27 Temmuz 2021 - Salı

Yalan söylemek zeka işidir maharet ister!

Yazar - Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE
Okuma Süresi: 4 dk.
Yılmaz Bacacı  DÜŞÜNDÜKÇE

Yılmaz Bacacı DÜŞÜNDÜKÇE

yilmazbacaci@hotmail.com - 0 (532) 211-0151
Google News

Yalan söylemek zeka işidir, maharet ister. Biri sürekli yalan söylüyorsa ve insanlar buna inanıyorsa yalanı söyleyenin hafızası oldukça kuvvetli demektir. Öyle ya aylar yıllar öncesinde söylediğin bir yalanı temcit pilavı gibi gündeme getirmek sağlam bir hafıza ve zeka gerektirir.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, 26.03.2019 tarihinde Sözcü Gazetesi’nden Hande Zeyrek’ verdiği röportajında “Her mahalleye bir kreş ki Türkiye'de nüfusa oranla en çok kreş hizmeti veren belediyeyiz.” Açıklaması yapmış. Bu açıklama Bakırköy’de on beş kreşin olduğu anlamına gelir. İşin aslı öyle mi derseniz külliyen yalan. Bakırköy Belediyesi bünyesinde toplamda yedi kreş var. Üstelik bunlardan Menekşe Nergiz çocuk evi, Zübeyde Anne çocuk evi ve Ülkü Adatepe çocuk evi Çolak İbrahim sokak No: 8 Atatürk Spor ve Yaşam Köyü bahçesinde yer almakta. Adile Naşit çocuk evi de İncirli yolu sokak NO: 30 Osmaniye Mahallesinde yer alıyor.  Barış Manço çocuk evi İncirli Caddesi Sayfiye Sokak NO:2 Kartaltepe Mahallesi’nde, Muazzez İlmiye Çığ Nene Hatun çocuk evi Ataköy 7.8.9.10 Mahallesi Dereboyu Caddesi’nde Hasan Ali Yücel-Can Yücel çocuk evi Basınköy Mahallesi Ahmet İkdam Caddesi Rauf Denktaş Sokakta yer alıyor. Demek ki her mahallede kreş açıklaması külliyen yalanmış.  

Otoparkları Gören Var mı?

Bülent Kerimoğlu röportajının bir bölümünde “Bir yıl içinde temelini atacağımız yedi otopark alanı belirledik. Yedi ayrı bölgede 5 bin araçlık otopark kurulacak. Böylece Bakırköy'ün otopark sorununu kesin olarak çözeceğiz. Bunu önümüzdeki 2 yılda tamamlamış olacağız” açıklamasını yapmış. Yapılan bu açıklamanın üzerinden tam yirmi sekiz ay geçmiş. Temeli atılıp hizmete sunulan otoparkları gören var mı? Dumanı üstünde bir yalan daha. Tıpkı Bakırköy Belediyesi hizmet binası, kültür merkezi ve nikah salonunun temellerin atılıp hayata geçirilemediği gibi.

Kentsel Dönüşüm Masalı

Ben 2014 yılında ‘Kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz, büyük bir kent meydanı yapacağız' demiştim. Bu temel konu Bakırköy halkı tarafından soruluyor. Diyorlar ki “5 yıl önce söz verdiniz ama yerine gelmedi.”  Büyükşehir belediyesinden ve bakanlıktan projelerimiz için defalarca talepte bulunmamıza, planları hazırlamamıza rağmen imza Bakırköy halkını cezalandırma niyetiyle atılmadı. Demiş. Sayın Kerimoğlu, içi boş sıradan bir A4 kağıdı ile İBB’ye baş vuran Bakırköy Belediyesi değil miydi? Dönemin İmar ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından şahsınıza söylenen “Bu tam dayaklık” açıklaması yapılmadı mı? Gerekçesi de Özhaseki sizi ilgili kişilere gidip neler yapılacağını anlatın diyor, siz ilgili kişilere gitmek yerine kaçar gibi bakanlıktan uzaklaşıyorsunuz. Sonrasında da Mehmet Özhaseki sizin için “Tam dayaklık” açıklaması yapıyor, Özhaseki’nin bu açıklaması da ulusal ve yerel basında yer alıyor. Demek ki kentsel dönüşümle ilgili samimi değilsiniz. Siz Hande Zeyrek’e yaptığınız “Yaptığımız birçok hizmet var ama en önemli hizmetimiz kenti savunmak oldu.” Şeklinde temcit pilavını servise devam edin belki Bakırköylüler yer.   

  

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
Köşe Yazıları