12 Mart 2023 - Pazar

Kerimoğlu Huzurevi’nden sonra Aşevi’ni de Kapattı

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Klasik bir deyim vardır “Kedi olalı bir fare tuttu” derler. Dokuz yılın sonunda tam da Bülent Kerimoğlu’na bravo başkan demeye hazırlanırken yine sükutu hayal yaşadık. Neden bravo başkan diyecektik ? Bakırköylülerin duymadığı, görmediği, izlemeye gelmediği Bakırköy Belediye Meclisinden kalplere dokunur bir karar geçti. Meclisten CHP, Ak Parti ve MHP meclis üyelerinin oybirliği ile geçen karar “Bakırköy Belediyesi Türkan Saylan Kız Öğrenci Yurdu’nda bulunan tüm öğrencilerden eğitimleri süresince konaklama ve yemek ücreti alınmayacak” bu karar ülke olarak yaşadığımız asrın felaketi sonrası yaralara merhem olmak adına alınan bravo başkan denecek nitelikte bir karardı. Ancak dokuz yılın sonunda yine bravo başkan diyemedim. Kararın meclisten geçtiğinin ertesi günü Bakırköy Belediyesi Osmaniye Mahallesinde bulunan aşevini kapatarak depremzedelere yardım amaçlı Hatay’a günlük bin kişiye yemek çıkaracak seyyar mutfak kurma kararı aldı. Kaş yaparken göz çıkarmak deyimi tam da bu olmalı.

İhtiyaç Sahipleri Ne Yapacak ?

Televizyon kanallarına çıkıp her gün üç bin, beş bin kişiye aşevimiz de hazırlanan yemekleri  dağıtıyoruz açıklamalarıyla şov yaptığınızı görmüştük. Öncelikle Bakırköy’de ihtiyaç sahibi olanlar, 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşlar, hasta, yaşlı, engelli, kimsesizler olmak üzere birkaç STK ve derneklere de günlük üç bin kap iki öğün dört çeşit yemek dağıtımı yapılıyordu. Yıllardır süre gelen böylesine önemli sosyal belediyecilik hizmetini rafa kaldırıp insanları mağdur etmek hangi akla hizmettir. Sayın Kerimoğlu, “eve lazım olan camiye haramdır” sözünü duymuş muydun?

İnsanlar Mağdur Edildi

230 Bin nüfusa sahip İstanbul’un elit ilçelerinden biri olarak depremzedelere 1000 kişilik seyyar mutfak kurabilecek ekonomik gücünüz yok muydu? Huzurevinde barınan yaşlıları kışın ortasında tahliye ederek mağdur ettiğiniz yetmezmiş gibi Aşevini kapatarak binlerce ihtiyaç sahibi insanı da mağdur ettiniz.

Aşevini kapatmak yerine Bakırköylülere çağrıda bulunsaydınız hayırsever Bakırköy halkı Hataya günlük bin değil iki bin kişilik seyyar mutfak kurardı.      

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları