23 Eylül 2024 - Pazartesi

Ayşegül Ovalıoğlu’na Olan Güven Yenimahalle’de Kayboldu

Televizyonlara çıkıp kentsel dönüşümle ilgili şovlar yapan, merkez mahallelere +1 kat verdik diye ballandıra ballandıra anlatan Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Yenimahalle sakinlerinin kentsel dönüşümle ilgili bilgilendirme v

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

Televizyonlara çıkıp kentsel dönüşümle ilgili şovlar yapan, merkez mahallelere +1 kat verdik diye ballandıra ballandıra anlatan Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Yenimahalle sakinlerinin kentsel dönüşümle ilgili bilgilendirme ve yol haritasının anlatıldığı toplantıya katılmaktan imtina etmiş. Hani Bakırköy evinizdi! Yenimahalle Bakırköy ilçesine bağlı değil mi? Katılımcı şeffaf yönetimden söz ediyordunuz ne oldu da toplantıya katılmadınız? Sanırım Yenimahallelilerin sorularına cevap veremeyeceğiniz korkusu vardı. Yıllardır yılan hikayesine dönen kentsel dönüşümle ilgili alt yapınız olmadığı aşikar. Altı aylık görev sürenizde size ne söylenmişse ne anlatılmışsa onunla yetinmiş gibisiniz. İşin enteresan yanı toplantıya Bakırköy belediyesi yetkilileri de katılmamış. Yenimahalle Muhtarı Bahar Özkan’ın Moderatör’lüğünde yapılan bilgilendirme toplantısına katılan konuşmacıların tamamını İBB yetkilileri oluşturuyor. Sayın başkan Ovalıoğlu, Yenimahalle sakinlerinin sorularına cevap vermekte kendinizi yetersiz gördüyseniz yanınıza teknik başkan yardımcınız Ali Rıza Akyüz, şehircilik ve imar komisyonu başkanı meclis üyesi Mustafa Fazlıoğlu, Şehir Plancısı meclis üyesi Caner Kılıç ve Kentsel Dönüşüm Müdürünüz Mustafa Fatih Özkan’ı alarak katılım sağlasaydınız vatandaşı mutlu ederdiniz. İmar komisyon başkanınız Mustafa Fazlıoğlu, kentsel dönüşümle ilgili tüm bilgi birikimine sahip bir isim kendisi Mimar. Mimarlar Odası Bakırköy şube başkanlığı yaptığı dönemlerde projenin hemen her aşamasını iyi takip eden Bakırköy kent dokusunu çok iyi bilen bir isim. Halkı aydınlatıcı bilgiler verebilirdi. Teknik başkan yardımcın Ali Rıza Akyüz’de kentsel dönüşüm projesinin hemen her evresini çok iyi bilir kendisinin meclis üyesi olduğu dönemlerde de kentsel dönüşüm konusunda çalışmalar yapılmıştı. Kısacası Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Yenimahalle toplantısına katılmayarak hem yerel yönetimlerle ilgili yetersizliğini ortaya koymuş hem de vatandaşların kendisine olan güvenini sarsmıştır.  

 

SORU; Sayın: Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İBB’de askıya çıkan sizleri yok saydığı 64 dönümlük araziye yapılan plan tadilatı ile ilgili sessizliğiniz devam edecek mi?   

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları