06 Şubat 2024 - Salı

Bakırköylüler Haykırıyor CHP Yetkilileri 3 Maymunu Oynuyor

Ne yazık ki Bakırköy sevdalıları ve örgüt emekçilerinin haykırışlarına CHP üst makamları ve Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul il başkanı Özgür Çelik’de duyarsız kalıyor.

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

Haftalardır Cumartesi günleri Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı’nda çoğunluğu CHP’nin örgüt emekçileri Genel Başkanları Özgür Özel ve İl Başkanları Özgür Çelik başa olmak üzere, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Liyakatlı, vizyonlu ve Bakırköy’ün değerlerine sahip çıkan, parti emekçisi bir başkan adayı” istediklerini haykırıyor.

Ne yazık ki Bakırköy sevdalıları ve örgüt emekçilerinin haykırışlarına CHP üst makamları ve Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul il başkanı Özgür Çelik’de duyarsız kalıyor. Yetkililer öylesine duyarsız ki bir anda bakıyorsunuz gündeme Esenyurt kökenli Utku Caner Çaykara ismi geliyor ve Bakırköylülerin haklı olarak isyan etmelerine neden oluyor. Bülent Kerimoğlu’ndan illallah diyen Bakırköylüler ikinci bir Esenyurtlu adayın Bakırköy’e atamasını asla ve kat’a kabul etmeyeceği gibi, eylemlerini de farklı boyutlara taşınmasına neden olur.

Bizi bizden biri yönetmeli

İRADE NÖBETİ adını verdikleri eylemlerde, Bakırköylülerin 4 dönemdir seçme ve seçilme haklarının ellerinden alındığını, bir nevi dayatma adaylara sırf Cumhuriyetçi oldukları için oy verdiklerini söyleyerek, ‘Bize bizim gibi bir başkan adayı lazım’ sloganları atan Bakırköylülerin Ekrem İmamoğlu’na yakınlığı ile bilinen bürokratlarından biri olan Erkan Yıldız ismine de çok sıcak bakmayacağı da aşikar.

Böyle bir atamanın yapılması örgüt emekçilerini isyan ettireceği gibi ilçe başkanlığı yönetimince de çok hoş karşılanmayacak, hatta zor durumda bırakacaktır. 

Son günlerde Ekrem İmamoğlu’nun iddiaya göre Doç Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu ısrarının CHP Genel Merkezi’nde de ayrışmalara neden olduğu, böyle bir atamanın ne örgüte ne de seçmene izah edilemeyeceği yönünde.

Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun eşinin adının Ak Parti’yle anılması babasının CHP’de siyaset yapıyor olması, bu ailenin İmamoğlu ailesinin sağlık sorunlarıyla yakinen ilgilendiği, aile fertlerinin iş ilişkilerinin olmasının gündeme gelmesiyle böyle bir atamanın CHP’ye zarar vereceği yönünde tartışmaların odağı haline de gelmiş durumda.

ANAP Kökenli CHP’liler Unutulmamalı

Kısacası haftalardır İRADE nöbetleri tutan Bakırköylü seçmenlerin makul talepleri CHP Genel Merkezi, İstanbul İl Başkanlığı ve Ekrem İmamoğlu’nun umurunda değil gibi görünse de Ak Parti’nin Ali Talip Özdemir gibi güçlü bir adayı sahaya sürmesinin CHP içinde siyaset yapan Ana Vatan Partisi (ANAP ) kökenli seçmenlerin oylarını rahatlıkla alabileceği ihtimalini düşünmelerinde yarar var. CHP üst yönetimi yani bir nevi karar vericiler, sanma ki Bakırköy’de kimi aday gösterirsem kazanır. Yanlış bir aday gösterilmesi halinde bir anda dengeler değişiverir. Bakırköy sokaklarında konuşulanlar yanlış bir aday gösterilirse CHP’ye oy vermem şeklinde, bilin istedim.

Peki Bakırköylü ne mi istiyor?

Bakırköylülerin ruhunu iyileştirecek, dokusuna hakim, yapısını yenileyecek, hakkını hukukunu koruyup Bakırköy’ü geleceğe taşıyacak, marka değerini yükseltecek, bilgili, tecrübeli, liyakatlı ve partide emeği olan yerel bir aday istiyor. Bakırköylülerin kendisini yönetecek aday adayları var diyor.

#
Yorumlar (2)
12.02.2024 19:57
Ben de aynı düşüncedeyim İstanbul doğumlu Bakırköylü olarak tepeden inme değil Bakırköylü olup Bakırköy’ün sıkıntılarını bilen Dirayetli Liyakatlı partide tecrübe sahibi olmuş başkan adayı istiyorum
Halil Gazi Varol
07.02.2024 16:42
Bakırköylü olarak Yılmaz beyin düşüncelerinin altına imza atarım.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları