07 Ocak 2022 - Cuma

Bu ne Aymazlık Kerimoğlu

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Meclis toplantıların da ahkam keser kendilerini görüşme yapmak için masaya davet edersin, masaya oturduklarında alay eder gibi yüzde 3/5/7 oranında artışlar önerirsin. İki buçuk aydır haklarını almak için kapının önünde davul zurna halay çekerler görmezden gelirsin. 15 Temmuz köprüsüne haklarını alabilmek adına seslerini duyurmak için (İşçi emek düşmanı) yazılı afiş asarlar, sen sosyal medya hesaplarından yaptığın açıklamada “Köprüye kadar gidip pankart asma zahmetine gireceğinize, keşke Belediyemizde müzakerelere kaldığımız yerden devam edip, sorunun çözümü için karşılıklı atılacak iyi niyetli adımlara destek olsaydınız.” Diyerek mağdur edebiyatı yaparsın.

STK’lar Halk ve Siyasilerden Destek Var

Ak Parti grubu meclis kürsüsünden grevde ki işçilere defalarca destek verdiklerini açıklar, ilçe başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane ile birlikte grev alanına giderek işçilere destek verdiklerini söylerler, bir grup Bakırköy halkı emekçilere soğuk günlerde çorba dağıtır, stk ve siyasi parti temsilcileri grev alanına gelerek emekçilerin yanında olduklarını haykırır, sen bunları görmezden geldiğin gibi sabahtan akşama kadar senin kapının önünde hak, hukuk, adalet, direne, direne hakkımızı alacağız sloganlarını da duymazdan gelirsin. 

Bıçak Kemiğe Dayanmış

75 gündür sürdürdükleri grevden istedikleri haklarını alamayan işçiler en sonunda Bakırköy Belediyesi Meclis binasında sorunlarına çözüm aramak için meclis üyelerine gitti.  “Bakırköy Meclisi emekçine sahip çık, halkın meclisi emekçine sahip çık,” şeklinde sloganlar atıldı. Bakırköy halkı size meclise gelip yalnızca kararlar alın diye değil işçinin de hakkını koruyasınız diye yetki verdi. Şeklinde meclis üyesi ve başkan yardımcılarına seslenen Belediye İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Doğan Belediye binası önünde ki grevi görmeyecek kadar kör müsünüz? Seçilmiş meclis üyesi olarak belediye başkanınızın tutarsız davranışına karşı söz söyleme hakkınız var. Bu tutum sizi vicdanen rahatsız etmiyor mu? Bu durumda oluşumuzdan başkanın olduğu kadar sizlerin de sorumluluğu var. Diyerek bu tutum ve davranışınızı her platformda deşifre edeceğiz şeklinde meclis üyelerine uyarıda bulundu.

Meclis Başkan Vekili ve Üyelerle Görüştüler

Her zaman işçilerin yanında olduklarını söyleyen Ak Parti Meclis Üyesi Halit Cebeci, grev temsilcilerini meclis grup odasına davet ederek şikayetlerini dinledi. Cebeci, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yanlarında olacaklarının sözünü verdi. Meclis birinci Başkan Vekili Mahir Çelik ve Meclis Üyesi Cem Özbey eşliğinde CHP Meclis üyeleriyle de bir görüşme yapan yetkililerin yaptığı açıklamadan anlaşılacağı gibi meclis üyeleri konuya tam olarak hakim değillermiş. Ancak görüşmede kendilerine iletilenleri başkana söyleyeceklermiş. Ne demişler “Balık baştan kokar” boşa demiyoruz bu ne aymazlık diye.    

Gör Artık Kılıçdaroğlu

Bakırköy Belediyesi’nde yaşanan işçilerin 75 gündür sürdürdükleri grevi görmeyen, duymayan CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü belediyesinin düzenlediği ve açılıına katıldığınız 14 tesis 20 park açılışında Bakırköy emekçilerinin “Davamız ekmek davasıdır zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarını da mı duymadın?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları