30 Mart 2022 - Çarşamba

Küçükçekmece’de Kültür-Sanat Adına İyi Şeyler Oluyor

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Küçükçekmece Belediyesi’nin en çok taktir edilen çalışmalarından biri kültür-sanat dersek yanlış olmaz. Belediyenin ödenekli bir tiyatrosu yok. Ancak ilçe sınırlarında Atakent Kültür Merkezi, Sefaköy Kültür Merkezi, Cennet Kültür Merkezi ve Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi gibi önemli eserler bulunuyor. Bunlara yakın bir zamanda çalışmaları biten faal durumda olan ancak resmi açılışı yapılmayan özellikle sanatçıların farklı alanlarda kullanımına sunulacak olan Yaşar Kemal Sanat evi’de eklenecek. Küçükçekmeceliler başka ilçelere gitme ihtiyacı duymadan Hakkı Ergök’ün sanat danışmalığında haftanın yedi günü farklı oyunlar izleme şansı buluyor. Sanatın farklı alanlarına ilgi duyan Küçükçekmeceliler de unutulmamış. Her hafta kültür-sanat merkezlerin de resim, fotoğraf, heykel gibi sanat eserlerinin yanı sıra farklı konuların işlendiği sergiler de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.Kısacası Küçükçekmeceliler kültür ve sanatı doya doya yaşamanın keyfini çıkarıyor.

Çocuklara Oyun ve Kitap Sevgisi Aşılanıyor

Yetişkinlerin doyasıya yaşadıkları kültür-sanat alanında çocuklarda unutulmamış. Kültür merkezlerinde oynanan çocuk oyunlarının yanı sıra “masal İstanbul” projesiyle masal kamyonu dizayn edilerek mahallelerde sokak aralarında çocuklarla buluşuyor. Çocuklar üzerinde sanat etkisini artırmak amacıyla masal kamyonlarında oyuncular tarafından canlandırmalı masallar anlatılıyor. İlçede ilk kez erken yaşta okuma alışkanlığı ve kitap sevgisini aşılamak için 02-12 yaş arası, bünyesinde on bin kitap bulunduran çocuk (Kuşlu Kütüphane) kütüphanesi açıldı.    

Ev Kadınları da Unutulmamış  

Farklı nedenlerle yapmak istedikleri birçok şeyi yapma fırsatı bulamayan ev kadınları da unutulmamış. “Çekmecem de kitap var” projesi kapsamında ev kadınlarının kitap okuma alışkanlıklarını artırmak ve kitaplara kolay ulaşmalarını sağlamak hedeflenmiş.

Sanatçılar Yetiştiriliyor

Gösterim, sergi, anlatım yoluyla Küçükçekmecelileri kültür-sanatla buluşturan Küçükçekmece Belediyesi bununla sınırlı kalmayıp, bünyesinde yedi sanat atölyesi bulunan “Güzel Sanatlar Akademisi”ni kurarak, Ebru, Resim, Güzel Sanatlara Hazırlık, Minyatür, Tezhip, Sanat Tarihi, Desen Tasarımı, Osmanlı Türkçesi, İnce Kağıt Oymacılığı (Katı'), Klasik Cilt, Seramik, Hat, Sanat ve Enstalasyon Atölyesi, Kaligrafi, Çini, Kağıt Konservasyonu branşlarının da bulunduğu 17 farklı alanla geleceğin sanatçılarının yetişmesine de katkı sunuyor.

Pandemi Sürecinde de Etkinlikle Hız Kesmedi

Pandemi sürecinde dijital ortamda kültür sanat etkinliklerini sürdüren Küçükçekmece Belediyesi gelecek nesillere kültürel miras bırakmak için Güle Güle “Ara Güler” Nâzım Hikmet’in Ellerinin İzinde Küçükçekmece Kuşların Evi Bizim Bakkal İstiklal Marşı’nın 100. Yılında 100 Sanatçı Ekslibris Kilometre +24 Kanatlarımdaki Cesaret Bir Edebiyat Durağı Küçükçekmece Osmanlı Dönemi Belgelerinde Küçükçekmece

‘’Hayat Kısa Kuşlar Uçuyor’’ Cemal Süreya isimli eserleri de yayımlayarak halkla buluşmasını sağladı. Özetleyecek olursak neresinden bakarsan bak Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat alanında hedef olan +1 hedefine ulaşmış görünüyor.     

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları