25 Mayıs 2024 - Cumartesi

Buna dost kazığı derler

Bakırköy Belediyesinin en başarılı bürokratlarından olan spor müdürü Sait Babaoğlu, bugün itibariyle görevinden alındı.

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 3 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

 

 

Bakırköy Belediyesinin en başarılı bürokratlarından olan spor müdürü Sait Babaoğlu, bugün itibariyle görevinden alındı. Görevden alınma gerekçesi de başarısızlıkları değil, Nartspor’a yer tahsis etmesiymiş. İyi de o tesislerde yalnızca Nartspor değil birçok kulüp var tesisten yararlanan. Bülent Kerimoğlu döneminde 1.5 yılda sekiz müdür değişen bir yerde 7.5 yıl sürekli görev yapmak, görev yaptığı sürede kendi çevresini kullanarak tesise 3 Milyon Dolara yakın yatırım yapılmasını sağlamak başarı değil de nedir? Bakırköy Belediyesi Spor Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada Su Sporları Federasyonu Başkanlığı görevine getirilmesine kesin gözüyle bakılırken CHP’li bir belediyede görevli olması federasyon başkanı olmasını engelliyorsa CHP olarak terfi ettirilmesi gerekirken görevden alınarak cezalandırmak neyin nesidir? Osmaniye Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde Avrupa kulüplerini ağırlayarak Bakırköy adı Dünya ya duyuruluyorsa bunun adı başarı değil de nedir? Böylesine absürt bir gerekçeyle görevden almak ister istemez “işin içinde bir çapanoğlu vardır” sorusunu akıllara getirir.

Başarı Cezalandırıldı

Göreve yeni başlayan bir belediye başkanının kendi kadrosunu kurmak çalışma arkadaşlarını belirlemek en doğal hakkıdır. Birim müdürlerinin görev değişiklikleri, başkan yardımcılarının atanması kendi inisiyatifinde olan bir durum. Ne yazık ki Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, bunu dahi becerememiştir. Seçimler öncesi ziyaret ettiğin Osmaniye Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde o dönem müdür olan Sait Babaoğlu’na iyi bir dost kazandım diyeceksin, göreve geldikten 1.5 ay sonra dost dediğini görevden alacaksın. Görevden almayı kendi inisiyatifinizi kullanarak yaptınızsa, bunun adı dost kazığı değil de nedir? Derseniz ki bu benim inisiyatifimde olan bir şey değil, birileri görevden alınmasını istedi gereğini yaptım. O zaman inisiyatif kullanamıyorsanız o makamda ne işiniz var?

#
Yorumlar (3)
Ali yılmaz
27.05.2024 11:57
Bırakın Allah aşkına bir kamu spor alanını bir spor klubunün nerdeyse emrine verdiğinden bahsediliyor veda cümlelerinde Bakırköy'de ki bir iş adamına teşekkür ediyor bu bile bir devlet memuru ne yakismaz teşekkür edeceksen BÜLENT KERİMOĞLUNA et.
YÜKSEL AKAN
26.05.2024 14:35
Yazıklar olsun nasıl siyaset yapıyorsunuz daha oturduğunuz koltuklar ısınmadı . Kişisel ego ile görev yapılmaz başarılı faydalı görev yapan kim olursa olsun dini ırkı siyasi görüşü ne olursa olsun halkını seven hizmet için mücadele eder.
Atiye Alp
26.05.2024 12:53
Başka bir gerekçesi yoksa gerçekten yazık olmuş..
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları