28 Aralık 2020 - Pazartesi

CHP’li Küçükçekmeceliler Belediye Kadrolarından Rahatsız

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 5 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Bir önceki yazımda kısa bir inceleme sonrası başkan yardımcıları ve birim müdürleri hakkında yazacağımı söylemiştim. Yaptığım araştırmada kim kimdir? Kimin adamıdır? Yönetimdeki yetki alanları nelerdir? Sorularına yanıtlar aradım. Telefonla ve yüz yüze yaptığım görüşmelerde genel kanı CHP’li Küçükçekmeceli vatandaşların büyük bir çoğunluğu yönetim ve kadrolarından oldukça rahatsız.

 

İKTİDARIN YOLU YEREL YÖNETİMDEN GEÇER

Her şeyden önce şunu iyi idrak etmeliyiz ki, yerel yönetimlerde alınan başarı o partinin iktidar yolunu açar. Ne yazık ki Küçükçekmece’de şimdiye kadar bunu göremedik. Sosyal medyayı takip eden arkadaşlar ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır. Paylaşımların büyük bir bölümünü olumsuz eleştiriler oluşturuyor.

GEVEZOĞLU’NUN ÜSTÜNLÜĞÜ

Gelelim başkan yardımcılarına. İsmi ön plana çıkan Süleyman Gevezoğlu, her ne kadar resmi anlamda Kemal Çebi Belediye Başkanı olsa da yönetim kadrolarına Gevezoğlu’nun hakim olduğu görünüyor. Bakırköy ve Beylikdüzü’nden sonra 35 yıllık tecrübesiyle yaş haddinden emekliliğe merdiven dayamış olmasına rağmen Küçükçekmece Belediyesine transfer oldu. Gevezoğlu, 31 yıldır yanından ayırmadığı koordinatörünü de yanında getirmiş. Siyasette ve yönetimlerde kadının olması gerektiğini en çok savunanlardan olsa gerek ki, eylemleri de bu yönde. Vefayı Gevezoğlu’ndan öğrenen koordinatörü de komşusunu işe alarak, şimdiden saadet zincirini oluşturmaya başlamış. Bir önce ki yazımda Ulaşım Müdüründen söz etmiştim. Küfürbazlığı ile nam yapmış, kimsenin dokunamadığı müdür Gevezoğlu’nun okul arkadaşıymış. Dokunulmazlığının da buradan kaynaklandığı söylenenler arasında. Muhteşem Süleyman’ın prensi yakıştırması da yapılan Gevezoğlu için söylenecek söz “Ne yardan, ne serden” vazgeçemediği olur.

BENİ ÇEKMEYİN

Ak Parti döneminin başkan yardımcısı bürokratları olan Mustafa Kuzugüden ve Güven Aydın, biri söylenenlere bakılırsa başkanın tıpkı soyadı gibi kuzusu olmuş. Şimdilik hakkında söylenecek çok bir şey yok. Güven Aydın’a ne demeli? Geçtiğimiz günlerde Canan Kaftancıoğlu geldiğinde, fotoğraf karesine girmemek için ne taklalar attığını görmeyen yok. Aydın’a denilecek bir şey yok aslında. Zorla değil ya. CHP’li değil ve dolayısı ile CHP’lilerle görüntü vermek onlara zul geliyor. Bürokrat olan Güven Aydın, geleceği gören biri olacak ki, o da fotoğraf karelerine girmemek için uğraşıyor. Öyle ya yarın öbür gün başına bela olabilir.

SEÇİME HAZIRLIKSIZ MI YAKALANDI

Başkan Çebi muhtarlarla toplantı yapıyor, toplantıdan önce muhtarları gezen Fen İşleri başkanla yapılacak toplantıda kendisine teşekkür edilmesini sağlıyor ve böylece Fen İşleri çok çalışmış oluyor. Daha geçen gün yollardaki otların fotoğrafını çekip atmıştım. Eh fen işleri de kızını işe aldırarak bu işten nasibini alıyor ve saadet zincirine böylece bir halka daha ekleniyor.

Park ve Bahçeler Müdürüne gelince, İstanbul’da hiç kimse kalmamış gibi hemşehrisini Veteriner Müdürlüğü’nün başına getiriyor. Seçim öncesi personeli toplayarak Temel abime (Ak Parti) oy vereceksiniz diyen Muhteşem Süleyman’ın ve CHP içindeki iş birlikçilerinin ortak gözdesi olma özelliğini koruyor (özelliği neyse)

Aslında Küçükçekmece kadrolarının yine aynı şekilde devam etmesi, bir nevi CHP’nin seçimlere ne kadar hazırlıksız yakalandığını da gösteriyor. Bu sonucu kendileri de beklemiyor olmalı ki hazırlık yapmadılar. Ya da CHP’de hiç mi işinin ehli, gerçekten liyakat sahibi, eğitimli ve vizyon sahibi yönetici yok. Solculuktan dem vuranlar, sosyalizm diye ahkam kesenler bu kadar mı basiretsiz. Hani her şey güzel olacaktı? Evet her şey güzel oluyor, CHP’de CHP’liler dışında herkes için her şey çok güzel oluyor.

Meclis üyeleri de zaten doğu batı kuzey güney diyerek dörde ayrılmış, ilçe yönetimi de aynı şekilde ayrışma ile geziyor. Hani şu işe alınan Tokat Zileliler var ya; Belki de bu yaşananların en yazığı onlara oldu. İtilip kakılıyor, örselenip duruyorlar. Yazık ki Dikici’nin cezasını işçiler çekiyor.

 

DİP NOT; Yazacak o kadar çok konu var ki bitmez. Bir sonra ki yazımda Kemal Çebi’nin prensi olarak lanse edilen Özel Kalem Müdürü, İlyas Dikici ile Küçükçekmece’de Avcılar Belediyesinde yaşanan Burçin Baykal, senaryosu mu yaşanır? Sorusunun cevabını arayacağım.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları