27 Aralık 2020 - Pazar

Bakırköy’de Yılan Hikayesine Dönen Kentsel Dönüşüm

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 5 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Beş yıldır Bülent Kerimoğlu ve Bakırköy Belediyesi’nin başarısızlıklarını yazıp çiziyorum. Birkaç kez Bülent Kerimoğlu’nu ayakta alkışlıyorum şeklinde manşet atmak istediğimi de söylemiştim. Ne yazık ki Bülent Kerimoğlu benim bu alkışlanmak istemimi hayata geçirme fırsatı vermedi. Kendisine sorular soruyoruz yanıt yok. Önerilerde bulunuyoruz tam tersi uygulamalar yapılıyor. Sanırım bana Bülent Kerimoğlu’nu alkışlamak kısmet olmayacak.

Medya Gücü Önemlidir

Geçmiş dönemlerde yaptığın bir konuşmanda Türkiye genelinde iyi bir belediye başkanı olarak tanınacağını, bunu yapabilecek medya gücünün olduğunu, ancak bunu kullanmadığını ifade ediyorsun. “linki tıklayıp konuşmayı izleyebilirsiniz”   https://www.youtube.com/watch?v=kYEwe-svvag&t=317s  Türkiye ve Bakırköy halkı sizi kumarbaz başkan olarak, başkan yardımcılarınızın birinin milyonlarla yurt dışına gittiği, bir başka yardımcınızın pazarlık vidosunun gündeme gelmesiyle, vatandaşa karşı saldırganlığınız nedeniyle 10 ay ceza almanızla gayet iyi tanıdı. Üstelik tüm bu tanınırlığınızın artmasının kaynağı da yerel medyaydı. Demek ki ulusal medya desteğinizi kullanmış olsaydınız. Bırakın Türkiye’yi tüm dünya sizi tanırdı.

CHP’li Meclis Üyeleri de Ret Oyu Vermişti

Gelelim şu yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm hikayesine. Dönemim İmar ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin şahsınıza hitaben söylediği “Tam dayaklık” sözü bence işin özüymüş. Beş yıllık göreviniz süresince kentsel dönüşümle alakalı yaptığınız konuşmalarınız da Bakırköylülere mavi boncuklar dağıttınız. Sözde planlar hazırladınız. Hiç bir gün yaptığınız çalışmalarınızı ve hazırladığınız planlarınızı ne medyayla ne stk’larla ne de vatandaşlarla paylaşmadınız. Paylaşamazdınız, çünkü ayakları yere sağlam basan her kesim tarafından kabul görecek bir çalışma planınız yoktu. Bunun en bariz örneği de İBB ye sunduğunuz teklifin yalnızca Ak Parti değil CHP’li meclis üyeleri tarafından da oy birliği ile ret edilmesiydi.

Bakırköy Belediyesinin İş Bilmezliği Ayyuka Çıkmış

Neden ret edildiğini açıklayalım da Bakırköylüler nasıl maval dinlediklerini öğrensinler. İBB’de ilgili komisyonlar tarafından incelenen Bakırköy Belediyesi kentsel dönüşüm teklifin de 5393 sayılı kanunun 73. maddesine aykırılık taşıdığı tespit edilmiş. Yalnızca bununla mı sınırlı derseniz, devam edelim. Söz konusu alanın büyüklüğü, sınırları, mevcut arazi kullanımı, kamu mülkiyetinde olan veya kamusal alan bulunup bulunmadığı, alanın zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıdığına dair teknik rapor ve başka bilgi ve belgelerin de yer almadığı görülmüş. Üstelik söz konusu alanın hangi bölgelerinin 6306 sayılı kanun kapsamında, hangi bölgelerinin 5393 sayılı belediye kanununun 73. maddesi kapsamında değerlendirilmek istendiğine ilişkin bir bilgi bulunmadığı da açıkça belirtilmiş. Teklifin amatörce hazırlandığı yetmezmiş gibi yol haritasını da yanlış çizmişler. Sanırım Bakırköy Belediyesi yetkilileri kentsel dönüşüm yapılabilmesi için ilçe belediyesince doğrudan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurulması gerektiğini bilmiyor olmalılar ki İBB’ye sunmuşlar. Bu durum da teklifin 6306 sayılı kanuna aykırılık taşıdığı komisyonun dikkatinden kaçmamış. Dolayısıyla Bakırköy kentsel dönüşüm planları İBB’nin 17 Nisan 2015 tarihli meclis oturumunda Ak Parti ve CHP’li üyelerin oy birliği ile ret edilmiş. Velhasıl Bülent Kerimoğlu beş yıl süresince vatandaşlara mavi boncuk dağıttığı kentsel dönüşümle ilgili havanda su dövmekten öteye gidememiş.

Umutlar Sönmesin

07 Ekim meclis toplantısında gündeme getirdiğiniz kentsel dönüşüm planları Bakırköylülerin umudu oldu. Bırakın havanda su dövmeyi. Projeyi geçmişten ders alarak ciddi anlamda hayata geçirmeyi sağlayın ki Bakırköylüler sükutu hayal yaşayıp hevesleri kursakların da kalmasın. Unutmayınız ki deprem değil, ihmal ve sorumsuzluk öldürür.    

 

NOT; Sayın Kerimoğlu’na bir hatırlatma yapalım. Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız deprem sonrası kayda değer bir açıklamanız yok. Bazı muhtarlıklar bilgilendirme toplantıları duyurusu yapıyor. BİAD Bakırköy İş İnsanları uzmanları getirip seminer düzenliyor. Duyarlı kentsel dönüşüm uzmanı basına halkı aydınlatmak için röportajlar veriyor, Bakırköy belediyesinden tık yok. Kentsel dönüşüm 29 yıllık yap-işlet kapsamında değil. Neyi bekliyorsunuz?  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları