATLARIYLA İLGİLİ TEKNİK AÇIKLAMA YAPMADI

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 5 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

 

 

 

PLAN TADİLATLARIYLA İLGİLİ TEKNİK AÇIKLAMA YAPMADI

 

Bakırköy Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk toplantısına katılarak kamuoyunun merak ettiği kentsel dönüşümle ilgili konuşan Başkan Kerimoğlu, vatandaşların ve gazetecilerin soru sormasının yasak olduğu mecliste, kamuoyu tarafından bilinenlerin aksini savundu.

 

Geçtiğimiz Kasım ayında belediye meclisi tarafından alınan ortak kararla İBB’ye gönderilen ve geçtiğimiz ay İBB İmar Komisyonu’nda RET edilen kentsel dönüşümle ilgili süreci anlatan Başkan Kerimoğlu, geçmiş dönemlerde olduğu gibi 2015 yılında yaklaşık 250 hektara denk gelen Bakırköy’ün 7 mahallesiyle ilgili Ada Bazlı Kentsel Dönüşüm Planı yaptıklarını söyledi.

 

Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye konu ile ilgili talepleri ve yapılan planları makamında verme imkânı da bulduğunu söyleyen Kerimoğlu, Bakan Güllüce’nin konuyla çok ilgilendiğini belirterek, ortak çalışma noktasında bakanlık bürokratlarını da belediyeye gönderdiğini ifade etti.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görev değişikliği ve siyasi koşullar nedeniyle dönüşüm çalışmalarının tamamlanarak nihayetlenmediğini belirten Başkan Kerimoğlu, sonrasında göreve gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki döneminde ise bir kez daha girişimde bulunduklarını ve yoğunluk artıracağı gerekçesiyle sorunlarına çözüm bulamadıklarını belirtti.

 

Başkan Kerimoğlu, eski bir yerleşim birimi olan Bakırköy’ün yapı stokunun da eski olduğunu, halkının ise maddi değil manevi anlamda ruh zengini olduğunu, kentsel yenilemeyi kendi ceplerinden yapamayacağını ve ancak kat artışı ile soruna çare bulabileceklerini defalarca ilgililere ilettiğini söyledi.

 

“AK PARTİLİLERİN İRADE EKSİKLİĞİ NEDENİYLE RET EDİLDİ”

 

Tüm çabalarına rağmen dönüşümle ilgili yaptıkları planların RET edildiğini söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, geçmiş dönemde yapılan dönüşüm planlarının; dönemin Adalet ve Kalkınma Partili Büyükşehir Belediye Başkanları, ilçe başkanı ve meclis üyelerinin de iradesinin eksikliği nedeniyle geri çevrildiğini ifade etti.

 

31 Mart seçimlerinden hemen sonra, ilçenin en önemli sorunu olan kentsel dönüşümü meclis gündemine aldıklarını, siyasi parti fark etmeksizin oy birliği ile İBB’ye gönderdiklerini, çabalarından dolayı da Ak Partili ve MHP’li meclis üyelerine teşekkür ettiğini söyleyen Kerimoğlu, komisyon tarafından RET verilen kararın meclis olarak reddedilmesinin söz konusu olduğuna inanmadığının altını çizdi.

 

İster Ak Partili, ister MHP’li, isterse CHP’li olsun, İBB’li tüm meclis üyelerinin depremi siyaset üstü bir konu olarak gördüğüne inandığını söyleyen Başkan Kerimoğlu, halkın dönüşümle ilgili talebine hakkaniyetli bir cevap verileceğini umduğunu söyledi.

 

“DÖNÜŞÜM TALEBİNİN GERÇEKLEŞECEĞİNE İNANIYORUM”

 

İBB de reddedilen planların ardından Bakırköy halkının imza kampanyası başlattığını, sürecin bitmediğini, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve mecliste bulunan tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarının gayreti ile dönüşüm talebinin gerçekleşeceğine inandığını söyledi.

 

“BİZİM DERDİMİZ İBB İLE DEĞİL, DERSİMİZİ İYİ YAPMAKLA”

 

Konuyla ilgili söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Servet Toroman, kentsel dönüşüm konusunda siyasi ayrım gözetmeksizin ortak çalışma içinde olduklarını ve ellerinden gelen yardımı yaptıklarını söyleyerek, “Eskiden sınıfta kalınca hoca bana taktı denirdi ama ne hoca bize taktı, ne de Büyükşehir. Bizim el ele verip hakikaten bizi geri çeviremeyecekleri bir çalışma yapmamız gerek. Biz burada çalışmazsak, oradaki sınavı geçmemiz mümkün değil. Bizim derdimiz İBB ile değil, dersimizi iyi yapmakla” diyerek cevap verdi.

 

Kerimoğlu’nun, kentsel dönüşüm planlarının geçmiş dönemde kabul edilmemesiyle ilgili konuşmalarına cevap vermeyen Ak Partili meclis üyeleri, akıllarda soru işareti bıraktı.

 

 

SORU SORULMASININ YASAK OLDUĞU ALANDA KONUŞTU

 

Vatandaşların ve gazetecilerin soru sormasının yasak olduğu mecliste, kamuoyu tarafından bilinenlerin aksini savunan Başkan Kerimoğlu, 17 Nisan 2015’te Bakırköy’de yapılmak istenen kentsel dönüşüm teklifinin İBB meclisinde CHP’li meclis üyelerinin de oy birliğiyle reddedildiğini ve gerekçelerini konuşmadı.

 

Konuyla ilgili o dönem yapılan ayrıntılı habere linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.yurthaberajansi.com/haber-onizleme-4377.html

 

14 Haziran 2018 tarihinde ise, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, 'Kentsel Dönüşüm' sürecinde bazı ilçe Belediye Başkanlarının sorumlu davrandığını ancak bazılarının ise samimiyetsiz olduğunu ifade ederek, "Bazıları var ki, tam dayaklıklar" diyerek Başkan Bülent Kerimoğlu’nu örnek vermişti.

 

Özhaseki; "Bakırköy Belediye Başkanı eş-dost ile benden randevu aldı, geldi. Kendisine ‘sana şöyle yardım ederiz, böyle yardım ederiz' dedim anlaştık. Yanında Kentsel Dönüşüm Genel Müdürünü aradım ve dedim ki, 'İki kat çıkın lütfen. Arkadaşımız size detaylı anlatacak' İşim rahatlayınca, ilgili arkadaşı aradım. Hiç yanına uğramamış. Çıkmış, gitmiş" demişti.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları